teman2....

Thursday, March 16, 2017

Photo diary #6 2017 makanan lg

as salam semua kwn2,

Salam khamis nan indah, gitu

opis aku nih dr minggu lps takde ekon, pns nya mcm apa, nsb lah kipas antik aku tuh msh gagah n laju lagi... tp ttp jgk terasa bahang panas nya.  Nsb baik arini bos aku cuti, ekon split bilik dia ok jd aku ttp pintu blik aku n bukak pintu bilik dia... sejuk skit rasa.

Rasanya arini nyer PD psl makanan lg, aduhla maaf ye korang asik tayang makanan je aku nih kan

Tergoda tak ngn kuning tlr tuh... ni lah sarapan maktek tiap hari, org tgh diet almaklum

beli tak sampai sejak dh jadi rupe gini, seram lak nengok bila kucing robot tu gerak2


bila dh takde idea nk msk lauk apa.... bilis+bwg+kentang+ cili grg n boh kicap...
boleh mkn sampai bertambah2

ini bukan donat tp sutun grg tepung... mmg fail btl aku kalau tepung salut nya gini hahhahah

menu kelmarin ngepau papa bila mls msk... ns grg tuh aiyan punya... abis tu dia mkn sorang

Aku tak blh kalau tak pakai eyeshadow ala2 smokey eyes... mungkin sbb kelopak mata aku luas
ala2 jelah idak lah betul2... kang over pulak kan

menu mlm td, daging black paper, buncis tlr ngn kimci... layan mkn ngn kimci nih


 Ini tiga rantai tgn yg dh selamat amik kt ar rahnu... kadang sampai aku tak ingat aku pnh ada rantai gini.... Almaklum masa awal2 kawin dulu bila perlu duit secara tiba2 ini lah guna nya brg2 kemas nih....


11 comments:

lieyalatif said...

oo maktek diet nak kawin ni...auwwwwww....

tu laa dana, emas ni mmg berbaloi simpan...bile ade nak gune duit boleh buat mcm2 care kan...ade sorang kat opis ni rajin beli mas...pastu simpan mcm ko ni laaa...dpt duit beli mas lagi....

oii lawoo smokey eyes ko...jadik tu!

Mommy Cici said...

comel sotong akak, macam donut ada, macam keria ada, hehehe

kita tak dan pakai eyeshadow kak. pallete nya pun entah kemana -__- eyeliner je wajibul setiap hari

samalah kak. barang kemas kita pun kekadang dah lupa yg mana hahaha asyik tak nampak depan mata je. tapi Alhamdulillah la semua dah selamat.

tiga lalat said...

wak nak sebongkah berlian., hahar2

Warisan Petani said...

Nak pilih apa ek?
Tu yang goreng bilis + bawang + kentang +tempe + lada hijau + kicap sedap.

Norhayati Mohd Isa said...

Boleh mak tek makan telor hari2 ye Dana..
Nak kawin kena kurus cantik kan..

Betul tu dana..
Keperluan mendesak barang kemas ni..
tak sia2 melaburkan ke situ..

norhidana miswan said...

Lieya- itulah langkah bendul dia,
itulah janji kite tak nyurik dh kire ok lah kn... emas tuh mmg membantu saat emergency... smokey ala2 je

MommyCici- hehehe tp tak syok lyn sutun tepung gitu... awak tu pakai eyeliner teror, akak kalu pakai eyeliner abis meleleh itam...

3Lalat- berlian takde wak, yg menan punya boleh tak?

en WP- itu pun sedap tuh ... mmg pembuka selera

k Norhayati- boleh kak, dia sanggup je... nasi dh jarang2 sgt mkn
sbb tu org tua2 kata kene ada jgk brg kemas tuh kan utk kecemasan

Cik Rose said...

Tudung purple tu cantik. Rose suka. Rose pun tak berapa gemar sotong salut macam tu. Tapi banyak kedai jual gitu kat tempat Rose ni.

Inani Hazwani said...

Ikan bilis goreng gitu pun layan makan dengan nasi panas panas :)

NanyFadhly said...

Okey..Nany suka telur rebus tuh ngan ikan bilis goreng.Kalau makan ngan nasi panas-panas ni sure bertambah. Nyumssss

Siqah Hussin said...

Ikan bilis goreng sedap kak! Suka makan menu tu je dengan nasi panas dan add on kicap sikit. Fuhh boleh bertambah tu. Hihi.

hainom OKje said...

Cantiklah Dana eyeshadow ko tu .. Hakak suka jugak bereyeshadow tu tp tak reti nak menconteng hihi....
Takut jadi burung hantu pulak nanti haha...

Uiii sedapnya ikan bilis dengan bawang tu Dana...