teman2....

Tuesday, June 25, 2013

Bermula 1 adventure

as salam sume kwn2,

selamat hari gaji kwn2 heheheh.... beringat lah sile langsaikan hutang anda sebelum berpoya2 :p (peringatan utk diri sndiri jugak tuh) tp awal2 aku dh setel sume hutang2... sampai dompet n duit kt maybank2u menipis.

apa adventure yg maksud kan? hehehe apa lg kalu tak memulakan sesi jahit manik aku, dh 2-3minggu terperap tak bergerak2, dasar pemalas ko.  Ujung minggu lps gagahkan diri kuatkan semangat mulekan jugak jahitan, sbb tuan nyer baju udah tanya heheheh... tp nyer mmg cabaran betul, ada je sorang makhluk kecil yg mengaco, mmg kesabaran nyer aku teruji.
mule2 dia tgk je mama dia menjahit, pastu usik manik, usik pearl, last2 sume lah usik, udah nyer mama dia lah yg jerit2 histeria huhuhuhu

mengeluarkan manik2 pearl dr dlm kotak doremon, pilih2 mana yg nk gune

seeeee... sesi memilih bukan nyer mudah, bukan main penuh dlm kotak doremon itu

udahla baju nyer putih kosong... ni design yg bt kt tgn, tak tau ok ke tak, idea kering


p/s: bln ni banyak pembelian nk di buat, nk beli almari baju, beli rak pinggan mangkuk... mama duk kire2 bajet sambil garu kepala

18 comments:

Kakzakie said...

Putih maam utk menikah aje Dana. Cantiklah sebab background putih apa warna pun boleh..

Ayyan tapi dah tahu tak masuk mulut kan.. ok tak apa

CheNamNam said...

oklah baju putih Dana...senang nak jahit manik color aper ponn...yang Dana buat tue pon cantek dah tuee...

menjahit memang nak kena ade feel duluu...kalau paksa diri time malas buat jugakk compom ntah ape2 jadinya kann...hehehhe hakak paham sangat dear..:)

Teena Tna said...

Oh, akak pandai jahit manik ke? saya suka baju yg ada manik, susah tak nak belajar jahit manik ni?

Aine Ainun said...

cantikla dana, bestnya pandai manik..=) saya ni x mula2 lagi pn bermanik, myb bukan bahagian saya..=)

Aiyan oh AIyan, hehehe kalo dpat kat Irfan lagi hebat rasanya, habis semua manik tu dia masuk julut nanti...

Papa Mifz said...

Biasalah jika bab perkiraan bajet nih kadang2 memang bikin kapala pusing,hehe

ros_reeza said...

selamat hari gaji?.. hihi. ucapan yang bermakna :)

Norzila Zakaria said...

aah rindu nye dgn ka dana ni..cantik dah tu kakak beading tu baju putih mang cantik sgt..zila kalau jahit kak raya haji baru siap mcm thn lepas kikkiki.mana taknya bila jahit tu ngantuk bagai..

norhidana miswan said...

k Zakie- tak lah kak, ni udah ada anak beso2 tuan nyer baju,
tak mks mulut hapa nyer kak, yg pearl tu mule2 dia sepah2kan mama tak nampak dia msk mlt

k CNN- dia ada bg contoh, kt contoh tu dia ada sulaman benang itu ddana lum bt lg tuh, rasa nk nngis..

Teena Tna- boleh la skit2 dik, mule2 susuah lama2 senang

Aine Ainun- macih Aine tp kt bdn lum jd apa lg tuh

papa MIfz- betul3 tu PM

norhidana miswan said...

Ros-reeza- hehehe yelah selamat bersupink2 ngn gaji tuh

Norzila- mcm cantik tp tak cantik kot bg mata akak dik oi, ntahla idea udah takde nih...

aizamia3 said...

psstt: buat satu untuk ai boleh.. hehehe.. umah kat mane..?

norhidana miswan said...

k Aizamia- heheheh insyallah boleh, rumah kt ukay perdna je kak

lizz said...

waaa cantik...siapader kotak doraemon tu mesti macam-macam ader tu..hehe

kemain banyak list nak beli tu...hehe

norhidana miswan said...

Lizz- nama pun kotak doremon kan, ada gk yg duk kt rak tp kalu lama tak gune berabuk lah pulak...

hainom OKje said...

Cantiklah Dana....kreatif rupanya dia...

mama aryan said...

cantik tu..klu saya yg buat taktau la apa yg jadi

Mimi Azirah said...

Cantiknye

Qasey Honey said...

pnadai jahit manik rupanya Dana ni..cantik n kemas

tenku butang said...

cantiknya jahitan manik dia