teman2....

Tuesday, December 27, 2016

kepak madu sedap



as salam semua kwn2,

salam selasa semua... 
rasa arini mcm isnin lak,almaklum arini baru mule keje kan.

Nk cite ngn korang kepak madu feveret aku sefamily, dia jual kt simpang nk msk umah kami.

Harga biasa seketul rm1.50, kepak besar n fresh, tak penah sepanjang kami beli ada rasa mcm dh di simpan lama atau di perhangat semalam punya tp mmg fresh bru msk.

Pastu yg paling best dia punya cicah... sbb mmg lain dr sos kepak lain, owner ni kata dia dpt resepi dr negeri kelahiran nya, Sabah.
Ptt dia punya kepak ngn sos tu mmg best, rasa sekali msti nk beli berkali2.... pedas tp bkn pds cili api tp pds sbb ada boh lada hitam tp takde bau sgt mcm blackpaper tp mmg best lah... 

Budak excited nmpak kepak ayam... aku selalu oder dr dlm kete je heheheh


nengok ni pun dh terasa2 mcm nk beli lg... selalu aku beli 15 ketul terus, mmg ratah ini je kadang tak mkn nasi

p/s: minggu dpn dh nk msk tahun baru, tgh berpikir nk cuti ke tak time bukak sekolah tu hehehhe...
msti jem pagi2 tuh

12 comments:

Inani Hazwani said...

Fuhhh sedapnyaa kepak ayam madu. Selamat bekerja kak Dana 😊

Inani Hazwani said...

Fuhhh sedapnyaa kepak ayam madu. Selamat bekerja kak Dana 😊

Kakzakie Purvit said...

Ada aje idea org nak business kan Dana
Yg sedap dan ada pelanggan tetap lagi senang
Kena kreatif nak menjana kewangan sekarang ni..

lieyalatif said...

haaaaaaaaaaaaaa kalo resepi org sabah mmg sedap dana...ye laa aku pi bercuti kat sabah, sayap panggang wajib beli...mmg sedap kalo sane punye....aku ni kalo mkn ciken wing madu ni 10 ketul pun boleh....menjilat2 jari kan...tulang siap kunyah2 hisap lagi hah heheeheehh

lieyalatif said...

lg 1...biasenye aku beli tongkeng jugak 3 cucuk...aku sorang jek punye sebab masing2 tak mkn bontot ayam haahahahah...

Qhaifa Nur said...

Dh dah x mkn Dana...
Baru ni gi umah mak...ank akak beli kat pasar mlm...berebut Dana...sedap rupanya

Norhayati Mohd Isa said...

Nampak sedap tu dana..
Simpang rumah akak pun ada juga jual kepak ayam ni..
tapi tak pernah singgah sebab di seberang jalan yg bertentangan kerumah akak. Nak pusing balik punya lah malas hehehe..

Akak kena ambil cuti mula sekolah'
sebab nabil dan kakaknya dah bersekolah lain..

Warisan Petani said...

Tajuk tu mengelirukan Dana,
takut jadi makna lain.
'Kepak ayam madu' bukan 'kepak madu' aku

norhidana miswan said...

Inani- macih nani

k Zakie- btl tu kak, tp kalau menjual tp tak di jaga kualiti pun pelanggan lari

Lieya- itulah dgr gk psl wing madu kt sabah kata terkenal ye... tongkeng pun kadang ada... aku suke sbb tongkeng nya dia kecik2 je tak berlemak n bersih

k Qhaifa Nur- hehehhe klu mkn ramai2 lg seronok kak

k Norhayati- ni mmg tak pyh pusing2, mmg laluan hari2 kak... kalau bukak tingkap bau dia tu mmg tak tahan

en WP- heheheheh amboih en WP nih, nk yg ada madu2 jgk ye

hainom OKje said...

Suka jugak makan kepak ayam ni Dana, tapi kat area sini jarang nampak pulak tu yang jadi tak makannya tu.

Kalau dah suka beli ajelah, nak buat sendiri pun belum tentu samakan Dana

TukangKebun said...

Tahun depan mengelat suruh papa Abby cuti uruskan anak-anak masuk sekolah.
Tengah fikir gak ni CNY nak pergi mana kalau ada rezeki.

LYAfrina said...

nampak pom sedap nih