teman2....

Thursday, June 13, 2013

photo diary makan3 lagi

as salam sume kwn2,

insyallah arini aku pose, tp tpaksa gk bt ntry nih, sbb nyer dh dkt 2minggu aku pospont psl photo diary nih, kang aku lupe kang... sian dia tak kuar2 pun psl mkn2 tuh kan... jom lah lyn photo diary mkn3 ni yek... sapa2 yg pose or yg lum bfast or lunch sile sediakan air milo or mkn beskut kering dulu, bkn pe tkt korang meleleh air liur nnti...

bfast sabtu 2minggu lps huhuhui.... platting beria2 

sbb pg dh sapan brt, tgri lunch tahu+tempe goreng+sambal kicap

mlm lak dinner mkn sate minang... dh addicted dh kami ngn sate nih, beli kt psr mlm tmn melawati

selit sekali gmbar si bujang, baju2 tido yg makngah belanja selai baju tido kotak2, selai baju elmo n selai baju mikey mouse

bfast pagi ahad mee lidi @ mee btg grg , ni import dr kuantan bff aku Pn. Emy yg bg mee btg nyer

pau daging sedap, beli frozen kt psr mlm gk nih...sedap gebus je

ni santapan berbuka isnin baru nih, mee sanggul grg

dh lama tak bt popia ketam, ni pun utk berbuka isnin gk

sardin roll ni pulak bwk bekal pagi semalam... 


p/s: makin dkt nk pg kursus makin rasa berat hati lak nk pg... mls nyer, pg kursus jauh2 geng lak takde, tp kene pg gk sbb kursus aku baru ada 2 hari, pg johor tu tambah la 3hari, tiap thn kn kene wajib 7hari kursus kalu tak bos aku murka

26 comments:

lieyalatif said...

perghhhh...dogaan sungguh hah tgkblog ko ari ni beb eheheheheh...

nasi lemak tu mmg membuka selera beb....kalo mia tgk harus die kate nak...anak aku tu hantu nasi lemak...

berjenis2 mee hah ko goreng yeak...aku tak penah lak makan mee lidi ke mee sanggul tu dana..awat tak amik gambar mee tu asal2...aku tingin beno nak tgk....

weyy tempe is my favoret...jawa katekan hahahhhha

**alaaa tang kursus takde geng tu aku lemah gak dana....mati kutu wey...takpe2 laa, mane tau jumpe geng baru nanti kan...

Fieda Zan said...

hancus diet ku

norhidana miswan said...

Lieya- ahak... aku yg bt pun dugaan ko, hehehhe mia si antu ns lemak ek
-ok, mee tu nnti aku amik gambar nyer sebelum dia yek...
*itulah mintak2 ada la yg blh jd geng time kursus nnti

Fieda Zan- apalak hancus, tgk je jgn mkn hehehe

wahida said...

huwaaaaa...sumpah terliur tgk pau...lama tak mkn pau...

aku teringin nak rasa mee sanggul tu nok...mee lidi pun nak rasa jugak...aku dtg rumah ko je la dana...hahaha...

atty's said...

sedapnya lah ..semua food tu dana,
mee goreng nampak shedap giler.

kty suka tau .sate minang.

Kakzakie said...

Mee lidi tu apa Dana? Spaghetti ke yg disebut mee lidi?

Mak Ngah rajin beli utk hero Dana ye. Murah rezeki dia dan Ayyan hendaknya.

Aida Salleh said...

alamak...saya tak pernah makan mee lidilah...terasa jakun pulak...huhuhuuu

Qhaifa Nur said...

sambal kicap cicah tempe/tauhu buat akak teringin dana...banyak lagi sambal ni dalam freezer..

nampak sedap juga mee lidi tuh...

Norlidawati Jaafar said...

em besnye
terliur saya
ni kalau pose meleleh air liur ni hehehehe
jemput meriahkan blog saya ye
saya ni newbies blogger
umielman.blogspot.com
tq coz sudi nak jadi kawan saya ye

Papa Mifz said...

bertuahnya Aiyan dapat banyak baju...:)

tenku butang said...

ya Allah.. perut teman dah menggelodak nengok makanan2 dalam gambo ni.. sedap2 dan menyelerakan.. aduhh.. mana nak cari pau gebus tu yea.. mana nak cari sate minang tu yeaaaa.. ha3

tenku butang said...

ya Allah.. perut teman dah menggelodak nengok makanan2 dalam gambo ni.. sedap2 dan menyelerakan.. aduhh.. mana nak cari pau gebus tu yea.. mana nak cari sate minang tu yeaaaa.. ha3

Dee said...

food mengancam..mujur dah abis ganti posa..hehehe..

norhidana miswan said...

k Wahida- heheeh sedap pau tu kak, ahak2... boleh2 tp bgtau awal2 nk dtg mkn mee ek

k Atty's- grg bodo2 je mee2 sume tuh kak, oooh akak pun penah try ek sate minang tuh
*tq kak jln2 blog dana

k Zakie- heheheh mee tu kene rebus dulu kak,bkn spageti..nama dia mee lidi
anak buah sorang kak, itu yg rajin dia membeli

norhidana miswan said...

Aida Salleh- ahak2 akak pun baru 1st time jmpa, selalu dgr nama je

k Qhaifa Nur- perkh itu paling terbaik tu kak, ptg ni nk berbuka sukun grg+sambal kcp nih

Norlidawati- akak pose mmg meleleh, nnti akak follow semula ek

Papa Mifz- rezeki si bujang sorang maklum

Tenku Butang- heheheh....pau gebus ngn sate minang tuh boleh jmpa kt psr mlm tmn melawati

k Dee- hehehe...tuan punya blog yg telan liur sbb pose

lizz said...

adehhh laponyer...semuanyer best2...
mee lidi tu menggoda lak meleleh ailio ni...sardin roll tu pun nak gak...

ct rahani said...

sate tuh sgt la menggoda tau.. huhu..

Aine Ainun said...

aduhai kenapa semua meliurkan ni.....uwaaaaaaaaa...

Kamu x terliur ka posa tu, mencabarni..=))))

cantik baju elmo aiyan=)

Dana,
nanti dah siap photobook saya up n3 lagi...=)

Qashmere said...

Semua nampak sedapppppp!!

Daddy Ziyyad said...

Perghhhhhhh...tang TEMPE GORENG cecah SAMBAL KICAP tu, mmg terbaik lah! Purely Johor style!!! Saya suka!!!

norhidana miswan said...

Lizz- senang cite sume sedap ek ehehhe

Ct Rahani- hehehe cube2 lah cari kt psr mlm kalu ada

Aine Ainun- terliur gk tp sbr hehehe...
*orite tak sbr nk tgk camne dh jd or camne nk bt

Qashmere- hehehe akak sampai skrg nih pun terliur tau

Daddy Ziyyad- kalu org johor tak mkn tempe grg cicah sambal kicap mmg pelik hehehe... maklum lah doc dh mmg sah2 org kg, tak blh lari walau duk mana pun

ros_reeza said...

tergoda ngan nasi lemak tu.. ni pengaruh masterchef ke?.. hihihi..

a.samad jaafar said...

pose tapi post gambar2 makanan yg lazat.. agaknya mencabar keteguhan hati tuh.. hihihihi

norhidana miswan said...

Ros Reeza- ahak2... takde nyer pengaruh masterchep

en A.Samad- heheheh bersbr banyak2 nih

my notes said...

perghhh ... tempe goreng tu mengancam la . betul lah gebu bebeno pau tuh . jarang boleh jumpa ...

Tihara said...

memang best layan photo diary kat blog dana nih :)