teman2....

Monday, May 14, 2012

my new spectacles

as salam sume kwn2,

selamat pg n selamat hari isnin... selalunyer kalu monday nih jd monday blues kan, tp arini hepi nyer mood, sbb bos aku mc... heheheh hepi2,.... yippie3...
walaupun keje melambak atas meja... tp rasa nyaman sbb takde manusia duk kt bilik sebelah aku duk kuar msk je...

aku nk tayang kt korang spek baru aku nih... spek lama tuh setelah guna hmpir 4thn tp dh calar balar,lg pun dia nyer frame tu dh comot momot, jenis yg selalu jth2 dh jd terkopak2 dh.... tak lawo... (sebenarnye mmg dh gtl nk cari baru mcm2 kutuk spek lama)
kalu org lain comfirm dh gi opis ngn contact lens kn, tp aku tak pandai pakai contek lens ko... ahak3 sile lah gelak
aku penah pakai contek lens masa aku kawin je dulu, itupun mak andam yg pakaikan...
aku nih mata je besar tp tak pandai nk pakai contek lens... hampeh je..

kali ni aku pilih spek plastik yg mcm fesen2 lama tuh.... besar gk dh gaya2 cam guru besar dh... ahak2 tp aku apa kesah....

heheheh mmg besar cam cikgu besar kan

p/s: nk supink mana ek tgri nih... mood hepi

26 comments:

Alin's In D House said...

wow cantiknyer. heheheh cermin mata baru mestilar kene ada semangat baru kan... Heheheh. rendu kak dana.

kakcik said...

Cerminmata yang kakcik pakai sekarang pun dah lebih 4 tahun usianya!

POSH76 said...

kalau dah bese pakai spek mesti nak kena pakai gak...pakai gak spek tapi masa drive malam....rabun malam hehe..santek spek tu

intan_blur said...

slm akk syg..
dah lama intan x singgah sini..
rindua kat aiyan masyam tuu.. ;)
mood happy haa...dpt spec baru..dpt shopping..auwww.. ;)

inazamri said...

cantik comel spek tu.Rasanya akak pun kena buat spek gak ler utk baca,tgk pc...

Kakzakie said...

Kenapa tak gayakan terus ke muka? Barulah cun kakak dapat tengok Dana:)

Azian Elias said...

cantik lahh.. macam nak tukar je.. Tapi di mana kan spec saya sekarang ni....huu..huuu.. (ilang)

lieyalatif said...

cantik2...aku suke....kaler pun cun...pandai ko pilih beb...

amboi mood hepi terus nak gi soping tu hah....tu haa si emy ajak soping kain raye tu....he he he

Qhaifa Nur said...

cantik spek baru...betul tu tayang kat muka nak tengok mesti cun...

norhidana said...

Alin- biasa2 je dik, saja nk menayang... akak pun rindu tau.. maklum alin bz je

kakcik Seroja- msti kakcik cermat orgnyer, tak mcm dana, ntah dh senget benget sbb asik jth je

POSH76- mmg pun kak, dana kalu tak pakai spek jwbnyer tak jln ke mana2...

Intan- slm adik ku... itulah ingtkan dh majuk dh...

k Inazamri- comei ye kak... besar gabak kak heheeh

k Zakie- hehehe malu ah kak, takde sapa nk amikkan... spek ni pakai time gi opis je, kt umah pakai spek lama je

k Azian- hehehe mekasih kak, kalu dh ilang bt baru terus kak... skrg kn bdk2 trend yg kaler2

izan mama mia said...

hehehe...cam cikgu disiplin pun ado..jgn marah gurau jew...

ct rahani said...

mana model spek nih.. nak tengok.. nanti teepk gambo ye dana.. lalala..

norhidana said...

Lieya- selalu amik kaler maroon, takpun pepel, kaler sama je ni konon2 amik kaler lembut skit la... heheheh... emy cuti lah arini beb

k Qhaifa Nur- heheheh... nnti2 tunggu dh touch up

norhidana said...

Izan- heheheh bkn2 guru besar lah

Ct Rahani- hehehe nnti yek..model malu

Aine Ainun said...

lama x tgk aiyan cute kat sini...

patutla berseri2..
speck baru...-))))

Citarasa Rinduan said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

hadiah hari ibu..
hhehehehhe..
adikku.... mmg cun lah cermin mata kamu, ganti baru.. pasti hasil manik kamu lagi cunnn

Dee said...

spek tu cantiklah..dee rasa mcm dah kena buat gak satu utk reading..dulu dee pakai tp entah mana dee campak spek tu..kehkehkeh..

LYAfrina said...

bos xde..blh buat keje dlm keadaan rileks sikit kan..

a.samad jaafar said...

pertama > gambar kat header tu saya suka!

kedua > baru tahu norhidana pakai spek.. sama le kite...hihihi..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

janji blh pakai n blh buat keja

nur anis said...

saya pun suka pakai frame jenis macam ni..lebih selesa..:)

Tihara said...

wahhh tantek arr spek.. :)

Marya Yusof said...

As salam dana,

Marya pun rasa nak tukor spek, mcm dah tambah power lak.. tunggu dpt ongkos lebih...hehehe... Cantik spek tu mcm retro... Dulu pernah gak pkai yg mcm ni...:)

Marya pun jenis tak reti pakai lens, kering bijik mata... Last pkai pun time kawin dulu...Tetiba warna grey gitu...hik3 ;)

wahida said...

eh, ok apa spek ko ni...

aku pun dah lama tak tukar spek ko...dah tiga tahun kot...kalau ada event atau jenjalan, aku lagi suka pakai lens....tapi kalau kat ofis, mmg aku pakai spek je la..tak kuasa aku nak pakai lens bagai...huhu...

norhidana said...

Aine-ada gmbr aiyan... tungguuu

k Ayu CR- heheheh.... aah tambah2 duit sana sini kak

k Dee- hehehhe apa lg bt baru kak, kang btambah lak power tu

Lyafrina- ya betul tu dik

en A.Samad- tq2, aah dh dkt 10 thn saya berspek

BABY-ya betul tuh...

Nur Anis-tp bile berpeluh licin tul heheheh

k Tihara-macih2 kak

k Marya-w`salam kak, heheheh... mmg pun dia dh dulu2 nyer pesen ni kan

k Wahida- hehehe lum tgk time dh di pakai mcm ok kak...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kakak dini pun dah kena pakai spek skrg... akak pun belikan dia spek plastik dulu.. takut dia tak pandai nak jaga lagi.. beli yg murah je hehehe...