teman2....

Monday, June 3, 2013

Burger bakar Abg Burn vs burger Mustafa Jones

as salam sume kwn2,

wake up2, jgn lemau2... heheheh
arini gi keje tgk paking punyalah banyak kosong, tau lah cuti sekolah lg kan, tp syok tul sbb jln lenggang je, kalu hari2 camni kan best.... mentang2 anak kecik lg kn

ni mlm td nyer cite, lyn buger bkr abg burn kt Dagang Avenue, saja jelah nk try sbb sblum ni aku penah mkn burger Mustafa Jones kt tmn melawati, korang blh layan cite dia kt sini n sini . n bagi aku, aku msh lg undi burger Mustafa Jones yg terbaik, dagingnyer lebih tebal n sedap...
Tp nyer puas hati lah dpt try kn burger bakar yg org duk cite2 tuh...

Jom lyn gambar yek kwn2

ni lah dia burger nyer, aku amik yg beef biasa je

cube gk set meatball... boleh tahan sedap

1 yg kureng adalah, kerusi budak takde.... kene mkn ganti2

mak ngah pegang aiyan jap... aiyan lyn ns goreng je

mule2 bedal milo ais makngah, pastu sirap mak tek lak

ni burger bakar Mustafa Jones... nampak kan beza... drooling tak?


Info makan2:

1- Burger Bakar Abang Burn at Dagang Avenue
Burger Bakar Abang Burn @ Jajahan Ampang
Dagang Avenue Food Court,
Jalan Dagang B/3A,
Taman Dagang,
68000 Ampang
Operating Hours : Setiap Hari (5pm – 1230am)Burger Bakar Abang Burn @ Jajahan Kajang 

2- Burger Mustafa Jones at Taman Melawati
B1-G-3 Jalan Taman, Pusat Komersil Gaya, Pusar Bandar Melawati, KL 
012-204 6486 or 017-2526610 email:flavormalay@gmail.com

p/s: esok mama nk cuti rehat, aiyan ada appointment genetic kt HKL, mintak2 sumenyer ok

32 comments:

ieda immi said...

mak aihhhhh !

emy pokden said...

benci2...terliur aku..

Qhaifa Nur said...

memang puas hati makan..
sedapnya aiyan...

Tihara said...

nak yg mustafa jones tu lah tp dua2 tak ponah try lg..jauh sgt nak pi :)

Acik Erna said...

assalam dana..anak acik pun ada beli..tapi acik lebih suka yang dekat dengan taman acik tu..lagi sedap rasanya

Kakzakie said...

Tempat kakak tak ada jadi tengok ajelah Dana..

Ayyan tak makan burger - pedas ye sayang.

norhidana miswan said...

k Ieda- ahak2...

Emy- eleh dkt2 tmpt ko pun ada pe...

k Qhaifa Nur- betul tu kak... tp nk menunggu bkn main lama

k Tihara- tak lama lg ada lah kt kawasan akak tu kot kak...

Acik Erna- w`slm acik, itulah acik selera masing2 tak sama kn

k Zakie- kejap2 lg sampai lah beger bakar kt johor tu kak... cube akak try usha2 ntah2 dh ada

wahida said...

eh dana...ko tak atkin lagi ke nok...dah mkn roti eh...

norhidana miswan said...

ahak2... atkin kak tp tak blh tahan terbatal pose atkin mlm td heheheh...

Dee said...

sedapnya..dee x pernah lagi cuba..

norhidana miswan said...

k Dee- apa lg, cube jgn tak cube kak...

umiyumi said...

Salam Dana,
Wowww bestnye burger. Dua2 tak pernah try lagi nih.. hebat betul. Yg Mustafa jones tu lg sedap ya? Tgk pun yummy :)

Aida Salleh said...

uyyooo....mmg droolinglah Mustafa jones tu..sis lain kali kalau nak teruskan atkin mintak daging je tanak roti...aci kot kalau gitu...hehehee...

