teman2....

Friday, June 29, 2012

mama Aiyan nk kurus

as salam sume kwn2,

sory yek aku lum sempat jelajah umah korang2 arini, manyak keje skit... time rht lak borak2 sampai tak hengat heheheh... aritu aku ada hint2 kt korang kan aku nk try pakai korset,... yelah konon2 nk bg body kurus skit lah mcm sebelum ngandung tu... al maklum body aku pas bersalin mcm di pam2, dh cam belon dh... bayangkan lah sume baju2 sebelum peknen tak blh pakai... rasa nk nngis ko... pastu tak tahan dek serangan asma yg menyeksakan... itu yg bertekad nk kurus konon2 nyer...

aku dh msk 2minggu pakai korset nih... perubahan tak la dr gemok terus kurus kering, tp adalah skit2... rasa bdn ni ringan skit dr dulu... asma pun agak kurang, bt semua utk diri sndiri gk, nk lebih sihat n hepi...
meh lyn gambar aku sblum peknen, pas bersalin ngn sekarang

BFF aku yg dh makin selim



ni masa peknen 3bln, blh lg pakai kurung moden


ni masa dh msk 8-9bln, beso gile

baru naik keje pas abis pantang, kurus lagi masa nih
ni gambar 3minggu lps sblum pakai korset, tgk tang perut tu... aduhla

takdelah kurus mana tp dptlah balik ke asal sblum peknen.... 


nk tunggu dlm masa sbulan camne... semoga kali ni berhasil....





p/s: kalu blh aku nk turun bdn gile kalu nk peknen lg, takmo aku adik aiyan nnti dpt nsb sama cam aiyan, fobia aku...sian adik aiyan nnti


27 comments:

Nurul Husna Mohd Hassan said...

boleh2. confirm boleh punya :)

norhidana said...

Nurul Husna- insyallah dik... itu yg akak harapkan

LiYa HaNiF :: said...

alaaaaa liya nak gemuk... sbb rs kurus sgt skrng nie.. :)

mamasuri said...

auw..langsing kah aku?alhamdulillah...hehhe

norhidana said...

Liya- heheheh... awak tu dh kurus takpe, mcm akak ni mcm2 penyakit kang datang.... meh2 akak bg lemak akak skt kt awak

norhidana said...

Emy- cis... taula ko dh berangan2 nk pakai kebaya dh kan raya ni...

Papa Mifz said...

semoga impian tercapai...amin...:)

norhidana said...

papa MIfz- amin2... time kasih

mamyharraz said...

samalah nak kurus jugakkk

share citer pasal korset ni boleh.

inazamri said...

yakin boleh.sepupu akak dia diet tak makan nasi tapi makan lauk byk dgn minum air masak...no ais n manis2 dlm masa smggu turun 5kg.Dana pakai korset ni mesti leh turun cepat gak coz dia jerut tang perut.Eh akak suka la baju bunga pepel tu.

mia izzati said...

hoo akak pakai korset ke?? sy ni spesis tak reti pakai korset..kejap je pakai kang udah buka balik..kita masa on diet tak makan nasi, tak amik minuman ais, gula, garam..sarapan pagi kena amik..makan conflake simple K tu..kenyang tau..pehtu ratah lauk je..dan kira kalori setiap makan..baru le rasa disiplin..tapi masa on diet la..sekarang dah off diet heeeeeeeee....

POSH76 said...

psst...pakai corset brand apa yer...tapi bagusla corset ni...sbb membentuk badan...

nn lylyn said...

chaiyok2 kak =) berusaha nak chantek suami akak lagi syg

LYAfrina said...

yang penting usha & jgn ptus asa..

Marya Yusof said...

As salam Dana,

Meh, Marya nak share tips bg bakar kalori pantas & cepat! Minum air byk2! 4-5 liter sehari... Serius... Cuba tau! :)))

Semoga berjaya!

Eceh macamlah aku kurus langsing bebenor...hakhakhak ;p

norhidana said...

Mamyharraz-boleh2 nnti akak share yek..

k Inazamri-dana mmg tak minum ais kak, manis2 pun kurang.. insyallh dana cube bt diet mcm sepupu akk ek

Mia Izzati- mekasih sbb share dik. kamu tu mmg kurus dh... lainla akak yg cam di pam2... insyallah nnti akak amalkan

POSH76- betul kak, membentuk bdn n rasa sedap bdn...nnti dana share yek

Nn Lylyn- heheheh pandai je ko yek dik

Lyafrina- insyallah dik

Marya-skrg mmg banyak dh minum air kosong tp tak la sampai 4-5liter sehari... inysallah nnti cube... tq Marya

ataicha said...

insyaallah.. kalau disiplinkan diri tu kuat... nekad dan yakin...

insyaallah boleh dapat berat yang diinginkan..

pakai corset tu ok.. jgn pakai je.. tapi makan x jaga.. hehehe.. kena dua2 sealiran.. baru ok.. :P

nur anis said...

semoga berjaya kurus kak..:)

norhidana said...

Ataicha- ye baiklah en jurulatih

Nur Anis- heheheh insyallah dik...

ct rahani said...

gud luck dana.. sure boleh tu.. :)

Kakzakie said...

Korset apa yg Dana guna tu? Mana tahu kakak pun boleh pakai.

Qasey Honey said...

usaha tgga kejayaan...semoga bjaya yer...guna korset PB ker...QH ade gak...tp lemari kt umh yg pki..haha...

lieyalatif said...

yakin boleh! dah nampak hasilnye tu dana....teruskan usaha sure byk lagi leh turun tuh....

aku pun bakal pengguna dx hihihi....

norhidana said...

Ct Rahani- insyallah amin

k Zakie- korset dx kak... dr elken... cube jgn tak cube

k Qaseh Honey- bkn PB td DX kak, dana pun ada PB tp dh duk dlm lemari gk

Lieya- hehehe insyallah beb, mencube sehabis baik... wah2 best tu nk try dx gk

Kella said...

wah... kita pun duk pulun nak kurus nih... hehe.. mari mari kita kurus sama sama.. =)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita kalo leh nak kurus gak kak, sadis biler baju cantik2 tak muat, lani berat 60kg...nak turun kan jadi 50kg...leh ke

peparidsign said...

melentik yuuuuuuu.. hehehehehehe