teman2....

Wednesday, April 24, 2013

WW sate minang

as salam sume kwn2,

korang penah mkn sate minang? cube lah kalu nk rasa... aku jmpa nih kt psr mlm tmn melawati, tiap hari selasa, khamis n sabtu psr nyer...
arini ada kursus dr pg sampai ptg, itu psl bt ntry awal

gini gaya bungkusan nyer... 

25 comments:

Kakcik said...

Apa bezanya dengan sate biasa ya? :)

norzila said...

xpenah try la kak dana..aah nak tau jugak beza nya..dap x?

mamyharraz said...

sy tak pernah try lah kak..
nampak menarik..adoii mana sy nak cari nii

eika_jps said...

huhu....tak pernah rasa la sis.....nampak menarik n mengiurkan....petang nie kena gie cari satay gak la....tak dapat satay minang pn takpa la yg penting satay...hehehe

Kakzakie said...

Beza kuah dia ke Dana..

emy pokden said...

sedap ke wei...rasa pe???

Fieda Zan said...

Sedapnya danahhh

Fieda Zan said...

Sedapnya danahhh

izzah said...

terliur tgk satay ni kak...alahai...mana la nk cari kt area sini ...

lieyalatif said...

Penah dana!!! Aku penat buat entry dulu2 gituuu...

Aku selalu beli kat pasar malam bangi tuh....mmg sedap pedas bedesingg.....aku suke style kuah dicampur sekali tu....sedap woooo...

lizz said...

macam best...tak pernah try lagik..

Tihara said...

ada daun pisang eh..mesti sedap dap dap :)

Cho Zila said...

akakpun suka gak dana... tapi makciktu dah balik indon tak lerh terjah rumah dia...

Mimi Azirah said...

sedapnye

Dee said...

tak pernah lagi rasa..sedap eh?

Munnafendy said...

tang mana minangnya tu kak? :)

my notes said...

assalamualaikum ... tak pernah makan . apa bezanya dgn sate biasa ya ... sosnya cam gulai n9 ker , byk cili padi ? yg ptg rasanya tetap satay ... heheheee

Qhaifa Nur said...

pernah makan...
tapi tak bole ulang tak kena dengan tekak...
satenya digoreng kan dana...kuahnya pekat...

Daddy Ziyyad said...

tak pernah pulak saya try..

Zulfadly said...

salam kak, boleh je order dulu, sebab saya sabtu ni amik stok, cukup bulan bila dah gaji, saya pos lah, hehehe

wahida said...

teringin pulak aku nak try dana...

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- bezanyer dia ada 2 kuah kakcik n sate nyer tak manis cam sate kite

Norzila- beza dia ada 2jns kuah n tak manis tp pds, bg akak ok2 gk lah

MamyHarraz- try cari kt psr2 mlm yati, tak pun terjah psr mlm tmn melawati

Eika- akak pun kwn yg rekemen kan, ok lah bg akak... sedap jgk

k Zakie- aah beza kuahnyer 2 jens n tak manis kuah n sate nyer kak

Emy- rasa sate tp tak manis, kuah agak pedas... ok lah bg aku

norhidana miswan said...

Fieda- hehehe ko tu sume sedap

Izzah- alamak abis lah mak yong ngidam lak, cube cari kt psr mlm dik...

LIeya-hehehe oh ye ek, tp mmg pds n lain skit kan rsanyer, tp kire ok lah tukar2 selera

Lizz- bau dia sedap dik, try lah

k Tihara- betul tu kak, sdp bau ada bwg grg lg

norhidana miswan said...

k Chozila- ni 1st time cube nih kak

Mimi Azirah- betul2

k Dee- boleh di kata sedap gk lah kak, lain dr lain

Munnfendy- ahak2... itu akak tak tau tp mmg rasanyer lain dr sate biasa

My Notes- w`salam kak, bezanyer... sos ada 2 jns n agak pkt, sate n sos tak manis

k Qhaifa Nur- yg dana mkn ni tak di goreng lah kak, dibkr mcm biasa... mmg kuahnyer agak pekat tp sedap jugak

Daddy Ziyyad- saya pun baru mencube... kire ok gk

Zulfadly-heheheh orite dik

k Wahida- cube jgn tak cube kak...

aizamia3 said...

ai bercadang nak bakar sate weekend ni..
soalannya: adakah berjaya..?