Assalamualaikum semua,
Pagi tadi kelam kabut sikit kat dapur, rasanya awal dah bangun. Pukul 4 pagi dah bangun masak, tanak pulut lepas tu goreng roti sardin dan ayam untuk ayam korea. Sambil itu aku potong buah juga. Malam tadi plan nak masak maggi goreng tapi tak sempat rupanya hahaha. Rasanya kene ada 3 dapur untuk masak rasanya la.
Bila sampai di hd, baru pukul 7.45 aku dah mengantuk sangat. Pukul 8 terlelap, sedar- sedar dah pukul 8.35, lepas tu segar sikit mata. Kita buatla entri, jom tengok cerita bergambar.
 |
Hari batik kan |
 |
Kutip mulberi pokok jiran sebelah |
 |
Lebat lagi buahnya tapi susah nak ambil, jiran dia pindah balik kampung tapi dia sewakan rumah. Jadi dia minta Edy tengok-tengokkan rumahnya |
 |
Edy dah pindahkan ulam raja, harap subur la dia |
 |
Dia la yang sentiasa sabar menanti |
 |
Cantik kan |
 |
Hari isnin kami sampai kat pejabat, pintu tak bukak lagi dah pukul 8.30, orang yang biasa ambil kunci kerja luar. |
 |
Suka beli manggis kat kedai buah ni, manggis nya kecil dan comel |
 |
Hari ahad, rutin ke kedai eco |
 |
Memula nak makan mehun goreng tapi nampak tauge terus ambil menu nasi |
Kalau banyak menu nak masak tu, eloklah ada 3 tungku dapur macam kak Dana usulkan tu. hihi..mulberry, sedap dapat yang manis. Menara Merdeka 118 tu menarik sangat permandangan dia waktu malam sebab garisan lampu tu.
ReplyDeleteItulah tu, tapi dapur kita kecik tak muat nak tambah 1 lagi dapur hehehhe
DeleteBeli dapur gas yang ada tungku 3 pun okay tu kak Dana. Ada juga extra satu. hihi...
Deletesedapnya pagi sarapan nasi daya tenaga kerja seharian
ReplyDeleteSenang kerja tak payah makan tengahari dh kak
Deletekdai ECO ni memang da macam rutin tiap tiap minggu dah hhahahaha
ReplyDeletekedai berhantu kan
Deletemmg kalo ada 3 tungku btambah pantasss kerja dapur! ehehe.. wahhh bestnya mulberry!
ReplyDeleteuntuk masak nasi atau tanak kadang guna noxxa juga, cuma itulah dapur kita kecik tak muat nak letak 1 lagi dapur
Deletesedap tu manggis ..dh musim ek..mcm lama xmkn..ikan keli fav..aritu br masak menu keli berlado..
ReplyDeleteDah beberapa minggu ada jual dekat kedai buah tu kak... ramai peminat keli ni
Deleterajinnya 4am dah bangun masak.....suburnya tanaman, mulberi & achik meow omei tu hiksssss
ReplyDeletedemi mencari sesuap nasi hehehe itu bangun kul 4, kalau ada pesanan banyak pukjul 3 dah kene masak
DeleteAduhhhh.....sedap nampaknya gambar last sekali tu..akaksuka..kalau akak pun dah nampak lauk tu...nak-nak tauge..confirm amik nasi...hahahaha
ReplyDeleteKalau peminat tauge memang gitu... lagi nampak yang macam ranggup lagi tu
DeleteLagi musim manggis ya kak? Saya pun sukaaaa sangat buah nih. Besar atau kecil sama sukanya 😉😁. Yg penting maniiis. Kalo dah makan nih bisa habis banyak tak sadar 😄
ReplyDeleteMusim tapi bukan musim besar rasanya... memang sedap manis masam gitu kan
DeleteDana rajin memasak, memang sesuailah tungku banyak.
ReplyDeleteKalau akak ni…ermmm malas nak kata diri sendiri 😆
Dana peminat taugeh, akak pulak kerja buang taugeh kalau jumpa dalam masakan 😄
Tapi itulah kak rumah kecil , dapur tak muat nk letak 1 lagi dapur... hehheeh oh akak bukan peminat toge rupanye heheh
DeleteMulberi tu kalau makan kekdang dapat yang masam. Kalau manis pulak memang manis....
ReplyDelete