Thursday, February 21, 2013

photo diary edisi mkn2

as salam sume kwn2,

dh berapa minggu aku tak bt photo diary nih... hahahk... ni pun agak bz nih, al maklum lah boss aku baru msk keje selepas 3 hari gi meting kt indon, jom lyn gambar2 ni ek... kirenyer biar la gambar berbicara

sayur ranti, tak tau lah korang kenal ke tak atau penah mkn... masa kt kg ni antara syr yg ada...pyh nk jmpa kt kl, time ada psr tani je jumpa nih... sedap bt tumis air

sambal udang + petai... lauk ujung minggu aritu

time mls nk mkn nasi mmg mlm aku masak dinner ni je

ni kudapan wajib yg ada kt umah, al maklum laki org terengganu ... mkn mee grg, mehun grg, ns grg msti ada kopok

nmpak cam arnab tak heheheh... ni mak tek nyer keje

rendang ayam kentang... silap aku buh kntang awal2...abis hancur sume kentang tu... pekat gile dh mcm mee rebus lak

17 comments:

  1. owhh sayur ranti namanyer..selalu gak pergi pasar tani jumpa sayur neh tapi cnn tak pernah beli sebab tak tau nama satu hal tak tau nak masak aper pon satu hal jugak..sedap tak sayur tuhh..

    sedapnyer kopokk...cnn pon suka makan nasi ngan kopok-kopok neh...nak nak kalau makan nasi goreng lagi sedap kalau ader kopok..

    ReplyDelete
  2. k CCN- hehehe ni kire syr kg CNN, rasa nyer lemak2 pahit skit... kalu tak biasa mmg tak suke... dana nih dh mkn sejak kecik tu yg suke

    ReplyDelete
  3. salam kak, tu bukan mcm sayur keledek ke? macam lah kot, duk kampung dulu selalu nampak, hehe

    ReplyDelete
  4. amboi.. mengancamnya gambar makanan.. sambal udang petai tu, boleh bagi sikit tak... huhu

    ReplyDelete
  5. aah dikk
    rendang tuu dah gaya mee jawa dan penggat keledek lak ekek ;)

    ReplyDelete
  6. Zulfadly-pucuk keledek lain la dik sbb dia menjalar, ko penah mkn ke tak syr ranti nih? sembarang je ko ek....

    Ros-reeza-hehehe abis dh dik sambal tu, ujung minggu nyer

    k Ieda- heheh itu lah psl

    ReplyDelete
  7. eh aku pun suke pucuk meranti tu dana....mak aku suke buat masak lemak...pahit2 gitu kan....

    kuew tiow ko tu menggoda iman aku okey!!!

    aiyan pun mcm dayyan selalu menjadi mangsa keadaan hahaahah...bile lagi nak buli dieorg kan...time gini laaaa

    ReplyDelete
  8. Lieya- paling best syr ranti nih msk lemak putih lwn ngn sambal totok tuh... perkh mmg tak nengok lain lah wei...

    heheheh masa gini bt apa kt diaraogn pun tpaksa redha heheheh

    ReplyDelete
  9. kalau pergi pasar tani, seronok beli sayur kg ni dana......
    hubby akak lah yang rajin beli sayur seangkatan dengannya...selera kag tekaknya..

    mama kacau aiyan yup he..he..

    ReplyDelete
  10. Pernah dgr syr ranti tp xingt rupa mcmmn. Pun xingt prnh mkn ke x. Huhuhu. Amboi... sambal udang tu fav la.. nmpk sdp betol. Nnti leh bg resepi ye!

    ReplyDelete
  11. pucuk meranti tu baru first time sy tgk.sebelum ni mkn je kot..
    tp tak tau nama hihi.

    amboi kak..meriah pic mknanan..
    dah tgk terus perut sy lapaaaaa

    sian aiyan kena buli yerrr hehe

    ReplyDelete
  12. assalam Dana..boleh pulak aiyan tak cabutkan ye..dapat lagi ambil gambar dia

    ReplyDelete
  13. aiyan... nak kene mak tekni..
    memang sedap tau makan semua bendapun ngan keropok...

    ReplyDelete
  14. adoi..terliur pulak tgk makanan sedap2 ni :)

    ReplyDelete
  15. kalo sy masak ubi kntang ngn ayam, sy akan masukkan sama2..suka kentang gebus2 gitu...ayam pun serap segala rasa kuah...sedap..hehe

    ReplyDelete
  16. kenapa ayai diperlakukan gitu..hehehe
    akak ni mesti terer masak kan..macam2 ado makanan kat sini..nanti nak mintak resepi la..hehehe

    ReplyDelete
  17. mak aiiiiiiii sedapnyer nengok makanan semua tu

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...