teman2....

Friday, December 23, 2016

Resepi overnite oat milk latte


as salam semua kwn2,

salam jumaat semua....
ada yg tgh bersupink ke? almaklum ada mood republic kan

saja nk share ngn korang resepi konon nya, overnite oat
Walaupun aku tau semua org dh tau camne nk bt hehehhehe....
Baru2 ni terasa lak nk telan overnite oat nih sbb dok tgk hari2 maktek telan oat
Bukan la nk diet ke nk apa, saja teringin nk mkn oat tuh..... kenyang pun kenyang sampai tgri

Bahan2:

4 sudu oatmeal hancur
2 sudu rolled oat
1 sudu chiaseed
2 sudu cranbery kering (nk ganti buah kering lain atau buah segar pun ok)
susu setakat tutup bahan2 ( aku gune milk latte sbb tu je yg ada kt umah)

Cara nk bt:
- campurkan je semua bahan2
- biarkan semalam dlm peti ais

1 bekas kecik ni je aku buat, warna coklat tu sbb guna latte milk farm fresh hehehhee... 

p/s: minggu dpn bos dh ada lak, baru sedap2 minggu ni rilex bos takde heheheh...

11 comments:

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Wah sedapnya. Boleh nak cuba juga oat ni.

Jobdirumah Buat Duit said...

Nampak menarik. Nak cuba juga.

OhPanduan said...

Sedapnya oat. Minuman nak jaga kesihatan tu.

Kakzakie Purvit said...

Kakak dah bertahun makan oat tapi buat sarapan Dana
Kakak campur juga kadang dgn buah tapi tak pernah buat over-night lagi sebab kakak suka makan hangat-hangat.

Inani Hazwani said...

Sedapnya ;D

Cho Zila said...

oklertu,, boleh tahan yer tak lapo... ok kalau gitu... akak ni masalah lapartu tak ketara...yang teruk nafsu nak makan walaupun dah kenyang... camner...

Dr K said...

Sedap overnite oat ni..

Cuma tu la, tak istiqomah makan...kalau tak dah lama sado...wakakakaka

Aida Salleh said...

Akak kalau buat overnight oat ni suka letak pisang. hhihihii...Tapi sedap tau Dana. Tak caya cuba try test tengok :-)

Wa said...

Selalu nampak resepi ni lalu kat wall fb hihi...tapi belum sempat nak try lagi

hainom OKje said...

Sedap ke Dana? Org yg suka oat mesti suka ek. Nampak oat ko tu tak berlendir pulak Dana. Suka je makan oat ni tp mengenangkan dia jenis berlendir tu yg malas tu

Ainniah Zulkefli said...

agak famous ya resepi ni sekarang. pemakanan sihat jgak ni. :)