Salam jumaat ya kawan-kawan, indah betul bila dah tiba pada hari jumaat. Masa terasa pantas berlalu, dari pagi membawa ke petang hehehehe.
Aku dari minggu lepas memang takde masak yang istimewa, mood masak yang ringkas dan mudah je. Tapi aku nak kongsi dengan korang satu hidangan yang sangat mengamit nostalgia buat aku dan kawan-kawan masa di UiTM Jengka tahun 2000-2003 dulu.
Dulu masa kat hostel, rendam dengan air panas je, cepat lembut lagi layan dari maggi. Masa aku post entry pasal mehun pama kat facebook ramai kawan-kawan masa kat Jengka yang respond, masing-masing teringat inilah benda wajib ada dalam simpanan selain maggi.
Bahan-bahan:
2 bungkus Bihun PAMA
2 biji telur
5 cawan air
2 biji cili api
Cara masak:
- Rebuskan air hingga mendidihkan, masukkan rempah bihun
- Masukkan telur dan bihun, api sedang dan jangan kacau sangat nanti telur pecah, masukkan cili api dan matikan api
memang mengamit nostalgia mihun pama ni |
ini dia punya rempah ratus nya ya |
aku suka kuah lebih, sedap hirup kuah sup nya |
dah siap... kalau ada sawi lagi sedap |