Monday, August 5, 2019

Makan di Ramly Burger di Aeon big wangsa maju


As salam semua kwn2,

Ini cerita 2 minggu lepas, kami ada ke aeon big, ternampak kedai ni aku teruja nk try walaupun mula tu edy macam berat hati sbb dia takut takde nasi.  Bila dah tengok menu, baru dia ok... sebelum2 ni biasa tengok kawan2 share psl kedai ramly burger nih, itu yg aku nk cuba.

Servis cepat, kedai bersih, makanan ok n sedap, burger dia mmg buat jatuh cinta
Lepas ni boleh la repeat lagi rasanya.
Edy oder nasi serai dengan ayam grill, aku amik chicken chop, aiyan amik fries dan nugget. Aku tambah beef oblong share ngn edy, semua sekali cuma 
RM44.10, bg aku harga yg agak murah la di bandingkan dengan fast food lain.


sementara papa tengah tunggu nk amik order kami, kita amik gambar dulu

bahagia si pipi pau tu kalau di bwk kuar

fries dia sedap, nugget mmg tak payah cakap lah sedap nya...


nugget ramly mmg sedap la, padat dengan isi dan tebal

ini oblong daging nya... 

silap tak amik gambar yg nampak isi nya tuh, dhla daging lembut, juicy... sos banyak juga

nasi serai edy, not bad katanya... ayam pun besar


aku chicken chop aku, sos blackpaper dia mmg banyak n sedap... 


isi dia tebal, dan lembut... luar rangup

bg aku harganya murah, sbb selalu kalau kami makan kt kedai mamak pun dh 30 lebih atau rm40

11 comments:

  1. aida lom pernah makan sini, dana.
    mungkin akan cuba lepas ni.
    menarik.
    produk ramly memang selalu beli. nugget nyer memang sedap!

    ReplyDelete
  2. Aida- tulah, patty dia mmg kita dh tau sedap kan... baik yg biasa atau oblong... nugget tu mmg puas hati... tp mmg nk repeat sbb harga dia yg di kira murah di bandingkan ngn lain2

    ReplyDelete
  3. selalu beli dan goreng sendiri kat rumah je... burger ramly mmg best... anak anak pun suka

    ReplyDelete
  4. Belum lagi sampai ke sini.

    Produk Ramly memang best2 kan kak. Ruby suka nuget tempura ayam dia ;)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..
    saya sudah follow anda #340

    Jom follow blog www.iyaseo.id

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete
  6. berselera tengok set nasi serai tu lah..

    kalau beli frozen nuget atau minced meat, memang brand Ramly jadi pilihan akak.

    ReplyDelete
  7. AzianKhalil- betul2, tp kebetulan samapi kt kedai nya tu try jgk mkn situ

    Rubiah- produk ramly mmg dr dulu org dh tahu best, daging burger jenama lain mmg tak blh lawan

    wak WP- kt rnr pagoh pun ada rasanya wak

    Iyaseo- wsalam ... insyallah

    k Ujie- betul tu kak, pernah beli patty jenama lain, mmg tak puas hati

    ReplyDelete
  8. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete
  9. Weh bestnya, sini belum lagi ada outlet tu.tpi mmg suka product ramly ni

    ReplyDelete
  10. Situs Bokep Terlengkap dan Terbaru 2020

    -Bokep Indonesia
    -Bokep Barat
    -Bokep Jepang
    -Photo Model Bugil

    Jangan lupa share kalau kalian suka :D

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...