Blog aku kene block kt opos nih,tp certain2 blog kwn2 blh lak bukak... ssh la nk buat ntry guna hp yg kecik molek ni
Aku nk share cara aku bt epok2... sblm ni penah share kot tp sbb baru2 ni aku buat epok2... jadi share lg, boleh kn...
Bahan2:
Doh tepung
1kg tepung gandum
Sedikit garam,gula
3 senduk minyak panas
600ml air sejuk
Hirisan daun sup(kalau xltk pun ok)
Gaulkan tepung ngn minyak pns dulu, lps tu baru masukkn air n lain2... uli hingga sebati n rehatkan dlm 15min
Bahan2 inti:
1kg kentang (potong dadu kecik)
5 ulas bwg pth-blend
5-6 biji bwg merah-blend
Segenggam bilis -blend
Sedikit kunyit hidup-blend
4 sudu bsr serbuk kari
3 keping daging burger -ramas2
Sedikit daun sup
-tumiskan bahan2 yg diblend hingga naik bau
-masukkan kentang,gula dan sedikit air
- gaul2 bahan hingga sebati... biarkan semua bahan empuk
Masukkan perasa, daun sup... siap utk sejukkn
Pastu... blh ls mula menggentel tepung utk jadikan karipap
Aku mmg suka bt kelim sendiri n bentuk bulat n bentuk biasa |
Buat sendiri... blh boh inti banyak2 .. puas mkn |
Mmg puas mkn.. siap blh bagi maktek lg |
Buat sendiri memang puas makan... :)
ReplyDeleteWow comelnya epok2
ReplyDeleteKakcik Nur- betul tu kakcik
ReplyDeleteAkashah- comel apa dik, besar dabak hehehhe
Favourite ni kak
ReplyDeleteFaveret hakak ni tau! Ko sajakan ngiming ngimingkan ....Kalaulah dekat .... mmg hakak dah order karipap ngan ko Dana...
ReplyDeleteSedapnya.. bolehlah mama.cuba nanti. Nampak sedap epok2 dana
ReplyDeleteMimi- sama lah, sbb tu gigih bt sndiri
ReplyDeletek Hainom- hahahha dh lama tak dgr perkataan ngiming2kan tu kak... dekat la kite kak... buleh je klu tingin
k Mamapp- epok2 cara org kampung kak, pakai minyak pns je... tak reti dana karipap pusing tu