Deq's Qienz said...

nmpk sedap la kak..ini mbuatkan sy trliur nih..iskkk

norhidana miswan said...

k Umiyumi- salam kak, heheheh alah tmpt akak tu msti lg senang nk jmpa kan, chef yg mustafa jones tu mmg org amerika mmg dia teror lah kak

Aida Salleh- heeheheh tau dik, saja je nk telan roti tuh

Deq's Qienz- heheheh apa lg, sile lah cari2

Liza Razak said...

ramai kate meatball abg burn sedap..nak cubalah nanti :)

Daddy Ziyyad said...

mak ai....menggiurkan betul la beger Mustafa Jones tu!!!!

norhidana miswan said...

Liza Razak- meatball dia mmg sedap lah, try lah dik, gi awal skit

Daddy ZIyyad- cube lah ke Mustaja Jones tu doc, kalu nk mudah call oder dulu nk mkn pe... lbh mudah n cpt

ct rahani said...

terliur tgk gambo burger bakar nih dana.. kt jb pun dh ader.. cuma x terpegi2 je lg.. huhu..

my notes said...

daging nya , mak aiiii ... saya klu mkn burger , confirm ptg / cubit dgn jari . maklumlah mulut comel jer ... heheheee

Papa Mifz said...

PM dan isteri sampai skrg tak merasa mana2 burger bakar lagi, kesian kan...huhu

Mimi Azirah said...

Burger bakar abg burn bleh lg la kn

Zulfadly said...

xpernah try burger bakar mana2 lagi since balik, heheh, ntah bila nak try, padahal dekat rumah ni, bersepah burger bakar, cuma malas nak sesak2 ni

LYAfrina said...

aummm..sedap sungguh...
lya bru sekali mkn..mls nk beli sbb rmai sgt order..kna tgu lama

lelamaisara said...

wahhhhh..sedap nye kak...nyummmmm...nak cikit kak...
rindu nye lame tak singgah sini..sihat??

lieyalatif said...

Perghhh telan ailiyo lapanblas kali aku tgk pic ko wey!!! Aku gak belum pi try sedangkan dekat je dgn umah hah....esok laaa aku terjah dana...tingin plak nak rase meatballs die yg sering diperkatakan tuuu heheheheheh

izzah said...

nampak sedap....tp xpernah try pn lagi...rmai yg cakap burger bakar ni sedap...tgk pic k dana post ni pun leh wat air liur meleleh...hehe...memang nk kna try la nmpak gayanya...

Munnafendy said...

hrtu masa preg cari gak meatball..tp tak kena ngn tekak la..mkn tak abis pun

lizz said...

ermmm terlio...dedua tak pernah rasa...burger bakar abang burn tu kemain glamer kan...tapi burger Mustafa Jones tu memang nampak best...

Qasey Honey said...

wah sedap..kedua2 tmpt tu lom penah try lg..hehe

Cho Zila said...

tiap kali balik Gombak nak sangat gi Mustafa Jones tapi tak sempat2 padahal dekat dah...

norhidana miswan said...

Ct Rahani- itulah, nk pg bkn rajin sgt kan, sama lah

My Notes- hehehe tp mmg beso kak, yg mlt beso pun nk mkn pyh

Papa Mifz- takpe, lum kesempatan lg

Mimi Azirah- ok tp mustafa jones lg power mimi oi

Zulfadly- kt shah alam tu bersepah buger bkr, kang jgn hari2 beger bakar udah

Lyafrina- itulah nk menunggu yg tak sbr tuh

Lelamaisara- sihat dik, itulah free2 jenguk lah lg blog akak

LIeya- ahak2, ko asal tgk makanan telan liur, kang pastu ko lak tayang aku lak telan liur...meatball kire ok lah, sbb ada sos cheese

Munnafendy- itulah munn, ada yg ok ada yg tak

Lizz- itulah lizz, kt area2 ipoh ada tak yek? kalu tak cari di kl je

k Qaseh Honey- apa lg kak, sile lah try

k Chozila- singgah kak, try tau...