teman2....

Tuesday, April 9, 2013

belajar sendiri memanik 3d

as salam sume kwn2,

maap yek kwn2, smlm aku cuti pg bwk anak bujang ke IJN, appoiment kul 12 tp setel sume kul 3 ptg lebih, punyalah lama menunggu, nk jumpa doc tak la lama sgt tp menunggu masa utk timbang yg lama gile sbb nurse tuh terslh letak fail aiyan... ampeh tul...

result smlm, bt mama rasa lega skit.. alhamdulillah ya Allah, doc tu ckp aiyan getting better dr 1st time jumpa ngn dia, n bile dia tanya perkembangan aiyan yg aktif n keadaan diri aiyan masa kt umah,dia kata no need to hurry, dia bg masa setahun baru jumpa dia lg...  hrp2nyer ada perkembangan yg lbh positif lg bt aiyan nnti...

duk umah ujung2 minggu aku pun cube2 lah belajar sndiri utk bt manik 3d, org lain dh teror bt aku baru nk belajar, belajar pun kot buku je... baru belajar yg simple2 je... tp nk tayang gk kt korang hasil pembelajaran aku ehehheeh

bunge kekwa kot nama nyer... hentam lah

yg tepi tuh buah ceri,  ngn rumpai laut hehehe

daun2 + bunge tear drop

amik dr en google, belajar ngn buku ni lah tp lum berani bt yg anyam2 padat tuh

p/s: skrg nih kurang dpt tempahan, itu yg gigih jht manik kt baju sndiri ehheheh

18 comments:

Aida Salleh said...

wahhhh...cantiklah...selamak bermanik ya...

Qhaifa Nur said...

dana sama dengan adik pompuan kak nur..tiada tempahan jahitlah baju sendiri, jeles tau bajunya semua bermanik he..he....

alhamdulilah perkembangan yang baik untuk aiyan...

lieyalatif said...

Alhamdulillah....lega dengar pekembangan aiyan dana...hope lepas2 ni punye appointment aiyan dah betul2 ok n takyah dah nak operate2 ke ape kan....

Cantik..mmg minat ko dana kan dgn manik2 nih....respek aku org yg suke handle bende kecik2 nih....kalo aku mmg cepat laa menangkap pening kat kepale heheheheeh

Dee said...

wah..cantik..tp dee kdg2 malas nak bermanik ni..sbb nak basuh baju susah..anak suka dok atas riba..ranap manik2 aku..hahaha..

norhidana miswan said...

Aida-macih aida

k Qhaifa Nur- tp kalu mls baju sndiri pun tak bermanik kak...

Lieya- tp ngn hkl msh ada lg followup, mintak2 sumenyer ok...
heheheh aah lama2 jd mcm gian ngn manik nih...org lain gian supink baju, kasut aku gian supink manik hehehe

k Dee- hehehe dana bt yg simple2 kalu kt baju sndiri je kak, aiyan suke belek2 manik kt baju mama dia... sampai ralit dia

JaSSNaNi said...

dah dekat nak raya ni.. semangat jahit manik ye.. :)

norhidana miswan said...

k Jassnani- pose pun lum mana ada dekatnyer...

Kakzakie said...

Kalau dah buat selalu akan semakin expert Dana. Dana rajin dan telaten itu yg jadi..

norhidana miswan said...

k Zakie- dana kadang2 je rajin kak, tkt esok2 dh mls heheheh

lizz said...

rajinla...kena sabar jahit m,anik ni kan...

lizz said...

rajinla...kena sabar jahit m,anik ni kan...

Daddy Ziyyad said...

betul tu...part menunggu doctor dihospital yg lama...bila jumpanya, kadang2 tak sampai pun 10 minit..hahaha

Tihara said...

rajinnya,akak nye manik tah berselerak kat mana taktau

Aine Ainun said...

ala dana, kalo da kretip tu ttp kretif..buat apapun mst jadi....=)

uwaaaaaa, sy angat2 taik ayam je nak jahit manik...hahaaaa

izzah said...

pandainya akak..leh amik upah ni....sy dulu2 masa bujang je rajin...dh beranak ni, biasalah...xserajin dulu...hehe...

Zana Nordin said...

rajin ko..and yg penting semangat nak belajar....lagipun tangan ko tangan seni ler dana..menjadi jer kalau bab2 memanik nie..

zana dulu belajar memanik pun dari buku2 gark ler..tp yang simple jer...3D ker..bunga2 ke mmg zana tak reti...

eika_jps said...

alhamdulilh dengan perkembangan aiyan....kreatif la sis nie....memg mula2 refer buku nanti lama2 baru banyak idea....time tu tak yah tgk buku dah...good luck k

lelamaisara said...

wah cantik la..boleh jahitkan manik kat baju sy sekali ni..hehehhe