teman2....

Thursday, March 3, 2016

Jalan2 pt. remis kuala selangor, ep. akhir

As salam semua kwn2,

selamat hari Khamis, maaf arini lwt bt ntry sbb pg td ada kursus sampai kul1 ptg... ni baru berkesempatan nk bt ntry lah... menghabiskan ntry jln2 ke pantai remis heheheheh

JLn2 ke kuala selangor kalau tak tgk sawah padi mmg tak sah kan... tp kt sekinchan padi msh kecik lg... tp seronok tgk, menghijau je... angin kuat je 

antara yg wajib singgah... gerai2 mcm ni ada banyak sgt

sawah padi yg hijau luas... cantik sgt

seronoknya kalau ddk dkt sawah padi kan... blh main bendang selalu

the kabin yg kt pantai remis.... bila lah dpt try duk sana nih
sgt sempoi... msti best kalau dpt stay situ... siap ada kolam renang lg

ternampak kangkung liar dlm tali air... subur2nya lahai... 

sesekali ber welfie... tp paling over bdk tengah2 tu la... 

p/s: asal nk balik johor mak msti oder suh belikan buah kiwi, buah delima n beberapa buah omputih... hehehhe tp kami layankan je

9 comments:

Kakcik Nur said...

The Kabin tu 'boleh taha'n juga harganya untuk menginap...

wahida said...

lagi sekali nak ulang, ni kampung aku ni danah...hahaha...

aku setuju ngan kakcik, the kabin tu ya Rabbi mahal ya ampun...rasa macam tak berbaloi jer...huhu...

Qhaifa Nur said...

Seronok tgk sawah yg menghijau dana...
kg wahida rupanya cantiklahh...

aizamia3 said...

The Kabin tu dah tak jauh dah dengan Atok Asam Pedas Sungai Sembilang Jeram tu Dana.. Nanti try arr makan dekat situ.. sedap.. ;)


http://aizamia3.blogspot.my/2015/12/atok-asam-pedas-sungai-sembilang-di.html

E'in said...

baru tahu kat selangor pun ade sawah padi.. hihi

norhidana miswan said...

Kakcik Nur- aah tak silap kata edy rm190... agak mahal lah baik duk hotel yg lbh mewah lg

k Wahida- hahahah tau la kg ko lawa kak oi, jeles i... aah mahal kak, baik duk kt PD lg dpt murah n beso lg kot

k Qhaifa Nur- kan kak... kalu dpt dtg time dh kning padi lg cantik kak

k Aizamia- oooo yeke kak... nnti try lah cari asam pds tuh kalu ke sana lg

Ein- lah yeke, cantik sawahnya... angin sepoi2

Inani Hazwani said...

The Kabin tu ada jugak dalam list nak terjah nati. Hehehe. Bestnyaa tengok padi

norhidana miswan said...

Inani- tp agak mahal jgk nani, tp tryla usha aritu harga dkt rm200 rasa akak

nila anggraini said...

Macam best juga bersantai kat cabin tu....