teman2....

Friday, April 26, 2013

ikan siakap masam manis

as salam sume kwn2,

salam jumaat semua, semua msti semangat berkobar2 nih... tgri nih aku ngn bff aku Pn Emy nk cari kain utk raya kt nagoya kot.  Sbb nyer tailor kami awal bln 5 nih last amik kain utk jht raya nnti tau, jd nyer tpaksa lah cari awal2 kan... tema thn nih oren+hijau lumut... thn ni aku nk 3 helai baju raya nyeh2... aiyan pun dh boleh jln sndiri kan, so mama boleh la vogue2 ltk manik, lacer, batu permata kt baju hover2 thn nih, al maklum jht sndiri modal sndiri, jd nyer gasak ko lah nk hover n sarat mana baju tuh... ahak3 (gelak penjahat)

melalut lak aku lah... nk tayang kt korang aku msk ikan siakap nih... smlm tergoda nengok ikan nih kt aeon au tuh, pn Emy pun membeli gk sekor, udah selamat bt msk rebus ala stim, kalu mkn kt kedai ikan siakap masam manis comfirm sekor rm25-35 sekor kan, ni aku beli sekor rm7.60 sen je ko... puas mkn...

ini lah dia, mata dh kene korek mak tek... cumenyer tkade nenas tp kire ok lah licin tinggal tulang je


p/s: kwn2 yg berminat nk suh aku memanik... tempahan sudah di buka yek utk tempahan raya 2013...

21 comments:

Cho Zila said...

sedapnyer dana.. akakpun kalau dapat nak bahagian mata...

Qhaifa Nur said...

siakap kalau masak masam manis memang sedap, tapi sayang dah habis he..he..

wahida said...

grrrrr...tadi tgk ikan siakap kat blog emy, sekarang kat blog ko pulak....sadis betul...

terliur tahu tak???

mamyharraz said...

sedapnya kak!!
eloklah tgk time tghhari mmg terliurrr

Kakzakie said...

Siakap masak apa pun sedap Dana. Kena masam manis macam ini mestilah tinggal tulang..

aizamia3 said...

terliur dibuatnya.. ;)

Tihara said...

waw sedapnya dana, sedap ratah :)

norzila said...

spesial nampak kak dana..kalu g kedai ni la order kan..dpt masak sendiri puas hati..

SYAHIDA said...

mmg btul...sgt2 puas hati bile msk sdri...bkn stakat save, tp lagiiii sedp..kdg2 kat kedai rasanya hampeh je...byk aji je lbh hehhe

dya said...

pekena dgn nasi panas...tedap nye akk... :P

norhidana miswan said...

k Chozila- heheheh geng lah kite kak

k Qhaifa Nur- hehehe kami 3 org je yg bdl kak

k Wahida- heheheh jgn marah, ko selalu lg mcm2 tayang makanan

MamyHarraz- ko tu sume sdp dik, biasal2 je nih

k Zakie- ya betul tu kak

norhidana miswan said...

k Aizamia- hehehe... ni pun terliur gk tau

k Tihara- betul2 mmg ratah gitu je tanpa mkn nasi

Norzila- sesekali dik, lg pun ikan siakap nyer msh fresh lg murah laktu

Syahida- betul3 tuh

Dya- betul tu dik, ada sambal belacan pedasa2 lg umph

eika_jps said...

sedapnya kak dana....kak dana nie slalu publish makanan....kesian mak buyung asyik terliur ja....huhuhuu

norhidana miswan said...

Eika- heheheh kalu akak letak gambar akak ngn aiyan je kang awak tgk sampai termuntah lak hehehe... takpe balik kang suh cik abg belanja mkn kt luar ek

my notes said...

assalamualaikum ... mmg berbaloi dgn rm nya ... dapat mkn puas2 tuh . masak ikut selera sendiri lagi ...

lizz said...

ermm sedap...lama dah jugak tak makn ikan siakap masam manis ni...mak teh suka makan mata ikan ek...takder nenas pun takper tu pun dah nampak kemain lazat lagi tu...

norhidana miswan said...

My Notes- w`slm kak, betul3 tuh

Lizz- bkn kata mak tek akak pun lyn gk mata ikan heheheh...

izzah said...

suka bukak blog akak sebab mcm2 makanan ada....hehe...tengok pic je pun dh leh rasa kenyang...=)

ieda immi said...

haa murah juga kan .. sekor 7.60 hurmm macam akk aritu 10 dpt 2 ekor kekekek ..

masak sendiri puas hati kan dana , kdg tuu beli luar cam x best je eekekke ..

nie buat sendiri nak ratah2 pun boleh ;)

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

Fieda Zan said...

danah.. nak jugak upah danah memanik.. saya ada banayk stok manik.kalau nak upah jait jer camna.. saya bagi manik..