teman2....

Wednesday, November 2, 2016

WW masak tanpa minyak

as salam semua kwn2,

salam rabu semua

smlmkn minyak msk ngn minyk petrol naik harga...
Tgk kt fb ramai pkt2 share resepi2 yg tnpa minyak...

Aku xnk share resepi tp nk tunjuk je ,makanan tnpa minyak

ayam mayo tp kli ni xboh minyk pun

senang boh je dlm magicpan... tp lengser ngn planta skt

siap dh... 

10 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Wah terbaik Dana..
Makanan sihat tu..
Kita grill jer skrg ni Dana..
Malam nanti nak buat lah for dinner :)

Kakzakie Purvit said...

Tetap nak guna juga planta/butter kan Dana baru sedap
Kakak rasa mayo pun akan naik harga kalau dah kos kenderaan penghantaran naik sebab harga minyak naik.

Back to square tetap naik juga.. sedih:(

Atie Yusof said...

senang ja nak masak ni kan kak.. boleh buat nti..jimat minyak.. hehe

hainom OKje said...

Teringat hakak pernah try resepi ko ni dulu Dana.... Lama dah tak buat.
Mmg sesuai sangatlah menu ni disaat saat tgh kecoh pasal minyak masak ni...

Inani Hazwani said...

Wahh senang. Panggang aje kan :)

Mommy Cici said...

uihh sedapnya. laama tak main bakar bakar ni

tapi rasanya semua benda bakal naik -,-'' yelah dah minyak petrol naik, ye tak

nasibbb

Husna Rahman said...

fuh... merecik2 air liur nengoknya...bagus kot tuk kesihatan ..harapnya boleh berterusan mcm ni..kiki..xkisah la minyak mahal ke ..yg ptg baik tuk kesihatan

norhidana miswan said...

k Norhayati- betul tuh kak... pasni kite kukus lak hehehhe

k Zakie- guna skit je kak masa mule2 lps tu takdok dh perlukan minyak...

Atie- betul senang pakai bubuh semua sekali

k Hainom- apa lg kak, try lg....

Inani- betul nani, kalu yg susah2 ko ingat akak nk bt ke

MommyCIci- betul dik bako saja... naik ttp naik kene hadap jgk kan

Husna- heheheh sile lah cube yek dik

Reen Johari said...

Nampak sedap! Bakar2 ni pun bagus juga untuk kesihatan.

nini said...

Sedapnyer.......walaupun tanpa minyak tetap best