teman2....

Tuesday, December 13, 2016

Kesabaran setinggi menara KL / setinggi gunung Everest

as salam semua kwn2,

salam selasa....
jeles ngn org selangor ngn org kelantan yg bercuti lg harini....
kami ddk je selangor tp keje kt kl, pg td masa kuar umah pun lenggang je... org sume tak bangun tdo lg huhuhu

Arini bermula la hari mengasuh aiyan kt opis.... mmg ku mohon kesabaran ku setinggi menara kl, setinggi gunung everest
selasa sampai jumaat moga aku sesabar n setenang yg boleh.
Skrg ni kul 11.30 tp rasa eh lambatnya masa berlalu
Sekolah aiyan pun lama sgt ttp nya sampai 4 hari, cikgu pi training... aduhla

Bwk lego, bwk otomen... mcm2 lg bwk tp kejap je main nya...
menulis pun kejap2... jgn dia nngis ajak balik umah dhla

kejap je dia punya kusyuk... 

masa nih baik lg... blm bt onar lg masa nih



8 comments:

Kakcik Nur said...

Begitulah kita sebagai ibu. Kesabaran kena letak nombor 1...

Mommy Cici said...

uihh memang menduga kesabaran tu. Dia taktahu maknya tengah busy buat kerja ye.

kalau dengan makanan pun dia tak leka ke kak? kan ada sesetengah budak, bagi je cookies ke apa ke terus dia ngadap sebungkus. hehehe

Amy Hilmirda Daud said...

Akak boleh bayang kan tu.... "lamanya lah nak balik"
esok kena bawa lagi banyak dari yang hari ni... heheh

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- btl tu kakcik, kesabaran kunci utama

Mommy CIci- tulah, nsb bos akak ok, klu dia jns yg cerewet mmg pyhla... tak jgk dik, kadang cookies ke jajan pun bkn blh bt dia leka, abis dia ngap kita lah kene lg

k Amy- tulah, esok kene bwk mcm2 lg mainan bg dia leka, nsb lah bilik dana nih duk sorang2 klu share ngn org lain... mau kene marah sbb bersepah

Aida Salleh said...

Semoga Ayyan jadi budak baik sepanjang minggu ni. Aminnn. Dan semoga Dana pun menjadi sabra sesabarnya melayan kerenah si bujang tu. Insyaallah.

Warisan Petani said...

Sabo ajelah Dana.
Jangan jadi tarzan kat opis sudahlah, ingatkan kt rumah.
Satu opis boleh tekejut

Siqah Hussin said...

Sampai bila agaknya ayyan bertahan sebelum buat onar kak? Hihi. Ayyan anak yang baik, tak kacau ibu bekerja :)

Siqah ambil cuti tahun semalam kak. Siqah cuti ikut negara Hong Kong. Tak layan cuti Malaysia ni 😅😅

hainom OKje said...

Hihi....cikgu sekolah tadika agaknya gitulah kan Dana. Bukan sorang tapi ramai tuuu. Entah sabar tahap apa agaknya depa tu.