teman2....

Thursday, May 31, 2012

nasi mandy Al Rawsha

as salam sume kwn2,

selamat hari batik... hehehhe cpt betul dh khamis kan, dh nk msk bln 6 dh kn, cpt betul masa berlalu...
akhir bln 6 ni aiyan ada appoiment ECHO ngn pakar cardio kt HKL, berdebar nih... sbb nk tgk camne lubang kt jantung aiyan dh ada yg tutup belum... doa aku hari2 semoga lubang tu dh terttp atau mengecil... biar cpt aiyan sihat tanpa perlu operate..

ni cite ahad aritu, pas balik dr kenduri kawin kt shah alam n pastu gi GM klang, mood nk msk adalah sgt mls, so aku suh edy tapau je kt al rawsha bulatan pandan tuh, kami cume amik mandy ayam, kek 2 potong n kambing juga kebab... bg aku yg tak penah mkn kt restoren arab lain, mmg sedap nasi ngn ayam nyer...
harga n portion nyer mmg bsr sbb beli 2bungkus n mkn 4org...

si tain yg beria2 amik gmbar, cntik kata nyer

kebab yg kami amik... 

tiramisu ngn cheese bluebery, sedap

kambing ngn ayam nyer lmbut sgt

nasi nyer mmg sedap

p/s: tahun ni baju raya plan nk bt 3 pasang... yg utama kelabu pastu lg 2 tu taktau kaler apa, al maklum thn lps masa raya baru pas pantang... thn ni kir mcm bls dendam la

17 comments:

Kakzakie said...

Nasi dia panjang ye Dana. Kakak kalau makan nasi macam ini suka tapi di JB kurenglah sedapnya... kalau kat Batu Pahat ok...

kakcik said...

Kakcik dah agak lama juga tak makan di Rawsha ni sebab sekarang kami anak beranak lebih suka makan nasi Al-Amin Food Corner, Gombak. Nasinya sedap juga dan agak murah pula. :)

POSH76 said...

nampak sedap desert tu...bess gak food kat sini...wah sesi balas dendam ni...mesti raya sakan!!

Qhaifa Nur said...

pernah makan bos belanja..tapi tak ada kuah boleh tercekik tau...

sedapnya tiramisu tuh......

lieyalatif said...

aku tak penah rase lagi yg rawsha punye selalu mkn kat saba .....tapi mmg ramai ckp yg rawsha punye paling sedap.....uihhh terliur aku tgk ko.....dahle aku ngah diet nasi ni huhuhu.....slurppp....lagi2 ade kambing lak tu....adoi laaaa....menggegar iman tol ni hah....

Nurul Husna Mohd Hassan said...

semoga aiyan cepat sihat. amin.... =)

sedapnya cheese blueberry tu, yummy2 =)

Zana Md Nordin said...

uish...cm byk jer hasil bungkusan tu dana
zana tak pernah lagi try nasi arab nie..
nak gark try coz' sana sini citer pasal nasi arab....

insya allah....
kalau tak tutup habis pun.....
mengecil sikit lubang tu dah kira syukur dana

mamasuri said...

nnti kte bt rombongan cik kiah g makan kat al rawsha ni yek...rasa tekak nak makan kebab je ni..

norhidana said...

k Zakie- mmg panjang kak, mcm dlm iklan tu hehehe... pastu portion nyer bsr

kakcik Seroja-dana tak penah try mkn nasi arab kt tmpt lain kakcik, tingin gk rasa tmpt lain

POSH76- mmg sedap lembut je kek tu kak... harusla raya sakan kak

k Qhaifa Nur- hehehe mmg pun kn kak takde kuah... tp nasi dia sedap

Lieya- tak penah try lg saba wei, tp kambing dia mmg sedap,lembuuuut je ko

Nurul Husna- amin2, tq dik

Zana- heheheh amik 2set blh mkn 4org mmg banyak ko, kenyang laktu... aah zana, biarlah ada perkembangan yg baik kt jantung aiyan

Emy- boleh2... kebab dia mmg best... nasi pun nyummy, blh share 2 org

inazamri said...

nasib akak br lepas mkn nasi ayam so kurg so kurg la terliur.sejak jatuh ni tak penah masak hihi

norhidana said...

k Inazamri- hehehhe nsb yek kak, kalu tak msti teringat2

Karukord Jagau's said...

sedap2.....jom kita nk belanja :)

norhidana said...

en Jagau- jom2 set tarikh heheheh

ct rahani said...

nasi arab x penah makan la dana.. harus kena cuba jugak nih.. nampak sedap..

ainnoraini said...

sedapkan nasi arab..sebab suka nasi dia panjang dan lembut jer...

Kella said...

gulp! penah lalu je kat sini.. belum pernah try lagi.. sebab perut penuh lagi.. kalau nak makan ni perut kena betul2 kosong.. =)

Che Rosliza Che mat said...

Nasinya nampak sedap...panjang lagi...Banyak betul tempah bajuraya hihihi