Wednesday, December 26, 2012

Gohtong jaya siri 1

as salam sume kwn2,

mood arini adalah sederhana, maklum dh cuti 4hari msk opis rsa sedikit lemau yek, tp heppi bile dpt kwn2 try hasil masakan aku hehehe... ok lah arini walaupun wednesday tp takmo bt WW sbb nk kongsi cite ngn korang masa kami gi gohtong ahad lps... kami grk pagi ahad tuh dlm tgri dh balik dh, kejap je saja bwk makngah jln2, tgk dia hepi aku n maktek pun rasa hepi sgt  (org lain gi cuti2 obesea ke blik kg kami gi kt gohtong pun ckup lah kot heheh)

arini versi gambar skit je mana yg ada kt hp aku, esok luse baru aku letak gambar dr dslr mak tek yek, banyak sgt gambo nk pilih2 mana yg cun, mana yg nampak aku gomuk tuh mmg tolak tepi lah hehehe...
jom kite tgk gambar yg ada .....

sblum masuk, tunggu papa paking kete

kata makngah ni buah tangan budha... mcm pokok limau

buah tecik2 je tp takpe jnji blh petik sndiri

sengih la maktek tukang amik gmbar je... pnd muke, gambar kt dslr takde muke dia

mak ngah yg kusyuk petik stoberi

mak tek tukang amik gmbar, aku tukang tunjuk buah suh mak ngah petik

biar makngah yg petik sorang2... 

nnti ada masa blh la dtg lg, lgpun kire dkt ngn umah

munge levender malaysia

aku konpius ni pokok rosemary ke levender?...

sekeliling tuh banyak sgt munge rose nih... geram tul

lada jalapeno or habanero kot,... takde tag nama la

photog of the day

passion fruits yg jd kan tempat tu redup

dpt bantal stoberi terus nk tido

brg2 yg kami beli kt sana... skit2 je

tecik2 je kan... tp syok bile petik sndiri

biocorn yg tak manis, rasa cam jagung zmn dulu2

jeruk jambu batu yg terkenal kt CH... 

p/s: mood skrg nih nk cuti je... naper ek... best2 minggu dpn selasa cuti lg

31 comments:

  1. Lada jalpeno tu daun dia macam daun kaduk ye Dana. Atau ada pokok kaduk di situ..

    ReplyDelete
  2. tak pernah tgok buah yg no 1 tu kak...

    ReplyDelete
  3. gohtong jayapun der bendani yerk dana....
    mcam2 gak yerk ilmu dapat ni...

    ReplyDelete
  4. k Zakie- aah kak mmg daun lada tuh, takde pokok lain selain lada tuh kt situ...

    Lelamaisara- akak pun, pg sana bru 1st time tgk live, selalu tgk kt intenet je

    k Chozila- ada kak, nk gi genting tkt sejuk sgt, gi yg dekat2 dulu lah... syok gk kak

    ReplyDelete
  5. Kakcik belum ada pengalaman petik strawberry sendiri.

    Kemain seronok Aiyan, ya? :)

    ReplyDelete
  6. kakcik Nur- hehehe seronok rupenyer kakcik heheh... aiyan sengih manjang bile dpt jln2

    ReplyDelete
  7. wahhhhhhhh aiyan pi cuti2 yeak...best2...tang petik strawbery tu best tuh.....dah lame tak pi sane....ni rase berkobar2 nak pi jalan sane nieh.....

    ReplyDelete
  8. tak naik genting ke? dee tak pernah pun smpi gohtong ni lagi utk petik2 stroberi..hehehe..

    ReplyDelete
  9. STRAWBERI!!!!! alahai sedapnyaaa kalau dapat makan strawberi tu..huhuhhu.

    cantik2 pic korang comel je..:)

    ReplyDelete
  10. Lieya- cuti balik ari je heheh... itulah bile dh pg sekali rasa nnti2 nk pg lg...

    k Dee- tak naik genting pun kak,sbb mmg bajet nyer nk pg ke gohtong je... insyallah nnti2 tingin gk nk pg genting

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. akhirnya sampai jugak kawan ku di gohtong tu...heheheh..

