Wednesday, May 30, 2018

resepi kerabu telur masin yg mudah


As salam semua kwn2,

Walaupun semalam cuti sehari, rasa harini mcm bersemangat lebih.... 

Harini nk kongsi ngn kwn2, resepi kerabu telur masin
Walaupun mesti ramai pakar2 masak dh penah share, aku nk share jgk style aku yg paling simple n mudah

Tahun ni, belum penah lg berbuka puasa kt luar, tahun lps pun rasanya tak penah berbuka kt luar.  Rasanya aku lbh selesa berbuka kt umah .... rilex2 santai2 gitu

Bahan-bahan

2 biji telur masin (rebus dan potong 6)
1 biji bwg merah bsr - di mayang halus
4-5 biji cili api merah - dimayang halus (kalau suka pds boleh lebihkan)
1 biji limau kasturi - ambil air nya
1 sudu cuka masak
1 sudu kck gula

*boleh jgk campurkan dengan ulam2 mcm daun selom, daun ketumbar atau apa2 pun boleh... 

Cara masak:

Gaulkan semua bahan2 hingga sebati.... lps tu boleh di hidangkan... 
Mmg membuka selera ngn aroma dan rasanya


buat utk bersahur... mmg laku betul

11 comments:

  1. sedapnya hari ada tengok, nanti nak buat jugaklah

    ReplyDelete
  2. Stuk telur masin sentiasa ada, tapi tak pernah buat kerabu lagi.
    Biasanya kalau nak makan rebus aje.
    Bagus ada idea bulan2 puasa ni.

    ReplyDelete
  3. terliur melihatkan menu tu.. ;)

    ReplyDelete
  4. k Aryan Azra- mmg membuka selera kak

    wak WP- yelah wak mmg sentiasa ada stok, dh ada membela itik tlr kan.. tryla suh mem buat wak

    k Aizamia- buatla kak... apa lg

    ReplyDelete
  5. Wow...
    Simple sungguh tu dana..
    Boleh akak buat ni..
    Terima kasih bagi resepi..

    ReplyDelete
  6. k Norhayati- hehhehe dana mmg suka msk simple2 gini kak, selalu yg simple gini yg lagi cpt abis

    ReplyDelete
  7. tak pernah rasa lagi

    tapi mmg fav telo masin ni. aduh aduh sedap

    ReplyDelete
  8. Simple macam ni lah pembuka selera untuk bersahur kan kak

    ReplyDelete
  9. Ehh first time tgk resepi kerabu telur masin ni. Nak try lah 😁

    ReplyDelete
  10. Wah sedap.

    Thank you sharing Dana.

    ReplyDelete
  11. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...