Tuesday, May 9, 2017

aiyan dh rongak

as salam semua kwn2,

selamat hari selasa, yeyeh esok cuti, syoknya ddk umah layan tv kih3.... 

Nk cite ngn korang ni yg aiyan dh rongak, aduhla.... normal ke bdk 6 tahun dh rongak nih heheheh
Bt masa nih gigi dia yg lain elok, takde lubang, takde rosak tp senang tanggal lak.

Mula2 otw balik dari raub tu dia mkn roti kt dlm kete, tgh2 mkn tu dia mcm tgk sesuatu, tak lama tu edy pasan gigi dia dh ilang satu, sampai paking umah edy cari2 jumpa gigi dia kt seat belakang. 

Aku pun gelakkan dia lah, kejap2 suh dia tunjuk gigi, nk amik gambar tp dia malu2, kejap2 dia tgk cermin

Pastu ptg semalam, masa edy amik aiyan kt sekolah dia perasan gigi sebelah tu pun dh tanggal, teacher dia bgtau tanggal masa dia tgh buat kerja. dia sengih je


masa ni kami suruh dia tunjuk gigi yg rongak tp dia takmo,... 
cover takmo bg mama amik gambo gigi dia rongak

dpt jgk amik gambo gigi yg hilang satu tu... 

ni semalam petang.... dh 2 pagar yg roboh dh...


p/s: geram betul tgk kwn2 pi jln2 ke CH, bila lah kami lak nk naik sana... mcm tak dan nk tunggu sebelum pose

14 comments:

  1. Normal Dana gigi tanggal umur 6 tahun...
    Tapi anak2 akak jenis tanggal gigi lambat..
    Mcm Aisyah, gigi kekal naik pun, masih ada gigi susu... Jadi berlapis pulak...

    So baik tanggal awal2.. tak berlapis nanti...
    Tak lama lagi, naik la gigi kekal tu

    ReplyDelete
  2. mudah pulak tanggal giginya tu, tapi ok je dana tanggal awal nanti cepat je naik gigi kekal tu, xpe aiyan paagar dah roboh pun tetap ensem

    ReplyDelete
  3. k Nurbijen- tulah risau tkt bila gg kekal tumbuh awal nnti cpt rosak lak... dhla seklai ilang dua btg

    k Aryan Azra- itulah kak, mudah tanggal takde lak dia ngadu sakit... mmg takde darah masa tgk kt gigi tu, nsb bkn tanggal atas, klu atas trs hilang ensom

    ReplyDelete
  4. Nanti tumbuhlah gigi kekal pula.

    ReplyDelete
  5. wasalam akak

    hahah rongak2 pun comel.. biasa tu umur 6 tahun ke besalin gigi time..

    ReplyDelete
  6. tak lama lagi gigi cantik keluar lahh..

    ReplyDelete
  7. en WP- mmg lah tp tkt cpt rosak lak sbb cpt tumbuh hehehhe

    Husna- tulah hrp dia tau la jaga betl2 gigi kkl tu, klu tak... kene pakai gg peleseu nnti

    k Azian- hrpnya kak, jgn kuar mcm gg kapak udah

    ReplyDelete
  8. Yups..normal tu Dana. Hannah dulu pun 6yrs-7yrs old dah start tanggal dah.Don't worry ok? :)

    ReplyDelete
  9. Senang pulak tanggal gigi ayyan tu ye..
    Elok pulak tak menangis..

    Comel lagi wlpn rongak ye ayan..

    ReplyDelete
  10. k Nany- ok, lega bila ramai2 ibu2 yg kata biasa kalu tanggal umur tu

    k Norhayati- aah kak, mmg dh masanya kot... mmg tak nngis siap gelak2 adalah...

    ReplyDelete
  11. Hehehe...xpe nti tmbuh gigi baru

    ReplyDelete
  12. Hehehe...xpe nti tmbuh gigi baru

    ReplyDelete
  13. Rasanya mmg biasa kot gigi tangg umur umur Ayyan ni. Hakak pun lupa Dana...
    Tp yelah...kalau cepat tanggal ni kena jaga betul betullah.....

    ReplyDelete
  14. cantik gigi ayyan..mesti rajin gosok gigi nih..

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...