teman2....

Thursday, December 29, 2016

PD akhir tahun 2016


as salam semua kwn2,

salam khamis kwn2.... selamat berbaju batik arini

Maafkan lah diri ku kerana PD arini, tetap versi ala2 mini sbb gambar tak berapa nk hada, kih3

Gini lah blogger sendu, menulis seadanya je


ni namanya terung garang asem, nnti aku share resepi ngn korang... sedap wei
baru2 nih makngah pg ke langkawi ngn kwn2 kerja nya... yg berkain batik tu mak aku ntah belek apa ntah
makyan yg anto gambar nih, pagi2 depa dh dok bukak beg tgk hasil supingan makngah kt sana

mlm td makyan anto gambo, depa 4 beranak layan mee samyang nih... abah aku tak join sbb dia tak tahan pds2 nih

hepi edy dpt jgk beli beg balik kg putih tu, duk kumpul stamp kt giant... beg dlm harga rm100+

ngepau edy botol air nih, botol air sebelum ni takde straw... yg ni sopan sikit nk minum sbb ada straw

mlm td ngepau edy sate hj samuri kt tmn melati... aiyan tak mkn sate dia mkn ns grg je 

p/s: aku ni dh mcm mak pantin dh, dok ingatkan si maktek itu ini psl persiapan kawin, dia rilex2 je... risau nnti ada yg tertinggal... kalau tak diingatkan semua tak tau

21 comments:

Kakzakie Purvit said...

Dana cakap pasal setem Giant baru kakak ingat kakak ada collection juga tau.
Nanti balik harap ingat nak tengoklah..

ps: sebagai kakak sulung kenalah ingatkan dan ambil berat Dana tak gitu siapa lagi.

TukangKebun said...

Wah bestnya Ayyan dapat beg.
Aunty tengok beg Ayyan baru teringat...kesian melepaslah abang Rayyan tak tersempat nak kumpul.

Ainniah Zulkefli said...

lawa la carpet patchwork yg purple tu

Inani Hazwani said...

Sedapnyaa satay :)

Kakcik Nur said...

Kakcik ada juga setem Giant dan setem 7E...tapi kakcik biarkan begitu je...hilang entah ke mana...

Petak Bunga said...

lawa juga bag tu..
tp kita x terkumpul setem tu..

Bbwana adienia said...

Sateeeeee!!! Faveret wana tu kak..aish..lama tak makan..huhu

Bbwana adienia said...

Sateeeeee!!! Faveret wana tu kak..aish..lama tak makan..huhu

Mommy Cici said...

cantik bag tu kak. kumpul setem kira dapat free lah ye?

kita selalu dok ngumpul lepas tu hilang entah kemana. selalu kat aeon big/ guardian la.

norhidana miswan said...

k Zakie- cpt kak tarikh ttp 31hb nih...
hehehe itulah, kite banyak benda nk di buat di ingatkan

k TukangKebun- itu beg blik kg mama n papa tuh kak... cpt kak nk ttp tarikh dh

Ainniah- beli ngn membe opis je tuh, dia mmg jual capet patchwork

Inani- mmg sedap nani, layan btl

Kakcik Nur- heheheh selamat lah mcmtu kakcik

Petak Bunga- ada 2 design tp kenan yg wrna pth

Bbwana- hehehe kite geng lah wana

MommyCici- heheheh takdelah dik, still kene bayo rm100+ sbb harga sebenar beg tu satu rm399

Norhayati Mohd Isa said...

Akak dah kumpul banyak stem tu Dana..
Cuma baru beli beg kecil yg sandang tu..
Nabil hendak..
Nanti nak beli beg balik kg tu pulak :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedap nampak terung garang asem tu. Boleh nak cuba juga bila ada resepi.

tiga lalat said...

sate yg sedapp., nyum nyumm

salam pagi jumat cik kak dana tuuuu

Aida Salleh said...

Akak pun berkenan beg putih kat Giant tu Dana. Setem dah berlebih2 ni tapi tak pergi2 beli lagi. Harap2 sempatlah...huhuhuu...

aizamia 3 said...

Laju-laju akak lalu kat entry ni sebab tak tahan tengok makanan tu.. huhuhu.. lebih2 lagi sate tu.

Maria Firdz said...

sedap tengok sate tu...

selamat tahun baru 2017.. :)
terima kasih sebab rajin singgah dan komen blog MF...

LYAfrina said...

mmc cantik beg tu..
lya byk dpt stem tu..rugi plok x tukor kan..

hainom OKje said...

Hai Dana tgh sawan ngepau ke apa ni? Haha....asyik ngepau je nampaknya.

Cantik beg Star wars tu. Banyak kali nampak kalau gi Giant. Tp tulah pesenlama ada lagi mcm sayang pulak nak tambah koleksi.

Nooriah Abdullah said...

mana resepi terung tu Dana
tak sabar kaknoor nk buat
mesti sedap sangat ni kan
belum ada mood ber blog ke ni
itulah cuti lama snagat kannnn hahah

Adam said...

U bukan blogger sendu lah.
Blog u kira ok pada saya.

Adam said...

U bukan blogger sendu lah.
Blog u kira ok pada saya.