teman2....

Wednesday, June 20, 2012

WW bwg goreng+bilis goreng+kicap

as salam sume kwn2,

tatkala mulut ni dh bosan mkn lauk ayam hari2, hidangan ini jd pilihan...
simple tp sgt menyelerakan

bilis+bwg mrh+bwg pth+cili api goreng pastu bg kicap

28 comments:

lelamaisara said...

betul2...saye pon kalu dah bosan masak,masak mcm ni je...lagi sedap...hb pon sukeee..heee

inazamri said...

ini dah cukup membuka selera ..makan pulak dgn nasi panas fuhhh best2

CheNamNam said...

owhhh ini pon dah menyentap sukma org yang tengok,leh buat telan ayaq liuq berkali-kali dowhhh...hahaha

makan ngan nasi panas memang terbaekkkk...!!!

inazamri said...

dana buat akak nak tiru la masak camni balik keja petang nnt..padahal hr ni niat taknak masak nasi coz majuk smlm..masak nasi tapi takde org mkan..mlm masing2 nk makan roti canai.tpi bila tengok ni ..ilang dah majuk hihi.

nur anis said...

lauk ni sedap...saya suka..:)

lieyalatif said...

mmg aku setuju gile dana...ni laa lauk terbaik...boleh bertambah2 kooo kalo dpt ngan nasi panas2....ya Allah ko mmg pandai buat aku terliur tau...aku tgh diet nasi nie.....abis jek diet nasi ni aku nak masak lauk ni dulu hahaahahahaha

norhidana said...

Lelamaisara- itulah, kalu dh muak ngn lauk yg berat2 suke yg simple gini

k Inazamri- betul tu kak... sampai tak hengat, heheheh boleh kak, try la bt jgn majuk2 lg yek, sian nasi tu

CheNamNam- mmg terbaik kak, blh bertambah2 laktu

Nur Anis- mmg sedap dik, senang lak nk bt

Lieya- heheheh... ni lah lauk org malas kan, tp kadang2 muak ko mkn ayam, daging ngn ikan... sesekali bersimple2 lak

wahida said...

kan? aku pun suka...kalau bosan tak tau mkn apa, mmg ni je la yg aku masak selain drp sambal sardin....yummeh!!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

dugaan nih, ai dhla pose..
tp mmg duk reka nk wat ape ptg ni..
satu idea yg cukup bijak..
try wat ptg ni skali, + sardin setin..
tengok camne abes tak sepuyut nasi.. hahahhah

norhidana said...

k Wahida- betul tu kak, mmg jd pembuka selera kan

k Leily- dugaan2... cube jgn tak cube kak... kalu laku blh bt lg...

mia izzati said...

terbaik la kakkk...makan ni je pun dah cukup...

norhidana said...

Mia Izzati- heheheh mmg terbaik, selalu jd lauk pilihan bile dh buntu nk bt lauk lain

Kakzakie said...

Dana macam kakak punya style aje. Kakak kadang campur dgn lobak manis yg kering tu pun sedap tau Dana makan dgn bubur nasi mesti tak cukup semangkuk..

Marya Yusof said...

As salam Dana,

Makan mcm ni berpinggan2 lah jwbnye...hehehe.. mamam pulak dgn nasik panas2...pergh... drooling... :)

Nurul Husna Mohd Hassan said...

lauk camni lagi sedap, i likeeeee :)

nn lylyn said...

xpernah try lg =)

izan mama mia said...

heheh..mmg kekadang kita rasa jemu dgn menu yg disantap setiap hari...ikan bilis goreng kicap..ok apa..makan dgn nasi panas sedap nih..

Qhaifa Nur said...

sedapnya dana terus buka selera makan lauk macam ni....makan pula ikan bilis yang digoreng...sedap.sedapp

Liza Razak said...

aduh..terliur terus..boleh bertambah nasi 3 kali ni..hehe

norhidana said...

k Zakie- tak penah lak campur lobak tu... tp tak yah campur lobak tu pun dh blh bertambah kak

Marya- w`slm, hehehhe... simple tp mengiurkan

Nurul Husna-betul tu dik

NN Lylyn- kene try nih... baru tau best tak best

Izan-mmg ok, di tambah ada bwg+lada, mmg syok

k Qhaifa Nur-hehehe... mmg sedap kak, terbaik

Liza- heheheh kan... walaupun simple tp lauk ni msti habis walau banyak mana akak msk

Papa Mifz said...

kalo kasi letak tempe lagi marveles...hehe

Black Jeepsu said...

ahhh.. dah terliur meleleh2 dah nih... pergghhhh!!!

norhidana said...

papa Mifz- betul tu, kalu ada boleh tambah je, ni versi simple mana yg ada kt dpr hehehe

Black Jeepsu-apa lg, kene try bt lah

Qasey Honey said...

wah sedap ni...kalau mkn dgn nsi panas..perghhh xingt bpe pinggan mkn ni...terbaik...

norhidana said...

k Qaseh Honey- heheheh walaupun simple je kan kak, tp sgt memikat

ct rahani said...

lauk dalam pantang jugak nih.. pastu makan ngan nasi panas2.. sedapnya dana.. huhu..

mamasuri said...

ahhh sedap okk..kelmarin ada beli cili padi..so mlm ni leh lah makan ikan bilis gni..nyum2...

norhidana said...

Ct Rahani- lauk pantang ke nih? tak tau lak, sbb dr kecik mmg ni antara lauk simple feveret

Emy- betul2... mmg sedap walaupun simple mimple gile kn