teman2....

Monday, November 7, 2016

Jelajah benci denggi n zika n. selangor

as salam semua kwn2,

salam isnin semua

al kisahnya begini, semalam pas sarapan kt kedai, pusing2 pi beli barang pantry, pg poslaju cheras amik barang dan beli barang dapur kt giant dlm kul 11 lbh tgh2 beratur nk bayar tu tgk apa hal kecoh2 depan giant tuh

Tak lama tu nampak ramai2 org baju ala2 jersi selangor, pastu dia jumpa sorang2 bagi kami ubat nyamuk... oooh kempen denggi n zika

Pastu tgh2 isi minyak kt sebelah giant tu, aku amik gambo sorang mamat ni, dia dtg bg lg ubat nyamuk tuh... hehehe sebelum tu dh dpt 2, pastu dpt 2 lg... 

Bgs la kerajaan selangor nih, bt kempen gini... pastu dgrnya bas free yg kt selangor pun nk di tambah.
Ntry ni takde berbaur politik atau apa2 juga, tp ntry bbs sbb aku kan ddk kt selangor tp keje kt kl. Suke tgk keprihatinan kerajaan selangor dlm mengatasi masalah denggi nih

begini beso lori nih depan giant... 

ngn kerjasama Jab. Kesihatan n. Selangor ada banyak van2 gini 

ni lah mamat yg aku amik gambonya, trs dia dtg bg penerangan kt edy n bg lg 2 pek ubat nyamuk tuh


ni lah benda yg di bagi, ada ubat nyamuk yg abate tuh ngn repellent tuh... 

13 comments:

Kamsiah Yusoff said...

anak akak dok Putrajaya un caka area dia tu hot dgn nyamuk..

Amy Hilmirda Daud said...

untung dana.. dapat 4 ubat nyamuk.
akak dah lama tak ambik tau hal bas ni, tentang bas free tu pun akak tak tau, heheh. baguslah kalau ditambah lagi.

Mommy Cici said...

haah bagus kan. musim hujan macam ni banyak benau nyamuknya

hari tu kat flat ni pun ada fogging. hehehe

Kakzakie Purvit said...

Itu yg realiti Dana
Tapi kalau kat TV asyik nak kondem tak sudah
Sendiri kena lihat dgn mata-hati kan Dana..

Atie Yusof said...

Bila kat TV mcm2 kondem..tapi sy mmg tak percaya kak..sbb ramai ipar duai duk Selangor..OK ja pun.. suka kerajaan Selangor prihatin dgn masalah rakyat... :)

lieyalatif said...

bagus mcm ni....siap le pru tahun depan...eh? hahaahahaha...

letih weyyy....segala naik.... dlm tv 3 suku pun dok sebut kerajaan selangor gitu gini..semua yg buruk2 laa pendek kata...tapi hakikatnyer?? aduhh letih le akak nak ckp dik non oiii...

norhidana miswan said...

k Kamsiah- itulah kak, risau kite bile musim hujan nih

k Amy- heheheh... org bagi kite terima je kak... sbb bas free tu mmg laluan akhir dia dkt umah dana... sbb tu tau

MommyCici- betul2... tmpt akak minggu lps pun ada jab kesihatan fogging

k Zakie- itulah kak, kite je yg tau sbb kite duk sini...

Atie- sbb tu akak dh jrang layan berita skrg nih atie... asik nk nuding jari semua yg tak di sukai salah je

Lieya- hehehe... sbb tu jarang sgt aku tgk berita wei, tp yg duk selangor ni paham sndiri...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

baguskan dana... akak pun pernah dpt abate utk jentik2 tu. repelent yg tampal tak pernah dpt tp akak pernah beli masa haziq ada kem kat lembah pansun...

Norhayati Mohd Isa said...

Macam mana akak tak dpt ni Dana huhuhu..
Sebab akak tak singgah giant pun..
Cuma gi pasar cari lauk dan sayur..

Bas selangor yg free tu lalu gak jln besar taman akak ni..
Tapi tak pernah naik..
Sebab nak keluar dari rumah akak jln besar ni berpeluh gak lah ketiak hahaha😅😅

aryan azra said...

bagus kerajaan negeri selangor ni dana, tindakannya pun cepat akak dapat rasa sebab duduk dan kerja di selangor, walaupun bukan kerja dibawah kerajaan negeri selangor

Inani Hazwani said...

Bagus bila buat kempen macam ni bagi masyarakat sentiasa beringat. Kempen macam ni lah yang boleh create awareness :)

hainom OKje said...

Untunglah Dana....jimat ubat nyamuk seminggu hihi...

imm hassan said...

wahh ade kempen macam ni ye.. kitorang takpernah nampak kempen, tapi kalau fogging tu, dalam bulan 10 ritu 3,4 kali org kesihatan mai buat..