teman2....

Wednesday, November 16, 2016

Mama belajar masak

as salam semua kwn2,

salam rabu kwn2

Lupe lak nk cite kt korang jumaat aritu kan aku takde bt ntry, aku pi kusus masak hehehe
Juadah perkahwinan tajuknya
Kursus ni under puspanita, di buat kt Kolej Komuniti Selayang nun

Peserta 15 orang je, jadi kami di bahagikan pada 3 kumpulan n tiap kumpulan kene msk 1 jenis masakan, nasi tuh cikgu yg masak. Aku kene grup Daging kicap berempah... nnti2 kau share resepi ngn korang ek.

Masakan yg di ajar

Nasi hujan panas
ayam Masak Rose
Daging kicap Berempah
Acar 

sbb aku yg kene kacau daging dlm kuali jd aku senang ingat bahan2nya
siap cekak pinggang lg, lg 2 org ni tukang tgk je senang btl keje korang ye heheheh
ni kwn opis aku tp depa kene bt menu ayam, masa ni tgh2 amik bahan2 masakan

yg 2 org tu kwn opis aku, beria dgr cikgu cakap... mcm2 soalan bg sebelum kami balik

ni masa awal2 yg tudung biru depan tu la cikgu kami... beria sume muke dgr cikgu ajar
gini lah rupe masakan yg kami belajar tuh ye

terliur lak nengok nih
dh dpt sijil pasni boleh la msk sndiri kt umah kan





21 comments:

Atie Yusof said...

Seronoknya Dana dapat belajar masak ni. Siap ikut kursus lagi. kat sini masih jarang yg buat kelas2 mcm ni... teringin nak belajar masak nasi hujan panas tu.. :)

Bbwana adienia said...

Wah..interestingnya..wana suka ni..wana nak belajar buat nasi hujan panas tu kak

Naily's Kitchen said...

lepas ni boleh la ambik tempahan... :) (x-classmate dana, form 4/5 smkab)

Inani Hazwani said...

Wahhh kak Dana seronoknya belajar memasak macam ni :)

Adam said...

Macam mna rasa nasik hujan panas?

Pertanyaan dari,
http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

Mommy Cici said...

wah seronoknya. untung akak dapat opportunity macam ni

nurbijen said...

best nyer masuk kelas masak...
Saya bila balik m'sia ni, liat sangat nak masak.. huhuhu
Apa yg nak, boleh order jer :)

nurbijen said...

best nyer masuk kelas masak...
Saya bila balik m'sia ni, liat sangat nak masak.. huhuhu
Apa yg nak, boleh order jer :)

wahida said...

dana...aku suka kelas masakan mcm ni...
berapa yuran dia dana...

nampak tempting giler daging masak berempah korang tu...cepat up resepi dana...

norhidana miswan said...

k Atie- hehehhe org tak reti msk gini lah kak

Bbwana- wana msti teror bt, dh membaking pun teror msk2 apatah lg kn

Naily- kih3 mmg idak lah... alah ko nih, main teka teki lak... bg lh nama kan mudah

Inani- tambah ilmu konon2nya dik oi

en Adam- heheheh alah biasa mcm ns minyak tp dia warna warni gtu

MommyCici- ada peluang kite grab je dik

k Nurbijen- kebetulan ada kwn ajak, apa lg kak... blh bt tambah2 menu yg reti di msk

k Wahida- rm20 je kak, under puspanita... kalu nk try lenkali blh tgk kt web kolej komuniti sbb dia ada jgk buat ujung minggu ngn yuran yg mrh je

Mazni Azmi said...

Rajinnya belajar masak. Ramai pulak tu. mesti sronok sebab dapat kenal ramai kawan baru

sambil sambil upgrade skil masakan tu.

Wan Syahida Kahar said...

Ni dah tahap nak belajar untuk nak masuk Master Chef je rasa!! Siap plating cantik-cantik. :-) Even kita dah tua-tua pun tak terlambat untuk belajar masak, kan... bagus la berusaha nak blaja nih.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Aida Salleh said...

Bestnya Dana. Nanti jangan lupa kongsi resepi tau.Lama tak jenguk sini. Bukan sini jer, Blog sendiri pun akak tak jenguk gak. Dah habis sawang bagi...hehehhe...

Jueliza Jamani said...

best ni belajar memasak..

Norhayati Mohd Isa said...

Siap ada hiasan tu lagi ye Dana,
Ye lah lauk pengantinkan tentu cantik..
Sedap pulak akak tengok semua hidangan tu..
Nanti Dana kongsi resepi ye

imm hassan said...

wahhh ade kenduri kawen, boleh terima tempahan la nanti.. terliurnya tengoj ayam tu..

hainom OKje said...

Nanti mantu Ayyan dah tak payah upah oranglah Dana. Maknya dah boleh masak lauk kenduri dah...

Ummi Nani said...

Rajinnya mummy...hebat la lepas nii

Warisan Petani said...

Wkmsalam.
Bagus dapat tambah ilmu dan skill

Cho Zila said...

baguih... baguih.. baguih... memang ler baguih dapat belajarler...