Friday, June 21, 2013

Gelagat si bujang ku

as salam sume kwn2,

salam jumaat sume kwn, kejap je dh sampai jumaat yek.  pagi td bangun awal, siap bt mehun goreng putih utk sapan kt umah n bekal ke opis.

Skrg nih bujang aku suke bt gelagat comei gini, kalu aku tgh msk dia msti akan tarik kain aku masukkan kepala dia dlm kain, kalu tgh duduk dia tarik baju aku nk masukkan kepala dlm tuh.  Ntah mana lah dia dpt idea nk bt gitu... tp bg aku so sweet....


masa nih aku tgh duduk tgk tv, dia tarik baju n msk dlm neyr... 

bile kite amik gmbr dia kuar jap, pastu nk msk balik... 

ni pun feveret dia... main penyapu ngn penyodok nyer... 



































p/s: ingat thn nih aku nk bt biskut raya sndiri, nk bt yg simple2 n senang2 je, al maklum thn ni mcm tak banyak dpt tempahan manik

17 comments:

  1. aiyan nak tolong menyapu ke tu?
    comey dia ye main nyorok2

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah rezeki ada di mana2...hehe
    budak2 memang suke maen nyorok2 dgn ibunya..hehe

    ReplyDelete
  3. rajinnya aiyan...boleh tolong mama sapu rumah .

    ReplyDelete
  4. Aiyan, apa buat tu..=)
    mmg comel, hehehee...kat Mak tek die buat tak..?

    die da stat nak tolong kemas la tu, da pegang penyapu...

    yela dana, buat simple2 ja pun, dpat 2, 3 jenis ok la..
    saya stat nak jual biskut taun ni, sikit2 ja..=)

    ReplyDelete
  5. Semakin dia ligat petanda dia kian sihat itu aje yg kakak nampak.

    Hey Ayyan meh sini kalau nak menyapu dtg rumah mama zakie:)

    ReplyDelete
  6. sama ngan uwais timkecik2 suker no masuk lam baju...
    pagang penyapu tu tamdanyer dier rajin nak tolong maknyer tu
    dapat dah hadiah yang sayer post hari tu...

    ReplyDelete
  7. cerdij aiyan sekarang ni...
    nak main sorong kepala ya..teringat anak-anak masa kecil dulu..main jugak macam ni...

    ReplyDelete
  8. rajin ni tolong mama, sapu sampah :) hihi

    ReplyDelete
  9. Mama Aryan- hehehe ntah mana ntah dia dpt idea tuh

    Masni- itulah kan dik, itulah kadang geli gk...di cubit2 perut kite

    k Atty's- rajin apa nyer, makin bersepah ada lah kak

    Aine- ngn mak ngah ngn mak tek pun dia nk bt tp diaorng la yg geli, mmg itu jelah menan dia skrg, kadang geram je

    k Zakie- alhamdulillah kak... kalu menyapu umah akak kene mintak gaji lebih nih

    ReplyDelete
  10. takpe..dah besar nanti rajin tolong mak nya menyapu rumah tu..:)

    ReplyDelete
  11. aiyan nak masuk balik dalam perut ibu ke? hihihi..so sweet..

    ReplyDelete
  12. rajinnya dia.. meh sini.. umah auntie ni bersepah ni.. bibik auntie malas sanggat. heee

    ReplyDelete
  13. saya klu wat biskut raya , lum sempat masuk kat balang dah clear kat dlm perut . klu beli selamat lah sikit ... heheheee

    ReplyDelete
  14. alololo comel je anak bujang ni

    ReplyDelete
  15. eh dia nak masuk dalam perut balik kot...hehe

    ReplyDelete
  16. Daddy Ziyyad- insyallah hrp2nyer gitulh doc

    k Dee- ntahla kak, tp paling tak tahan duk dlm kain mama nyer

    k Azian- kang lg bersepah umah akak jd nyer

    My Notes- heheheh... biasalah tu kak, ramai yg nolong ek, nolong mkn

    Liza Razak- ari2 ada je peel baru nyer

    Papa Mifz- hehehe itulah, agaknyer kot

    ReplyDelete
  17. hahahaha chomel jerk tengok aiyan main macam tue..:)

    ReplyDelete

sila tinggalkan jejak,jangan memalu ye...