teman2....

Tuesday, August 2, 2016

potluck raya opis kami

as salam semua kwn2,

salam selasa bersamaan 28 Syawal

arini baru ada kesempatan nk share gambo potluck opis, bt kecil2an je... takde jmput sapa2 pun kami2 je
thn ni kementerian kami kedekut, tak bg bt jamuan raya bahagian yg jabatan pun bt kecik2an jgk
Kami pun bt simple mimple je, jnji ada jamuan mkn2

menu yg ada
ns beriani, ayam msk merah, mehun soto, ns putih, nasi impit, ikan aye singgang, ulam2, kuah kacang, lodeh, rendang daging, lemang, budu, sambal belacan, kuih2

antara menu yg ada.... 

bandung soda, cocktail n teh o panas

mak dara ngn anak dara

petai rebus.... mmg regu ngn budu

gigih celur sayur2 depa kata nk mkn ngn budu, aku celur je tak reti mkn ngn budu

pegawai kt opis tp jns mudah bergaul... kami dera suh potong ulam

ayam msk merah 

acar mentah

budu ngn cili api... aku mampu tgk je

singgang ikan aye... mmg laris

nasi beriani@ ns minyak.... 

kole kacang yg sedap.... 
antara wanita2 yg ada kt opis nih... kami mmg tak ramai

bos tgh bg ucapan... bos aku yg belah kiri sekali

bacaan doa sekali ngn doa mkn

acara mkn2.... 

dua kwn baik nih... geng lunch n bfast aku

mak dara ngn anak dara... si kecik si beso

12 comments:

Nooriah Abdullah said...

meriahnya dana
ulam petai dan budu tu paling tk tahan tu

Norhayati Mohd Isa said...

Menu raya juga tu dana..
Ulam petai rebus tu yg sedap dana :)

norhidana miswan said...

k Noor- heheheh simple2 je nih kak noor selalu lg meriah tp sbb takde bajet bt kecik2 je

k Norhayati- heheheh ramai betul peminat ulam petai nih

Bbwana adienia said...

Bestnya..meriah dengan pelbagai juadah tp yg unik tu ada budu..mesti lg buka selera kan

mama ila said...

amboii meriahnye...seronok kan buat jamuan raya kat ofis..siap ulam-ulaman lagi...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronok makan-makan raya. Macam-macam ada. Selamat beraya akak.

Jobdirumah Buat Duit said...

Meriahnya jamuan raya. Semua ada.

OhPanduan said...

Suasana raya memang seronok di mana-mana. Sedapnya hidangan raya.

lieyalatif said...

lawo2 plak dana gambar...pakai dslr nieh....

petai tu kalo aku ade mmg sah2 aku cekut lebih2 dana hahaah org belakang amik bau je kang....meriah tgk menu raya.... sedapkan ...selagi raya tak abis selagi tu mkn2....aku suke oiii..jimat duit hahaahahah

Siqah Hussin said...

Sedap dan meriah! Seronok kan ada potluck di ofis. Mengeratkan silaturahim dan mari hapuskan diet bersama. Hehe

Mommy Cici said...

huii sedapnya lebih kurang je menu makan makan raya kita kak <3

aryan azra said...

meriahnya makanan tu dana, paling best petai tu..adoiii kalau akak mau makan bertambah2 tu