teman2....

Monday, August 1, 2016

Buli mak yan


as salam semua kwn2,

salam isnin semua bersamaan 27 Syawal

maaf jumaat senyap seribu bahasa, ada bt potluck raya skit pastu ingat nk letak la gambo skit tp time tgri terpegi ikea lak.... huhuhu

ingat nk boh gambo potluck raya tp gambo lum abis copy lg heheheh.... kite cite psl aiyan lah... 
Kan dia main character dlm blog nih kan, msti lah banyak cite psl dia je kan.... heheheh 

jumaat aritu, adik aku yg belajar kt poli nilai tu dtg kl, saja je nk jenguk anak buah dia ngn nk amik kamera. Dslr aku tuh dh lama sgt simpan jual jelah kt dia sbb dia pun nk guna dlm belajar dia.

Maktek tkde, balik kg sbb bff dia kawin.... jd nya aiyan bermanja lah ngn mak yan nya... di suruh mak yan lukis... mcm2 lukisan dia suh
Aku pun baru tau mak yan ni ada bakat melukis mcm maktek jugak.... aku, mmg sejak sekolah rendah paling tak suke pendidikan seni.... Pagi2 lg dh cari mak yan kt blik suh lukis, bila suruh sekali berkali2 lah kene hehehehh 

masa nih dia lukis sendiri 

pagi semalam sebelum mak yan balik poli... di dera nya suh lukis dinosor

tu nampak dinosor kecik warna coklat tuh... ada rupe jgk lah makyan lukis dr mama nya nih

hepi lah dia tayang dinosor dia nih.... tgk mulut comot mkn sekut oreo tuh heheheh

apa je menan yg ada depan mata nk suh mak yan lukis

p/s: menyesal skip mkn mlm td, migrain dh mula menyerang... pdn muke aku

9 comments:

TukangKebun said...

Comelnya papan tulis Ayyan, Auntie berkenanlah.

mshazadoes said...

kak beli mana papan tue?

Mazlan Othman said...

Wkmsalam.
Boleh jadi pelukis tu.

wahida said...

tgk board tu terus teringat nak bukak lazada...heheh...
ko sama mcm aku dana, dari kecik paling tak minat dgn seni...serius mmg aku takde bakat dlm seni...huhu..

Norhayati Mohd Isa said...

Hehehe kira pandai jugak ayyan membuli mak yan dia..
nasib baik pandai melukis ye dana..
Kalau akak pun fil bab melukis ni dana..

Malam kena makan sikit dana..
akak pun macam tu kalau skip makan nasi malam.
esok start pening kepala..
Jaga kesihatan juga dana..

norhidana miswan said...

Tukang Kebun- hehhehe dh lama nk beli kan yg beso tp pikir2 baik beli kecik je

Mshazadoes- beli kt lazada je dik

en Mazlan- hehhehe insyallah

k Wahida- itulah, tp adik2 ada yg berdarah seni

k Norhayati- heheeeh dia mmg kak, almaklum dia lah sorang je anak buah yg ada apa lg... ye ye baik kak lps nih beringat

hainom OKje said...

Gigih mencari dinasor coklat ...rupanya kat tangan Mak Yan hihi....
Untung ada mak sedara kan Ayyan.....boleh buli hihi

Siqah Hussin said...

Lawanyaaaa dinasour tu.. Pandai mak yan melukis. Melayan haa mak yan ke anak saudara tersayang =D

Mommy Cici said...

cantiknya lukisan dinosor tu . ha kak, aipp jangan skip makan malam ye. skrg ni kita tak berani nak skip apa apa meal pun . makan je sentiasa