teman2....

Friday, June 21, 2013

Gelagat si bujang ku

as salam sume kwn2,

salam jumaat sume kwn, kejap je dh sampai jumaat yek.  pagi td bangun awal, siap bt mehun goreng putih utk sapan kt umah n bekal ke opis.

Skrg nih bujang aku suke bt gelagat comei gini, kalu aku tgh msk dia msti akan tarik kain aku masukkan kepala dia dlm kain, kalu tgh duduk dia tarik baju aku nk masukkan kepala dlm tuh.  Ntah mana lah dia dpt idea nk bt gitu... tp bg aku so sweet....


masa nih aku tgh duduk tgk tv, dia tarik baju n msk dlm neyr... 

bile kite amik gmbr dia kuar jap, pastu nk msk balik... 

ni pun feveret dia... main penyapu ngn penyodok nyer... 



































p/s: ingat thn nih aku nk bt biskut raya sndiri, nk bt yg simple2 n senang2 je, al maklum thn ni mcm tak banyak dpt tempahan manik

17 comments:

mama aryan said...

aiyan nak tolong menyapu ke tu?
comey dia ye main nyorok2

Masni Syafie said...

InsyaAllah rezeki ada di mana2...hehe
budak2 memang suke maen nyorok2 dgn ibunya..hehe

atty's said...

rajinnya aiyan...boleh tolong mama sapu rumah .

Aine Ainun said...

Aiyan, apa buat tu..=)
mmg comel, hehehee...kat Mak tek die buat tak..?

die da stat nak tolong kemas la tu, da pegang penyapu...

yela dana, buat simple2 ja pun, dpat 2, 3 jenis ok la..
saya stat nak jual biskut taun ni, sikit2 ja..=)

Kakzakie said...

Semakin dia ligat petanda dia kian sihat itu aje yg kakak nampak.

Hey Ayyan meh sini kalau nak menyapu dtg rumah mama zakie:)

lizz said...

sama ngan uwais timkecik2 suker no masuk lam baju...
pagang penyapu tu tamdanyer dier rajin nak tolong maknyer tu
dapat dah hadiah yang sayer post hari tu...

Qhaifa Nur said...

cerdij aiyan sekarang ni...
nak main sorong kepala ya..teringat anak-anak masa kecil dulu..main jugak macam ni...

ros_reeza said...

rajin ni tolong mama, sapu sampah :) hihi

norhidana miswan said...

Mama Aryan- hehehe ntah mana ntah dia dpt idea tuh

Masni- itulah kan dik, itulah kadang geli gk...di cubit2 perut kite

k Atty's- rajin apa nyer, makin bersepah ada lah kak

Aine- ngn mak ngah ngn mak tek pun dia nk bt tp diaorng la yg geli, mmg itu jelah menan dia skrg, kadang geram je

k Zakie- alhamdulillah kak... kalu menyapu umah akak kene mintak gaji lebih nih

Daddy Ziyyad said...

takpe..dah besar nanti rajin tolong mak nya menyapu rumah tu..:)

Dee said...

aiyan nak masuk balik dalam perut ibu ke? hihihi..so sweet..

Azian Elias said...

rajinnya dia.. meh sini.. umah auntie ni bersepah ni.. bibik auntie malas sanggat. heee

my notes said...

saya klu wat biskut raya , lum sempat masuk kat balang dah clear kat dlm perut . klu beli selamat lah sikit ... heheheee

Liza Razak said...

alololo comel je anak bujang ni

Papa Mifz said...

eh dia nak masuk dalam perut balik kot...hehe

norhidana miswan said...

Daddy Ziyyad- insyallah hrp2nyer gitulh doc

k Dee- ntahla kak, tp paling tak tahan duk dlm kain mama nyer

k Azian- kang lg bersepah umah akak jd nyer

My Notes- heheheh... biasalah tu kak, ramai yg nolong ek, nolong mkn

Liza Razak- ari2 ada je peel baru nyer

Papa Mifz- hehehe itulah, agaknyer kot

CheNamNam said...

hahahaha chomel jerk tengok aiyan main macam tue..:)