teman2....

Monday, June 24, 2013

Birthday maktek @ nurfarahin

as salam sume kwn2,

salam pagi isnin sume yek, pagi nih sekolah2 kt area kl, selangor, melaka, johor, kuantan n beberapa negeri lg di cuti kan, muar n ledang lak darurat... seram lak bile dgr kt berita mlm td psl dua daerah kt johor tu darurat, bile dh darurat tu sume nyer terhenti, perlu ikutan arahan n aturan tak blh suke2.  Kt kl nih pun tak tau apa cer, dh makin putih sana sini,mmg tak elok utk budak2... kt umah pun pintu tingkap tutup je.

Jumaat lps 21 Jun, hari jadi mak tek @ Nurfarahin bt Mohd Miswan, adik aku no 3 n dia duduk sekali ngn aku kt kl nih.  Disebabkan lum gaji n awal2 bulan kan, jd nyer sambutan pun simple2 je, tgri tu suruh edy beli ayam sekor tp dia pg suruh org giant tu potong2 lak ayam nyer... huhuhui takpe, ttp jd gk ayam bakar mayo tuh.  Beli kek 2 slice n bt ns goreng (tp ns goreng lupe amik gmbr).


sume dh jth cinta ngn kek SR nih, raspberry cheese
ayam bakar mayo... ttp jadi walaupun dh potong2


beli 2 slice ni pun 2-3 hari baru abis... kalu beli sebijik ntah berapa bulan duk dlm  peti

ni mak tek nyer... 


Gambar terkini jerebu di KL pagi nih 24 jun 2013

klcc pun dh tak nampak dh

p/s: mintak2 jerebu nih cpt lah hilang, tak pun doa banyak2 moga turun hujan

20 comments:

hainom OKje said...

Betul tu Dana....beli kek sebiji bukannya habis, beli sikit lagi best tau sebab berebut! Cepat habisnyakan...

Dee said...

happy birthday mak tek..

moga diturunkan hujan dan jerebu ni cepat berlalu lah kan sis..

Kakzakie said...

Happy birthday Nurfarahin (sama nama dgn anak saudara kakak yg belajar di USM)...

JB pun samalah Dana walau tak seteruk di sana tapi kakak rasa nafas kakak panaslah..

norhidana miswan said...

k Hainom- betul tu kak,dpt berjimat sekali heheh

k Dee- mekasih kak, amin2...

k Zakie- tq kak (jwb bg pihak)
itulah kak, makin lama makin tebal kt kl nih jerebu nyer

Cho Zila said...

selamat hari jdi untuk mak tek yang baik hati..
moga diberikan Allah kesihatan dan keberkatan hidup berkekalan...
teruknyer jerebutu yerk dana..

Qhaifa Nur said...

hei besday buat Norfarahin....

sedapnya ayam mayo ni dana, banyak kali dah tengok kat sini...

pagi ni jerebu teruk juga..cepatlah hujan..

nur anis said...

Nak kek! Huhu..

Acik Erna said...

assalam dana..happy birthday buat adik dana,,
aiyan tak kacau ke mak tek tiup lilin tu dana.

Acik Erna said...

assalam dana..happy birthday buat adik dana,,
aiyan tak kacau ke mak tek tiup lilin tu dana.

my notes said...

harap2 pi n balik kejer hadap jerebu x beri effect yg besar lah pd kesihatan ... happy birthday mak tek

Papa Mifz said...

selamat hari lahir buat Maktek...

semoga masalah jerebu nih segera pulih kan...amin...

norhidana miswan said...

k Chozila- mekasih kak, itulh kak... tak penah seteruk nih rasanyer

k Qhaifa Nur- mekasih kak (bg pihak)
itu lah yg paling mudah kak, sume pun suke

Nur Anis- dh abis lah anis, si aiyan abiskan mlm td

Acik Erna- w`salam acik, aiyan nk di pegangnyer api lilin tu acik

My Notes- itulah kak, dana ni udahla ada asma, mmg dh sedia dh mask tuh

papa MIfz- toce2 PM, itulah moga cpt hilang jerebu nih

Daddy Ziyyad said...

hepi besday maktek...hihihi, 1st time saya tgk kek siap bertulisan atasnya, walaupun bukan whole cake...Tapi betul juga, kalau tak abis tak perlu membazir beli whole cake...:)

norhidana miswan said...

Daddy Ziyyad- heheheh penjimat berhemah, masa bday makngah tu pun kami beli 2 slice n tulis hepi bday gk...

Aine Ainun said...

HB mak tek=)
yela, ok apa beli kek slice ja, kalo beli banyak2 mmg selalu x abes., same ja mane2..=)

Dana bagila resepi ayam tu=))))

ala, kat taiping da sampai jerebu la kat sini..huhu

norhidana miswan said...

Aine- hehehe itulah dia, beli slice2 je kan, jimat+cpt abis...

yelah nnti dana bg resepi nyer lg ek

lizz said...

happpy birthday mak teh...moga panjang umur n murah rezeki...

teruk jerebu kat kl dah 2 hari saya tak gi kerja..

NM03 said...

ko kasik resepi ayam mayo tu

norhidana miswan said...

Lizz- itulah, doa2 menjadi lah pembenihan hujan tu dik oi

kak NM03- hehehe orite2 esok saya bg resepi yek...

CheNamNam said...

betulll tue Dana, beria beli kek sebiji tapi peram lam esbok sampai seminggu..hehehhe hakak lahh tue..terasa pedasnyaa...hahahahha...Selamat hari kelahiran untuk maktek nyer yer..:)

Now Jerebu dah masuk Teluk Intan dah..