Monday, August 26, 2013

Gambar Raya 2013 lagi... part 1

as salam sume kwn2,.

selamat hari isnin yek.... hohohoi arini aku nk share ngn korang gambar raya kami yg banyak2 tuh... yg ada kt dslr maktek... karang korang jgn termuntah2 lak nengok segala gamabr n aksi kami... maklum sume2 kt umah tu mmg pantang nk amik gambar... walaupun muke tak fotogenik gasak lah kan

siap sedia sume ek...


akak sulung dulu la yg bermaafan kan... masa nih dh setel maaf n bg duit raya kt mak abah...
mak mata merah pas nngis nih

pak mentua ngn menantu... 

makngah bermaafan
ni makyan... adik no 4 aku
adik bongsu aku... sume gelak sbb dia menerkam masa nk peluk abah aku... 

ni pun wajib nih... 

sesi bagi duit raya... makngah


salam2 mintak mahap dulu
mak tek lak... 

mak yan...
adik bongsu aku... 

makngah bg duit raya kt mak abah lak





si ensem salam raya kt atuk dia

slm raya ngn nenek... 
aiyan dpt duit raya... 
nk amik gambar mak n abah  je tp ada bdk kaco


gamily potrait... gaya bebas

serius... adik no 4 ngn 5 tinggi bkn main... kakak2nyer yg katek


abis sudah utk part 1... nnti aku sambung lg yek... thn dpn gambar raya lain lak maklum beraya kt kerteh pulak...

p/s: wahaahahaha mule diet atkin semula heheheh... moga kekal n dpt target yg di harapkan...

32 comments:

  1. Sama la tema kita.. Hijau..cuma kami cerah sikit..hehe...tpi akk oren ek...penyeri di tgh2..

    ReplyDelete
  2. Seronok bila dapat simpan gambar kenangan hari raya ni kan dana

    ReplyDelete
  3. Maria- hehehe thn ni ramai gk yg tema hijau2 gitu... tema kami oren+hijau konon nyer... mcm akak baju oren kain hijau oren itu yg aiyan oren papa dia hijau...

    Acik Erna-betul tu acik... kenangan di hari tua nnti kan

    ReplyDelete
  4. meriah betul sesi bergambar korang...aku kalo balik johor gitu laa sbb adik aku pun suke amik gambar...kesane kemari usung dslr die tu so kakak abang2 tgl pose maut jek laa wakaakakakakaka

    ReplyDelete
  5. Lieya- ni lum sesi bergambar kt umah atuk aku lak hehehe... tp yg tak tahan nyer nk pg mana2 jd lambat dek sibuk ngn bergamabr je hehehe

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum kak

    maaf lama xsinggah sini
    wah aiyan dh besar dia lama xtgk..comel!

    meriah raya yer :-)

    ReplyDelete
  7. LUAS RUANG TAMU RUMAH KAT KG DANAH.. HEHE

    ReplyDelete
  8. sonok tgk korg beraya ..ramai adik beradik .kty 2 beradik je..

    cantik lah tema hijau ni..harus nextyear leh dipertimbangkan kaler ijau ..nie .

    caiyok dana..dana mesti boleh

    ReplyDelete
  9. cantik warna baju tukan.. memang warna 2013lerkan... memang gambar raya adalah wajib adakan. baruler seronok untuk dikenang..

    ReplyDelete
  10. Selamat hari raya Aidilfitri kak :) meriah tak raya tahun ni?...

    ReplyDelete
  11. seronok tengok gambar raya ni...
    macam-macam aksi ada dana..

    ReplyDelete
  12. he hehe...sedondon kaler hijau erk dana...
    cun plak aku tengok kaler block hijau oren nie dana oittt...leh masuk list..

    seronok kan if ahli keluarga kaki posing....mmg best ler dok pose sana pose sini..
    tahun nie aku gantung camera....tab pun tak larat nak snap2 pic...asyik dok ngendong Aryan jer..mak letak jawatan tahunn ie

    ReplyDelete
  13. Kira Ayyan jadi buah hati pengarang jantung satu family buat masa ini sebab dia yg kecik sendiri...

