teman2....

Monday, March 6, 2017

mencari Idaman hati


as salam semua kwn2,

Selamat hari isnin.... 

Harini ntah mimpi apa, aku pakai baju raya 2 tahun lps yg pnh berlace tuh .... ni lah kali ke 3 aku pakai baju nih... tang perut tu yg sgt2 jarang pakai baju nih heheheheh

kisah sebenarnya nk share ngn korang idaman hati yg tak jumpa lg....semalam petang gi aeon kt AU tuh, hajat nk cari spentot aiyan sejak dia dh gendut nih spentot dia dh tak muat.... jd mama ngn papa pun tumpang cari spentot sekali hehehehhe.... 

Tgh jln2 ternampak kasut nih, eh2 try sarung... sedap lak design pun cun... selesa sgt2... 
Ckp kt edy, minta saiz 8, sbb yg aku try tu longgar... sekali adik tu kata ni lah saiz 8 bang.... 
eh eh aku lupe lah ni kasut lelaki, saiz 8 lelaki ngn perempuan mana sama... kene amik saiz 6, tp adik tu kata saiz 8 je yg ada saiz lain dh takde sbb ni stok lama.... huhu

Pasni mmg nk cari jgk mana2 kedai yg ada Dr. Cardin nih, mintak2 dptlah idaman hati ku ini.... blh pakai time kuar2 ke mana2.... aku ni jenis tak minat nk pakai kasut heel2 kalau kuar jln2 santai2 gitu

harap2 jumpa lah idaman hati nih


baju yg sgt3 jarang pakai... tp sbb mcm kene ngn tudung tu... pakai jgk lah
 ( jgn tgr kening yg sebelah lain tuh yek, org masih belajar almaklum)


p/s: ujung bulan depan si maktek nk kawin tp aku tgk dia rilex je mcm takde apa... takde persiapan sgt... almaklum dia kn nk konsep simple

15 comments:

- dieyana - said...

kite pun suka kasut simple gitu time jalan, Nampak ganas, hahhah.

pstt, cantik arr bentuk kening tu, tu guna teknik gam ke? ;-))

Azian Elias said...

akak pun suka tgk ni.
akak mmg pakai kasut lelaki.
size 8 tu mmg sesuai tu..
nnt dana cari ye.

norey said...

betul tu dana..kadang nak g jalan..lebih prefer kasut mcm tu...senang..

cantik warna baju tu..warna pastel....sekali sekala...
tang kening tu xpe..nanti dah mahir..boleh buat part time..dana dah mahir buat manik...mana tahu...lepas ni boleh kembangkan lagi cabang...

aryan azra said...

cantik kasut tu, harap2 jumpalah idaman hati dana tu ye

Norhayati Mohd Isa said...

Simple jer kasut tu Dana..
Pastu lelaki perempuan boleh pakai..
Adik ipar akak selalu beli kasut sama dgn suaminya..
Sebab dorang memang suka sedondon..
Dari baju smpi ke kasut ehe..

Mak tek relax nak kawin..
Lagi sebulan tu..
Akak dulu.. punya lah sibuk dalam tempoh sebulan tu :)

Ainniah Zulkefli said...

kasut camtu memang selesa dan jalan rilek2. nampak lembut dan santai ja. patutla terus jadi idaman hati. hihihi

Nafira usof said...

nampak cam selesa kasut tuh.
tapi Zura x pernah try pakai lagi.

Nak belajar lukis kening tu kat mana??
tak reti langsung lah. huhuhuhuhu

raihanah said...

saya pun tengah cari kasut dan selipar jugak. huhu masih belum sempat ke kedai

Mar Mansor said...

amboi spek mata dia

hainom OKje said...

Amboi kening.....kalah Ziana Zain tau haha...
Selalu mcm tu. Dah ada yg kita berkenan tak adalah pulak. Rasa nak hentak hentak kaki jer hihi...

lieyalatif said...

oo kasut lelaki ke dana...tapi aku tgk aku pun berkenan wey...ye weey tak kuasa dah nak beheel2 kalo kuar hujung minggu ....dah tua dik non hahahaha nak yg santai2 n selesa ajek....

oo maktek nak kawin dah ke....ade buat telur pindang tak dana....biase org johor kan ade telur pindang..mcm mak aku laa..tak tinggal telur pindang die...siap le rebus 3 hari 3 mlm api kecik ..gune kayu api lagi....aku tgk yg letih hahahahah

norhidana miswan said...

Dieyana-hehehe sesekali nmpak ganas ok jgk kn, teknik gam tu camne ye dieyana hehehhe

k Azian- saiz 8 yg laki tu longgar seinci kak oi...

k Norey- tp tak jumpa2 lg kak... part time bt apa? takde maknanya kak oi

k Aryan Azra- itulah kak, mcm tak jumpa je rasanya nih

k Norhayati- dana je minat edy mana suke pakai gitu, dia mmg kak, kite lak yg risau

Ainniah- btl tu, santai2 je kan...

Nafira- mmg selesa, sbb tu lah terpikat wei... akak belajar ngn you tube je

k Raihanah- selipar mmg selalu pakai pi mana2, tp kasut tu nmpak cun lak

Mar- heheheh spek mata lama lah... biasa2 je

k Hainom- kening tu tak berapa jadi kak nom... itulah sedih rasa tak dpt idaman hati tuh

Lieya- tulah kst lelaki tp hati dh berkenan, asikla teringat2....
tak tau lah mak aku ntah bt ntah tak tlr pindang tuh, klu rajin bt lah dia klu tak rbs biasa je beb

LYAfrina said...

Dana..try survey dlm lazada..byk patern gini.. Mmg selesa la jln2 pkai kasut camni..

raihanah said...

selipar kena cari jugak ni, sebab yang ada ni lunyai dah. teringin nak birkinstok tapi mahalnya ya amat

Cik Rose said...

orang yang nak kahwin relax, kita yang nervous.. macam Rose. hahaha