teman2....

Thursday, May 3, 2012

beger bakar Mustafa Jones terbaikkkkk

as salam sume kwn2,

AMARAN (utk kwn2 yg lum bfast ke lunch sile lah mkn apa2 dulu tkt terliur)

best betul kan minggu nih, naik2 keje je dh tinggal 3hari je keje... arini dh khamis esok jumaat pastu cuti lg... wah2 syok tul lah... kali nih nk tayang kt korang beger bakar Mustafa Jones kt tmn melawati, nk senang cite kedai nih kt kedai mkn Kayu Manis n belakang rest Sakura Kristal... dia bukak setiap selasa-sabtu dr 630ptg - 1200 mlm,
disebabkan skrg kn sibuk ngn beger bakar wangsamaju seksyen 2 tuh, yg msk paper,msk tv sampaikan org tunggu berejam2 beratur panjang2, aku pun tingin nk try tp aku mls lah nk beratur n tunggu berejam2 sbb nk mkn beger bkr nih, so... aku ada terbaca psl beger bakar Mustafa Jones ni kt blog k Rima Rashidi n apa lg aku pun try lah suh edy cari, tmn melawati mmg dkt dh ngn umah... selasa ptg aritu edy gi psr mlm melawati n dia ckp dia tgh cari kedai beger Mustafa Jones nih, wah bestnyer.... dia tanya nk oder apa n kami sume nk mkn buger daging with cheese... sbb edy sampai awal, cpt je dh dpt... sampai kt umah kami teruja sbb......

dr pandangan atas yek

see daging dia yg tebal tu

mmg best n terbaik la.... 

28 comments:

Qasey Honey said...

wah mmg tliur tgk burger tu...lum penah lg mcuba burger bako ni...pjg sgt Q...xsanggup nk tgu...ketar lutut dibuatnya...hahaha

lieyalatif said...

fuh puas dpt gigit daging tebal2 tu.....tu laa mmg dah jadi fenomena dah berger bakar nie...tak lame lagi sure bersepah dah org jual.....mase tu takde dah agaknye kene Q panjang2 tuh.....letih noks nak Q nieh....

norhidana said...

k Qasey- akak meh try buger bakar kt tmn melawati, takyah beratur panjang2 mcm kt wngsamaju tuh...
(dana tak blh nk komen kt blog akak sbb dana tak nmpak lah imej pw tu huhuhui)

norhidana said...

Lieya- buger bakar mustafa jones nih dh ada dr thn 2010 kot, dia dh lama ada tp jenis yg low profile gitu....
tp mmg sedap masa mkn sbb daging dia tu terasa tul lah...

Aine Ainun said...

rasanya mcm baru kuar tv aritu...

alahai....sedapnya......nyum nyum=)))

Kakzakie said...

Huh... Dana memang nampak best sangat. Mesti Dana akan ke sana lagi..

intan_blur said...

wahhhhhhhhhhhhhhh..memang terbaik dia punye daging kan kak..
intan pun penah rase beger bakar kat taman melawati jg.. tp xtau la same ke x..sbb kwn intan yg belikan.

nur anis said...

wow..daging dia memang mengancam...

norhidana said...

Aine- itu psl beger bakar kt wangsamaju kot, ini yg kt tmn melawati, lain punya

k Zakie- mmg terbaik rasanyer kak, sbb dagingnyer segar

Intan- yg ni tak pyh tunggu beratur berjam2 dik, tukang msknyer pun mmg org america tp kawin ngn org malaysia...mmg sdp kn

Nur Anis- mmg terancam dik, harus try nih

mia izzati said...

fuyooo kak ni sesuai le utk org diet...

norhidana said...

Mia Izzati- sesuai lah sgt yek... abis diet tau hehehehe

wahida said...

sedapnya cheese meleleh tu nok...
teringin jugak nak try beger bakar yg femes tu, tapi tak kuasa lah nak tunggu berejam2...huhu...

LYAfrina said...

wahhhhhhhhhhhhh... biar betul//.tebalnyer daging dia..msti sedap ni

norhidana said...

k Wahida- ni bkn beger bakar yg kene tunggu berejam2 kak, ni beger bkr lain....

Lya- mmg terbaik Lya, tebal tul dagingnyer

محمد رازيق said...

salam kak. pekaba?? saya ada lagi kak.. x ngajuk pun. hehe. cuma padat sikit semnjak dua ni.. akak pekaba?? sihat?? cam best je beger tuh.. hehe

norhidana said...

mohd raziq- heheheh akak sihat, ingtkan awak dh ngajuk ke pg mana dh... lama btl tau tunggu blog awak tu ada ntry barua... beger tu mmg best, cube jgn tk cbe

So Shy Lady (SSL) said...

hb byk kali ajak g try beger bakar tu!
tp beger mustafa ni pon mngancam juga nmpak! daging resepi sndiri kot tbal smacam je kan. tbaeekkk harus ssl cuba gak neh

ct rahani said...

waaa nk jugak.. sedapnya.. meleleh tgk dagingnya tu.. huhu..

POSH76 said...

sampai lani tak pernah terai lagi...sedapnyer beb!!

inazamri said...

siannye akak..kat perak ni takde u huhuhu

Karukord Jagau's said...

Tebalnyaaa daging nya hohohooo

a.samad jaafar said...

tebal gitu cmne gaya nak makannya.. saya suka berger ayam ..err..daging..lebih suka!

Ren Din said...

Tebalnya! Nyum nyum ni! Makan ni sehari takyah makan apa2 dah kot! =P Sedap ka? *lagi mau tanya*

norhidana said...

SSL- apa lg try lah kak, beger mustafa jones ni tak yh beratur lama2 tmptnyer pun lbh selesa...

Ct Rahani-kt johor dh ada lum? msti ada gk tuh sbb skrg tgh trend... mmg sedap ct

POSH76- wajib try kak, kt kedai dia ada mcm2 western food selain beger

k Inazamri- heheh apa kata akak try bt sndiri kak

en Jagau- itu yg ngam kalu mkn tu... hohohoi

en Samad- bukak je mlt msti blh mkn nyer, kalu gitu apa lg meh try

Ren DIn- mmg kenyang mkn mlm sampai ke pg tuh kenyang rasa... sedap of cos

Ros said...

Assalamualaikum norhidana,

Tudia tebainya daging dia....memang terbaik lah nampak sedap sangat....he.he.he..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

sedap nye.. tebal "isi kandungan" dia..
nyam3..

Papa Mifz said...

pergh gebu nyer burger tuh....

kayna said...

pergghhh tebal betul beger tuu.. 1st time tengok. habes ke makan sorang?