    ReplyDelete
  14. bila tgk gambar2 dana nie rindunya saat2 bermaafan gini raya bersama2 family..huhuh

    ReplyDelete
  15. Dana...caiyok2 m3sti boleh kalo beratkin...
    Lepas raya ni jap ja berat naik..huhu seramkan..

    Berharga gambar kenangan ni...taun ni raya umah fil kurang gambar...huhu

    ReplyDelete
  16. masa kecik2 dlu, part yg paling ditunggu2 ialah part masa bagi duit rayer...sekrg best jgk sbb bila kita hulur duit rayer, si penerima akan senyum bahgia..hehe,...seronok bila tgk org lain bahgia....comey sgt kak dana dgn warna oren tu..thn dpn leh tiru..hehe...

    ReplyDelete
  17. Wanieys- w`slm dik... itulah akak ingat takmo dh dtg blog akak lg...akak raya mana2 msti meriah nyer

    Fieda- biasa lah rumah kampung... tnh sndiri cube kt bandar seceput je ruang tamu

    k Attyfir- 2beradik pun campur anak2 jd ramai gk kak...

    k Cho zila- hehehe itulah, thn depan dh kene plan dh nk gune kaler apa ni

    Ros-reeza- mekasih dik... meriah2 hehehe

    k Qhaifa Nur- biasalah kak adik2 sume gile2 itu yg mcm2 aksi

    ReplyDelete
  18. Zana- itulah masing2 sume baju kosong kain je corak2...maklum mude2 lg itu yg bergamabr tak hengat, yelah ko dh ada handbeg baru kan nk kene menempel je

    k Zakie-aah betul2 tu kak, dia lah skrg nih buah hati nyer...

    k Ummuaidan- takpe kak ada rezeki balik sini yek

    Aine Ainun- insyallah aine hrp2 menjadi...

    Izzah- betul tu dik, skrg kite lak bg duit raya... tp ttp seronok gk kan... akak yg paling menonjol kan hover gitu

    Dear xila- mustilah dik oi

    ReplyDelete
  19. Teena masa nak salam aritu rasa nak meleleh air mata, even sebelum nak salam tu pun rasa nak nangis dah. Tp tahan jer, and time salam tu tak kuar pun air mata, tp bersyukur sgt dpt beraya ngn famili.

    ReplyDelete
  20. serba hijau yer...nice...

    aktiviti bersalaman memang kadang kala boleh bikin mata merah...huhu

    ReplyDelete
  21. asalam Dana..kiranya aiyan lah cucu sulung yer..patutlah manja kan...semuga ikatan keluarga terus terpaut erat..insyallah

    ReplyDelete
  22. Teena Tna- betul tu dik... mak kite selalu msti meleleh kalu slm2 raya ngn anak2...

    Papa Mifz- hijau oren PM...konon2 nyer..betul3 tuh

    Nekcik- w`slm nekcik... ye betul tu nekcik... udah mama nyer anak sulung jgk

    ReplyDelete
  23. alor so sweet ...
    aah dikk tinggi .. nak2 yg lelaki tuu

    alor2 sweet dayyan pic ngan cermin mata .. ekeek kelakor punn ada tau !

    ReplyDelete
  24. good luck bebeh...syok tengok gambo raya awak :)

    ReplyDelete
  25. tema hijau oren yer?? cantik =)

    ReplyDelete
  26. Yg menyerlah Kak Long ngan aiyan lah yeh hehe...sebab pakai olen hehe

    ReplyDelete
  27. k Ieda- itulah kak, udahla tinggi kuruis pulak.... bkn dayyan kak tp rayyan la hehehe

    ReplyDelete
  28. bila tengok gmbar raya dana..teringin nak raya balik

    ReplyDelete
  29. tema raya saya pink belancan..huhuhu

    ReplyDelete
  30. yunk apesal ko lari temaaa plakk..yang lain semua hijau ko plak tetiba orenn ngan ayyan neh..hehehe

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...