teman2....

Thursday, June 20, 2013

photo diary makan2 n potluck

as salam sume kwn2,

selamat hari kamis yek kwn2, nsb lah kt kl tak jerebu teruk mcm kt melaka n jb , kalu tak sian anak bujang aku.  Ni pun tgh selsema nih, kadang2 tgh mlm bangun batuk2 n muntah huhuhu, nsb lah dia senang nk telan ubat.
OKlah jom lyn photo diary lg arini yek... mls nk celoteh panjang2

ayam golek mayo yg baru msk dlm oven... gebus nampaknyer

ni lg 2 ekor yg tunggu guliran nk msk dlm oven... 

ni yg dh selamat di bwk pg opis, 3 ekor tak ckp...lenkali kene bt 4 ekor
ni dessert yg ada, lupe nk amik gambar cheese kek
ni antara lauk2 yg ada yek

coklat cadbury yg beli kt the zon tuh... suke aiyan... dlm dia ada isi mcm2 perisa

bwk pg opis mee siput goreng, share sama2 ngn kwn2


p/s: mlm ni kene mulekan jugak jht manik, sbb smlm org nyer dh tanya baju dia bile siap... huhuhu

25 comments:

inazamri said...

mee siput goreng tu akak tak penah tengok ape lg makan.tengok ayam golek tu ,akak pun rasa nak tergolek lapar ni.sedapnya tengok desert tu.best makan2 ramai kt opis kan.

lizz said...

adoi tengok ayam tu kemain sedap tu...mee siput goreng tu baru 1st time nengok...sedapker...cecah ngan sambal ek

Aine Ainun said...

ada danaaaaaaaaa....
suke tau masukkan gambar makan makanan yang terliurrr...=
lapar ni..

bagi resepi ayam tu dana, saya sekalipun x penah buat...=)
petang ni nak beli ayamla, nak buat!

Aine Ainun said...

terukla Jerebu kat Johorkan...
mujur aritu balik KG Ok ja
saya pun selsema x baik2

Dee said...

amboi..ayam tu..mencongkam tekak tengok tgh menonggeng2 gitu..hahaha..

Deq's Qienz said...

sedapnya..nak sikit.

JaSSNaNi said...

dik.. bagi akak resepi ayam mayonis tu.. macam sedap lah... nak nak nakkkkk jugakkk!!!!

Kakzakie said...

Jerbu di JB kian teruk Dana. Anak kakak dah kena pakai face-mask ke sekolah cikgu dah arahkan..

Kalau kakak duduk office dana memang sihatlah...

Qhaifa Nur said...

geram tengok ayam golek tu...
mee siput boleh goreng ya dana, sedap ni..

aizamia3 said...

tetiba nak request kat chef hubby mintak buat ayam golek.. hehehe.. ;)

norhidana miswan said...

k Inazamri- sedap kak, ranggup2 gitu lg sedap di lwn ngn sambal merah tu

Lizz-mee siput tu selalu kt johor je jmpa lizz

Aine-resepi tuh aine cari kt labels `resepi` ada kt situ, itulah kt kl jerebu tp tak seteruk jb ngn melaka

k Dee- heheheh terliur n mengoda yek kak

Deq's Qienz- hehehe meh la amik mana yg ada lg

norhidana miswan said...

k Jassnani- cube ko cari kt labels `resepi` aku tuh ada kak....

k Zakie- itulah yek kak, kalu makin teruk gk kene darurat lah tu kak ek...

k Qhaifa Nur- tergoda yek kak... mee siput tu selalu org johor goreng je kak, tp dia lain dr mee siput yg kt kl nih

k Aizamia- request jgn tak request kak

NM02 said...

mee siput goreng tu mkn camner?

norhidana miswan said...

k NM02- lah mkn cicah ngn sambal ikan billis kak, sedap...

mama_saly said...

alamak....sedap2 semuanya.
dessert..ayam2 comel tu.. lauk pauk.. nak sikit..heehe

Papa Mifz said...

wah meriahnya dengan makanan...tiba2 perut den jadi lapar...huhu

my notes said...

amik tempahan jahit manik ya . ni side income raya nih ... tak pernah wat ayam mayo . nak cuba lepas nih ...

a.samad jaafar said...

saya cuma pandai buat ayam panggang madu.. sebab senang dan cepat hihihi..

ramadan makin hampir.. agak2nya makin kerap la potluck mengpotluck nih..

Tihara said...

setapnyer ayam mayo tu dana, telan liur dari jauh :)

Acik Erna said...

Dana..banyak makanan ye dana..sedap2 nampaknya..ayam tu dana buat sendiri ye..mesti sedap tu

Aida78 said...

salam nampak sedap ayam golek terliuh sekejap ni walaupun puasa hi2

norhidana miswan said...

Mama_Saly- sesekali menayang msk2, mkn2

Papa MIfz- hehehehe... asal kamis je bt PD mkn2 je

My Notes- ada lah amik tempahan skit2 kak, cube jgn tak cube ayam mayo tuh kak

en A. Samad- ni pun cepat jugak en Samad, cube lah mana tau jd kn

k Tihara- hehehehe kalu tingin boleh cube kak

Acik Erna- aah ayam tu bt sndiri acik, 4 ekor sekali bt

k Aida- hehehe alamak, org pose dh telan liur dh

mama aryan said...

sedapnya nampak ayam golek tu..

Cho Zila said...

tang ayamtu tak menahan akak dana oooooi... sedap bebenoler ler akak Nampak..... mi siput danatu akak Nampak kat facebook.. tak penah lagi akak makan tu...

CheNamNam said...

dear macam best la ko punya ayam golek mayo tuee..nanti bebila senang kongsi resepi yer...hakak nak try buatt..:)