Tuesday, September 22, 2015

nasi ke bubur?

as salam sume kwn2,

alhamdulillah jerebu dh makin beransur pergi, tp dgrnya jap2 lg nk dtg balik jerebu nih dek sbb angin lak...
TP harapnya biarlah ilang jerebu nih... ni pun dh nk muncul musim hujan kot... musim sejuk musim mengawan heheeh...

ni cite aritu, bila 1 family tak sihat2 batuk2. sbb jerebu.... aku selalu tanya aiyan nk mkn apa nasi or bubur.. edy tak kisah dia ok je apa pun

kene ikut tekak dia kalu tak nnti dia bising... banyak songeh tau itu budak

selalunya aku suke msk sup sayur telur gini... mknm ngn nasi lembik2... otomen kene ada jd teman

p/s: mintak2 esok petang jln tak jem sgt... moga berjalan lancar perjalanan balik ke johor esok

10 comments:

  1. OKje suka makan bubur cenggitu Dana..... tapi tulah manusia dlm rumah ni kurang suka.... geram mak tau.....

    Hehe musim sejuk ek Dana....suka eh hihi

    ReplyDelete
  2. nenek pon masak bubur ayam jer kelmarin..lebihan kuah soto ha..ha

    ReplyDelete
  3. Kalau dah tak sihat memang buburlah yg membuka selera
    Kalau kakak suka makan dgn bilis+cili+bawang+kicap

    ReplyDelete
  4. otomen jepun tak mamam bubur kan mak ;p

    ReplyDelete
  5. k Hainom- hehehe time2 tak sihat syr bening pun sdp kak oi

    Kakcik Nur- utk kakcik jgk

    Nekcik- heheh sedap tuh nekcik... stok ayam tu yg sdp

    k Zakie- betul kak, kalu itu bile mood rajin ada la bilis bwg bagai

    3lalat- heheheheh ni otomen melayu

    ReplyDelete
  6. makan cenggini pun sedap. Yum yum. hehe :)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum..

    Saya suka time sakit or tekak tak sedap, makan bubur plus ikan bilis goreng kicap tambah cili api, perghhhh gatal tekak terus hilang..
    Kalau makan nasi susah telan..

    ReplyDelete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak buat bubur untuk anak2.. ntah bila nak buat lagi..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...