teman2....

Friday, November 4, 2016

sutun kicap


as salam semua kwn2,

salam jumaat yg barakoh

Mlm td ingat nk ajak edy kuar beli barang, tp hujan renyai2 lak... kami selalu kuar lps maghrib tp sbb sampai kul8 msh hujan lg jd cancel lah, cpt msk nasi ngn defrost sutun, masakan paling mudah 
bt sutun kicap

Nasib la edy mmg jenis tak banyak komplen, dia mkn je apa aku msk takde sayur bkn masalah.
Dlm kl 8.30 siap lah sume.


suke msk sutun bulat2 gini tak pyh potong2 mmg puas mkn hehehhe

p/s: sejuk btl skrg nih... lagi2 bila mlm2 hujan

15 comments:

Kakzakie Purvit said...

Yelah nak komplen apa dah tinggal makan aje benda dah terhidang..
Sama JB pun hujan juga Dana...

Atie Yusof said...

Dah musim hujan skrg ni kak..susah skit nak berjln...cuaca pun tak menentu... suka sotong masak ni..simple & sedap..:)

Nooriah Abdullah said...

Sedapnya sutun tu Dana, kalau kaknoor mmg tkdpt lah, kat rumah skrg ni hari2 mesti ada ulam dan sambal, baik lunch atau dinner, sayur pun wajib jugak tu, dan lauk pulak mesti ada kuah satu jenis mmg fenin tukang masak ni

Kakcik Nur said...

Biarpun ringkas, dimasak dengan kasih sayang, pasti jadi bertambah sedap... :)

norhidana miswan said...

k Zakie- hehehe yelah ada suami yg nk lengkap sayur sambal bagai kak

Atie- sejuk je udara bile musim ujan ni... ni je masakan palng mudah potong2 campak je

k Nooriah- hehehe kak noor takpe, mkn utk ramai2 kne lengkap... dana kalau hr cuti baru rajin msk lauk sampai 2 ke 3 jns

Kakcik Nur- betul tu kakcik yg penting kasih syg tuh

LiNda said...

dah lama juga tak buat sotong masak kicap, sebab selalunye husbnd suke grg kunyit letak cili api..heheh

Mar Mansor said...

saya pun suka lauk ni..tapi ensuami tak gemar..tu lama tak masak macam ni

Bbwana adienia said...

Kak..wana tengok pun terliur

admirenaa said...

wah sedapnyeee menu tuuuu

Norhayati Mohd Isa said...

Amboiiiii menyelerakan sotong kicap Dana tu :)

Sue Bee said...

comelnya saiz sutun.. sekali ngap okey apa..hihiii.. bite size.

Warisan Petani said...

Sedap tu.
Hendak2 kalau penuh telurnya.

Kamsiah Yusoff said...

sedap tu..makan dgn nasi panas2..hujan pulak kat luar..fuhhh

raihanah said...

sedapnya, sutun always a favorite especially kalau ada telur dia gemuk2 dalam tu

hainom OKje said...

Hihi....mmg simple sgt masak sotong cengginikan Dana. Cepat siap pun ye....

Sama je dengan Pak Jilap dia pun tak banyak komplen cuma bini je kadang malas terlebih haha...