teman2....

Tuesday, April 30, 2013

Kemaruk

as salam sume kwn2,


selamat hari buruh @ hari pekerja yek esok... hehheh naper lah di panggil hari buruh kan, cam yg keje buruh je boleh sambut...

arini keje kene setelkan betul2 sbb esok udh nk balik kg n mengundi, kali nih balik kg aku kene drive sndiri... tibe2 lak rasa cam tak tau jln nk balik kg, mentang2 lah lps kwin mmg edy jelah yg selalu jd driver time nk balik kg, bile kene drive sndiri mule lah aku rasa seram sejuk, rasa tak ingat jln, rasa fenin nk lalu jln mana... aduhla sedangkan masa bujang blh je aku balik kg sorang2 ngn kancil je dulu, skrg nih tibe2 dh lupe... esok pas subuh aku nk gerak... hrp2 sume berjln lancar n tak jem...

nk tayang kt korang sorang bdk yg tgh kemaruk nih, sejak pandai berjln nih keje nyer nk ajak kite jln2 je, lg2 kalu dpt jln kt luar rumah mmg dia syok lah, selalu tiap2 ptg msti aku bwk dia jln pusing koridor dpn umah tu... yg grmnyer mlm2 pun sibuk nk ajak jln kt luar... sampai kn dlm umah pun pakai sandal... dsr bdk kemaruk gitu lah


mkn kt umah bersila pun pakai sandal ko

kusyuk betul walaupun mama dia amik gambar... org kemaruk
banjir paras atas buku lali kt paking opis hehehe... smlm ptg kan ujan lebat selebatnyer

p/s: blum balik kg tp kami 3 bradik ni dh oder mcm2 kt mak kt k, nk mkn itu ini mcm2

25 comments:

Kakzakie said...

Budak-budak macam itulah Dana. Kakak ingat kakak lagi dulu dah sekolah lagi (sek rendahlah masa tu) kalau dapat kasut baru nak tidur pun pergi tengok kasut dulu.

Samalah macam Ayyan suka tak terkata dapat capal baru.

SYAHIDA said...

ank sy yg slung suka pakai kasut dlm rumah..kdg2 tido pn pakai kasut heheh...ade satu time, die kemaruk pakai stokin!walaupun panas terik tapi pakai stokin gak..kita plak geram tgk..sbb panas!

Acik Erna said...

memang kyusuk betul Aiyan..
untuk ada mak lagi Dana..boleh makan masakan mak..acik dulu kalau balik kampung dah jadi tugas aik ambik alaih masak memasak..dirumah mertua tu macam tu..

JaSSNaNi said...

Selamat balik ke kampung halaman mengundi yer.. hati2 tau.. banyak kete gak nanti.. ape pun semoga pemanduan selamat ke destinasi.. akak blom tentu lagi nak balik ke tidak.. sbb fikir banyak kali ni.. nak balik drive atau nak naik bas je.. best main air tu..

norhidana miswan said...

k Zakie- hehehe... dia tgh kemaruk nk berjln maklum kan kak...

Syahida- heheh mcm2 kan perangai bdk2 nih... tp selalunyer comei je kan

Acik Erna- alhamdulillah acik mak msh kuat lg walau dh 50an

k Jassnani- eleh bkn laki ko yg bwk kete ke kak? time2 camni lah rasa bestnyer dpt laki senegeri ngn kite hehehe...
banyak la ko nk main air kak...

Mia Liana said...

samalah dengan sofea, anak mia... asyik dibeleknya saja.

Qhaifa Nur said...

baru dapat kaki dana, memang begitulah..siap pakai sandal dalam umah...

aiyan nak balik kg yup..berhati-hati ok..

Daddy Ziyyad said...

selamat balik kampung utk mengundi..:) DUN/Parlimen mana tu?

ngeri jugak tgk air naik macam tu...nasib baik takat buku lali :)

norhidana miswan said...

Mia LIana- hehehe bdk2 kan, tp kadang geram kadang comei je rasa

norhidana miswan said...

k Qhaifa Nur- itulah psl nyer kak, itu yg kemaruk tuh

Daddy Ziyyad- jom kite balik kg sama2 utk mengundi, dun benut, parlimen pontian doc...

nsb lah naik skit je, n ptg tu benti gk lah ujan, kalu tak nngis lah jwbnyer

lizz said...

comelnyer siayyan...ni kusyuk makan sambil pakai sandal la ni...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hujan lebat je sekarang ne..mana tak banjir

ieda immi said...

uik banjir .. best2 ..

alor2 ayyan dah dpt kaki kan , mana best lepak umah je ;)

ps : aah dik , akk dah berhenti kerja , now buat fulltime herbalife , doakan akk ye dana ;)

Tihara said...

selamat bercuti dana, kemaruk ye boy dana ni :)

norhidana miswan said...

Lizz- dia bengang tak dpt main kt luar itu sambil mkn pun pakai sandal

BABY- aah, asal ptg ujan... ni pun dh mendung

k Ieda- banjir best apa nyer kak oi... itulah dh dpt kaki nk berjln je dia...
*takpelah kak, rezeki ada di mana2

k Tihara- mekasih kak... aah kemaruk nk berjln

eika_jps said...

selamat mengundi kak dana....jangan lupa cuba resepi ais cream goreng...haha....seronoknya aiyan dapat kasut baru yer...

Mimi Azirah said...

Selamat mengundi.smga perjalanan slmt pergi n balik

Anonymous said...

assalamualaikum ... berhati -hati memandu . semoga selamat sampai . Kat kg nanti biarlah baby tuh jalan kat halaman rumah sepuasnya ...

my notes said...

assalamualaikum ... biasalah budak baru dapat kaki . kat kg nanti penat lah mamanya melayan nih . selamat balik kg . pandu cermat ya ...

Zulfadly said...

selamat mengundi kak, dan selamt bercuti panjang!!!!!!!hehehe, moga selamat sampai di kampung

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Cho Zila said...

ala buda2 gituler .. klaau anak akakler kan sehariantu rajin bebeno esok lusa entah kemana..
esp bukuler kalau baru belitu dua tiga hari kemaruk... lepaihtu buat tak retijer..
takut gak yerk kalau banjir kilatni...

Bitt (double IS) said...

singgah tengok keletah si bulatmu :)

NEKCIK said...

Salam Dana..insyaallah ..semuga di permudahkan...kirim salam kat orghang pontian ye..nekcik dah tuko kawasan..hi..hi

izzah said...

Selamat balik mengundi kak...hati2 drive tu yek...biasala...dh lama pkai driver,bila.driver off shari dua kita yg jd xkeruan...hehe...

Aiyan makin pandai yek...nnti mintak kasut tumit tinggi plk tau....:-P