    ReplyDelete
  13. cam pokok lavender pon ada hehe...syok le kak dapat petik sroberiiiii hehhe

    ReplyDelete
  14. lada jalpeno mmg sangat2 pedas dana...akak dah makan...kategori cili paling pedas...beli kat cameron baru ni he..he....

    stoberi sedapnya dana...lama tak dtg cini...

    ReplyDelete
  15. bestnyer dana leh petik stoberi fresh2..meroh nyala....

    pic 1st tu sgt sweet & kiut + mimik muka aiyan..comel sgt2

    ReplyDelete
  16. Emy- ahak2 jd lah kan, nnti nk repeat lg lah... dekat rupenyer

    Mia Izzati- tu lah, dhla takde tag nama..try lah gi gohtong tu dik

    k Qhaifa Nur- hehehe habanero yg lg pds tu kot kak... teringat masa tgk kt blog akak psl petik2 stoberi tuh la bt tingin nk pg sini

    Lyafrina- heheh kalu tak merah nyala lum msk lg dik oi... mimik muke aiyan tak suke tuh, dia mana suke ada benda ttp rambut dia yg lawo tuh ehhehe

    ReplyDelete
  17. Sherwieyna- hehehe best2 tertunai hajat akak nk bwk adik2 gi sini...

    ReplyDelete
  18. sekarang takyah jauh2 gi cameron highland nak petik stroberi kan....;P

    ReplyDelete
  19. aku gak cancel coti noks... susah nak bawak anak ujan2 ni...

    ReplyDelete
  20. gembiranya semua.suka sy tgk :)
    lagi2 part petik stoberi tu..alahai bestnyaaa.
    aiyan mesti happy dpt hirup udara nyaman :)

    ReplyDelete
  21. Daddy Ziyyad- ya betul tuh... hehehe

    k NM03- tp betul tu kak,sian kalu anak kecik lg, tkt bdn dia tak tahan cuaca kan... dulu masa aiyan lps dia 8bln ke atas baru berani bwk jln jauh skit kak

    mamyHarraz- heheh org lain sume cuti jauh2 akak je yg jln2 dkt je, tp jd lah kan jnji semua hepi

    ReplyDelete
  22. gohtong jaya ni bukan dah masuk kawasan genting highland ke???

    ReplyDelete
  23. k Marsha- heheh area nk naik skyway tu kak, jln sama nk naik ke genting tuh cume nyer kt bwh tu...

    ReplyDelete
  24. jeruk jambu tu sedap tp coloring dia bahaya kan..stoberi skang makin cenonet kan

    ReplyDelete
  25. dalam banyak2 barang yg dibeli saya nak bantal strawberi jer..eh??? hehe

    ReplyDelete
  26. Nur Anis- hehehe best2

    k Tihara- betul tu kak... tp yg dia jual beso2 kak, yg dia bg kite petik sndiri yg cenonet

    Cikgu Ma- ehhehe itu kene tanya kt aiyan lah ek boleh ke tak

    ReplyDelete
  27. Salam Dana..eh bestnyer pgi situ..kat area Awana tu ke....ok lpas ni nak usaha ke sana..naik CH macam jauh pulak..Angsa Nekcik pun nak semput!!!

    ReplyDelete
  28. bestnya jalan2 makan angin...saya cuti skolah ni x kemana mana...huhuhuuu

    ReplyDelete
  29. Bestkan dapat petik sendiri buah dr pokok. Lain je rasa buah tu dr yg dbeli kt kedai kn.

    ReplyDelete
  30. Best nya dapat petik-petik macam tu aje. Makan fresh-fresh lagi tu :-)

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...