teman2....

Friday, April 12, 2013

photo diary edisi jumaat- menu atkins

as salam sume kwn2,

boleh aku bt photo diary arini kn? maklum smlm aku cuti rehat dek kerana demam+selsema ni tambah lak batuk... tp pg keje gk sbb tau bos aku minggu dpn takde, aku kene setelkan sume fail2 kerja utk dia sign, aku bt photo diary puas skit korang tgk gambar kan

aku mls nk menaip sgt... keje melambak (tp panjang dh aku bebel)

salad telur+brokoli utk bfast

mlm bt ikan kerisi asam pedas... mcm kucing dh aku mkn ikan je

mlm esoknyer bt ikan siakap msk cekur

dinner+bfast mee kari tanpa mee

ni lak syr smlm... saja je try bt pajeri terung hehehe

p/s: dh demam aku telan gk nasi smlm, tp arini gigih semula atkins... hrp2 ada penurunan lah

16 comments:

JaSSNaNi said...

dikkkkk... diet kaw kaw.. cerita sket pasal diet tu.. dah banyak good news tak?

Cho Zila said...

seronok tengok dana.. dah nampak hasil tak dana.. akak kagum ngan korang cam lieya, mimi.. isyh baguih kalau der tayang menu gini senang akak nak tau.. kot boleh ikutkan..

Qhaifa Nur said...

sedap pulak akak tengok salad telur + brokoli tuh...nak buatlah...

Kakzakie said...

Kalau betul-betul boleh berjaya Dana. Kakak rasa kalau kakak tak bolehlah tak jumpa nasi 2-3 hari..

Kakcik said...

Mee kari tanpa mee?? kuah kari le namanya tu... :)

norhidana miswan said...

k Jassnani- hehehe ko try cari psl diet atkins, sume ada dia cite

k Chozila- hehehe kadang2 kurang gk ketabahan nih kak, tp setakat tak mkn nasi sebulan ok lg kot

k Qhaifa Nur- heheh kalu hari2 telan mau pengsan kak

k Zakie- boleh berjaya ikut pd usaha kak, tp dana slow skit dibandingkan org lain

kakcik Nur- heheheh kang kalu kata kuah kari mcm pelik je kn heheh

Zulfadly said...

cekur tu apa kak?

Alin In D House said...

kak dana! amboi demam2 pon sedap alin tgk kak dana memasak.. yum.yum.yum..

norhidana miswan said...

Zulfadly- ko dik, cekur pun tak tau... sile lah google yek

Alin- sesekali boleh la dik oi, tp selera mkn gk kalu dmm2 pun

Tihara said...

moga berjaya dana,nanti akak nak tengok hasilnya..boleh tiru dana tapi akak kalo tak dapt nasik tak sah rasanya..huhi

dya said...

kecuh air liur tgk brokoli n telo tu akk :P

Papa Mifz said...

wow sarapan pagi yang sungguh menyihatkan...

norhidana miswan said...

k Tihara-hehehe mekasih kak

Dya- hehehe bt sndiri je dik, mudah sgt, celur je brokoli tu pastu campur ngn tlr+mayo

papa Mifz- hehehe tp kadang mls nk sediakan

lieyalatif said...

Fuh!!! Sedap2 menu ko dana...siakap cekur tu aku terliur wey!!! Tingat masak lemak cekur mak aku hah heheheeh....

Mee kari nampak yummy wey! Dah lame aku x mkn bersantan2 ni....teringin plak aku menengoknye hah.....

Ape2 pun moga misi menurunkan kg berjaye ye dana...kuatkan semangat n jgn kantoi2...rugi wooo! Sekali ko displinkan diri ko akan displin selamanye...tu tips aku tuk kuat semangat xmo kantoi....

eika_jps said...

sis...dah ramai eika dengar dorg amalkan diet mcm nie....kawan ofis pn ada amalkan n memg nampak penurunan berat badan...harap lepas bersalin nanti kita bleh share resepi atkins nie...

lizz said...

ermm tak terkater terliur sungguh...semuanyer sedap2...
salad brokoli tu menarik betoi..teringin nak buat cenggitu anak2 mesti suka....