teman2....

Monday, April 15, 2013

makngah dh mula jaga bby lain

as salam sume kwn2,

sile jgn terkejut yek, bkn bby aku ek... bile nyer aku peknen kn, ini anak jiran aku selang serumah dr aku, mak pak nyer keje nurse kt hkl nun, bby nyer lak baru 2 bln lebih or 3bln gitu lah, mule2 makngah menolak gk tp pas di pujuk2 di cube gk lah utk jaga, smlm dia antar jap kul1ptg sampai kul3.30 ptg, mule2 ok je bby lg asik tido jelah, tp si bujang aku lak la,,.,cumenyer makngah ckp kalu tak blh nk jaga nnti dia bgtau, aku pun takmo nk paksa2 makngah, kalu dia rasa ok, ikut dia nk jaga bby tuh, kalu dia rasa susah, mak bby tuh tpaksa cari pengasuh lain

arini tak tau camne lah makngah nk handle, si aiyan mmg geram je... selamba je dia baling bola kt bby tuh, aduh la aiyan... dia jeles rasanyer, masa makngah dokong bby tuh dia blh cubit2 tgn makngah, pastu pukul makngah... hehehe anak2

bby nih nama Izzul...

budak yg membawa diri, duk jauh ngn bby... masa mule2 lah

13 comments:

lieyalatif said...

Loooo aiyan pandai jeles ye dana hahahahah yela koo selame ni die lah bujang terhangat kat umah tu tetibe ade bujang lain tu aiyan tercabar tu hahahahah

Aiyan jgn buat bb tau...aiyan kawan dgn bb tu ok....

norhidana miswan said...

Lieya- mmg sgt jeles ko,mmg nampak sgt kt muke dia tu yg dia dengki ahak2

JaSSNaNi said...

mula2 tengok gambar kat side thumbs tu ingat aiyan waktu baby.. rupanya baby lain.. hehehe.. aiyan jeles ek..

Kakzakie said...

Mula-mula memang jeles tau Dana. Jgn kata anak org adik sendiri pun ada yg macam tu tapi bila dah selalu bersama akan ada rasa sayang tu...

Comel babynya. ni kalau dah bela rasa sayangnya kalau tak nak jaga lagi...

Qhaifa Nur said...

jeles tetap jelas kan aiyan...tak apa janji ada geng baru...

mulalah tangan aiyan tak duk diam dana..semua nak usik...

lizz said...

ayyan jealous la tu...tapi lelame mesti ok tu...

norhidana miswan said...

k Jassnani- hehehe itulah mmg jeles

k Zakie- heheheh bkn pe tkt menyusahkan makngah je, sian lak dia

k Qhaifa Nur- bkn takat jeles je kak, geram lg... aiyan tak berapa suke main ngn bby, yelah bby tau baring je... itu dia picit2 cm patung

Lizz- mmg jeles sesangat, mama ngn papa dia duk dkt2 pun dia jeles

Ogy Nordin said...

Seronoknya tgk baby..teringin plak hehehhee...Salam perkenalan.

Aine Ainun said...

bdk2 mmg cmtu la...
diorg pun pandia jeles2 ni..

ala lame2 nti aiyan lg sayang kt baby tu...=)

NEKCIK said...

Hi Aiyan jeleslah tu.....

LYAfrina said...

sbnarnya aiyan nak main dgn baby baru tu.. hehe

norhidana miswan said...

Ogy Nordin- salam perkenalan gk, tq sudi jln2 sini

Aine- mmg pun jelesnyer melampau hehehe

Nekcik- heheheh mmg pun nekcik oi

Lyafrina- main apa nyer kalu dia picit semacam tgn ngn kaki bby tuh, pastu cium bby tuh sampai tenggelam hidung2 dia hehehe

Mimi Azirah said...

comelnye izzul...ala bese la mesti die jeles mama die de baby len kan