Tuesday, April 2, 2019

HARI KESEDARAN AUTISME SEDUNIA

As salam semua kwn2,

Hari ini 2hb April 2019, telah diisytiharkan sebagai Hari Kesedaran Autisme Sedunia, `World Autism Awareness Day` oleh PBB dan di sambut seluruh dunia semenjak 2008.  Warna tema bagi sambutan ini adalah BIRU... 

Light it up blue

Aku pun nk sama2 menyokong sambutan ini, moga masyarakat kita akan lebih faham n aware tentang apa itu Autisme... 

gambar pas amik dia kt sekolah

bdk belakang tu muka tak ikhlas je... maklum pagi2 lg

gigih ber biru kita harini 

17 comments:

  1. Semoga masyarakat lebih peka dan prihatin dengan golongan autisme ini...

    ReplyDelete
  2. Anak Denesor- ya dik, takpe nnti pelan2 baca lah psl autism awareness ni ya

    Kakcik Nur- betul tu kakcik...

    ReplyDelete
  3. Ye betul Dana..
    Semoga masyarakat semakin aware dengan autism..

    Akak suka biru πŸ˜πŸ’™

    ReplyDelete
  4. Semoga masyarakat mengambil berat tentang insan2 istimewa ini

    ReplyDelete
  5. kak Norhayati- ye betul tu kak....

    wak WP- betul tu wak, sama2 la kita memberi sokongan

    ReplyDelete
  6. haah la...hari ni hari autisme sedunia...terlupa pulak..tahun lepas ada buat awareness wish untuk hari istimewa ni

    ReplyDelete
  7. akak noticed anak dana ni bila bercakap dia telus habis. ada conversation lah macam tu. that's so good.

    ReplyDelete
  8. semalam baru tau hari autisme sedunia. moga diberi kesihatan yang baik.

    ReplyDelete
  9. Ramai kwn2 yg up pakai baju biru semlm..
    Akak juga yg ketinggalan... tak alert pasal ni..
    Suka tgk gambar dana yg last tu.. ceria jer and peloles :)

    ReplyDelete
  10. Sunah- takpe, rasanya bln ni mmg bulan utk autism awareness...

    k Azian- mmg kak, dia kalau cakap mmg telus n jujur je, kadang bila dia membebelkan kami... dana gelak je... cara dia ckp tu mcm org tua, dia special dgn cara nya sndiri

    k Nurbijen- tulah kak, kadang kita terlepas pandang kak... mcm jabatan dana ni diaorg siap2 email itu yg ingat, gmabar last tu mcm peloles kak tp ada jgk tu jeragat2... klu tak pakai bdk nampak segala semua

    ReplyDelete
  11. semalam pun pakai baju biru...tapi tudung kelabu...sbb yang biru semua tak bergosok

    ReplyDelete
  12. tahu yang Hari Autism tapi x tahu pasal baju biru. patut semalam ramai pakai
    biru hahaha..

    ReplyDelete
  13. Selamat Hari autissm Kepada ibu bapa besi yang Ada anak autism sesungguhnya mereka adalah insan terpilih

    ReplyDelete
  14. opis suami akakpun haritu disuruh pakai warna biru .... untuk sambutan hari autismni ler...

    ReplyDelete
  15. You look blue lahhh aww....
    Hakak dah duk rumah mmg kurang pekalah nampaknya Dana hihi....

    ReplyDelete
  16. heheh pepagi kan kak memang muka macam tu. tu pun untung nak pandang camera =p

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...