Thursday, March 28, 2013

photo diary edisi manik+anniversary

as salam sume kwn2,

arini bt PD = photo diary psl manik selit sekali sambut anniversary aritu, aritu kan aku ada ckp tgh nk siapkan 1 baju kwn aku, akhirnya setelah sebulan lebih menyimpan baju nih siap jugak akhirnya, yelah bile dh nk siap boleh la anak bujang ni demam lah itu lah ini lah, itu yg jd lambat tuh, kalu aiyan dmm aku tak menjht, kene mengulit dia lah kite pun tak selesa nk menjahit kan

baju kwn aku nih hijau lumut mule2 dia nk aku letak lace oren, tp agak pyh nk jumpa lace oren yg sesuai kt mata aku, aku tukar ngn lace itam n taburkan manik, pearl n kristal oren... jom lyn hasil2 nyer...


ahad mlm tu edy balik kl sbb riso sgt anak dia dmm pns, sempat lah sambut selasa mlm tu kejap sblum dia balik terengganu semula mlm tu jgk...

aku bt ayam golek tp marinate ngn sambal percik... sedap 
ni lah dia hasil baju kwn ku yg udah siap... lega aku

close up... simple je

ok kan aku gabungan kaler oren+hitam+hijau nih


kristal munge nih antara yg baru utk thn 2013

aku rasa stok kristal aku banyak lg kt umah, tp pg kedai msti terbeli

kristal ni pun blh bt aku gian, nk membeli je... dlm plastik tu FOC

p/s: skrg ni cuaca tak menentu, si aiyan pun asik pns bdn je..sian tul anak bujang aku nih

15 comments:

  1. Musim skrang ni dana...hop aiyan maintain sihat ye....demam nak dpt akal pun ye jugak nih....

    Adoi dana!! Nampak sedap ayam panggang ko...aku suke ayam yg kale gitu laa lepas masak...nampak noo garingnyee...tu sedap meratah tu kan.....

    Ehhh cantik gile koooo hasil manikkan ko tu...nampak ceria baju tu...pandai ko match kan kaler supaye baju tu naik seri kan....

    ReplyDelete
  2. kejap panas, kejap hujan...moga aiyan cepat sembuh,,,

    memang betul dana ayam golek tu tersangatlah sedap...

    bukan semua orang bole bermanik ni...akak respect dengan dana, cantik..

    ReplyDelete
  3. Lieya- itulah, siap kuar ruam2 lg sian bujang aku tuh... adik aku siap terbalik2kan ayam tu nk sama rata katanyer, kaler gitu baru lah nmpak menyelerakan...mule2 tkt gk kwn aku tak suke, tp bile dia kata sume dia srh kt aku... seanng skit

    k Qhaifa Nur- aah kan kak, cuaca pun faktor gk, hehehe kalu dh ayam msk pe pun mmg syok kan kak, tp skrg nih dh slow memanik kak... kekangan masa n komitment

    ReplyDelete
  4. moga aiyan cepat sembuh...cantiknyer...tetebe treingat selendang hari tu cantik sangat...

    ReplyDelete
  5. amboi beli kat mana bleh dpt foc tu kak?

    ReplyDelete
  6. wahhhh dapat FOC lagi,..mesti regular customer ni kan? bestnya...

    ReplyDelete
  7. happy annivesarry again, akak pon terguda dgn ayam tu, nice je rasa nak ngap :)

    ReplyDelete
  8. Lizz-mekasih dik,selendang tu ntah lizz pakai ntah tak hheheh

    Munnafendy- akak selalu beli kt gm plaza dik tkt 3

    Aida- tak la regular sgt tp ada masa2 stok dh abis mmg banyak gk akak borong

    k Tihara- mekasih kak, heheheh saja tayang bahagian muntot dulu hhehe

    ReplyDelete
  9. musim org demam skrg nih...semoga aiyan cepat sembuh hendak-Nya...amin..

    ReplyDelete
  10. papa MIfz- itulah, risau gk...

    ReplyDelete
  11. cian aiyan....skrg musim panas....jangan kata kanak2...kita pn rasa sakit tekak n badan badan....seninya tangan sis....mak eika pn jahit manik gak....bleh la kongsi2 nanti....take care yer....mudahan aiyan cepat sembuh
    dan happy belated anniversary

    ReplyDelete
  12. sayang ayah diakan.. risau kan...
    banyaktu stok... kalau pakai lip lapni...

    ReplyDelete
  13. Eika- itulah kan, tgri pns terik, ptg ujan mlm lak membahang... akak boleh skt2 je memanik, tq wish anibesary

    k Chozila- ehhehe aah, stok simpanan tu kot2 ada emergency senang kak

    ReplyDelete
  14. aduhai....nak kek nak ayam....
    sedapnya weeeeeeeee...=)

    Dana share ler resepi tu!

    tegarnya jahit manik, sampai ke la ni, failed je nak jahit manik..hehee

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum ... jahit manik nih jadi hobi saya bila nak raya . saya akan renew baju yang dah lbh 5 / 10 thn utk di pakai semula . almaklumlah saiz saya dr zmn sekolah sampai la ni x berubah ... heheheee

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...