Assalamualaikum semua,
Resepi hari ini yang mudah ringkas tetapi sedap. Jom tengok resepinya jom kawan-kawan ya.
Bahan-bahan:
4 ulas bawang putih, ketuk atau hiris nipis
3 biji cili bangla, potong 2
1 mangkuk kacang buncis
15 ekor udang
Sedikit garam
Cara masak:
- Tumiskan bawang putih dan cili api hingga kekuningan, masukkan udang.
- Masak hingga setengah masak, masukkan buncis, gaul-gaul tutup kan kuali biar udang dan buncis masak.
- Akhir sekali tambah garam sikit dan siap.
walaupun bahannya sangat ringkas tetapi percayala memang sedap sayur ni |
ye Dana memang percaya 100% memang sedap..kalau dapat ratah lagi sedap hehe
ReplyDeletehari ni pun masak kacang buncit, Tapi lawankan dengan cendawan butang aje.
ReplyDeleteSedapnya nampak menyelerakan. Buncis tu rangup sedap.
ReplyDeleteNampak sedapnyer
ReplyDeletesedapnye.. bila pandai n rajin masak, masakan simple pun menjadi sedap... yumm yumm yumm..
ReplyDeletesedap tu bsr udangnya
ReplyDeletelama xmkn kacang buncis ni.. dulu suka dulu.. ranggup.. hihi
ReplyDeleteaaaaaaa sedapnyaaa lauk mcm ni! kalau Ana mmg boleh habis lauk mcm ni hehehe
ReplyDeletealahai..lapar jengah blog Dana....semua sedap2 ni...time lunch plak tu
ReplyDeleteWangi jew aroma buncis dengan udang. Tambah enak makan waktu masih panas.
ReplyDelete