teman2....

Thursday, December 1, 2011

kebun mini mak ngah

as salam sume kwn,

selamat hari batik... nyeh2
aku paling mls tul time nk gosok baju batik... tp nsb ada adik aku blh suh dia gosokkan baju aku heheheh best2..
aku nk cite psl mak ngah ni aka adik aku yg no 2 yg jaga si bolat aku... kt kg dia mmg suke tnm2 bunge,tnm2 syur ke apa2 pokok lah... mmg kalu dia tak keje tuh mmg dia duk kt bwh jelah tgk tanaman dia,dh duk kl nih aku kt aptment je mana nk cucuk tnm cam dulu kn,tp dia ttp suke cucuk tnm gk


tgk2 tin susu si bolat pun jd pasu tau

ni benih cili api kg

ni deretan daun sup yg dh tumbuh subur

p/s: heheheh suke aku sbb pasni nk msk apa2 senang...

17 comments:

mamasuri said...

alamak bestnyer...nasib susu suri beli dlm pek..hahahah

lieyalatif said...

sejuk tangan adik ko ni dana...kalo aku mmg panas laaa..tak menjadi jek tanaman aku hahahaah....ni aku tgk mmg naik subur nie....tule sape kate dok umah flat takleh bercucuk tanam kan...yg penting kreatif dan minat....

Qhaifa Nur said...

bestnya dapat cucuk tanam...senang tak payah beli

norhidana said...

emy- heheheh susu aiyan takde jual dlm pek la... tak sbr nk tunggu hsl nyer

norhidana said...

lieya- mmg pun tgn dia sejuk kalu aku mmg tgn pns heheh...dia cam nyai aku pantang nmpak syr ke bunga lawo2 msti nk mintak...

k qhaifa nur- itulah kak... kunyit ngn cekur pun ada dia tnm

sahromnasrudin said...

wah..pas nie sup jadi menu wajib la kan..yg bezanya sup sayur, sup ikan, sup ayam atau sup daging heheehehehehee

Dee said...

teleng2 dee tgk pic..mmg sejuklah tgn ur sis tu..smpi subur gitu naiknya..

Amy Syaquena said...

rajinnya , subur je tanaman ni , kalau amy confirm x kan tumbuh dengar segar...hari ni tanam esok dah mati huhu..tangan panas sangat

norhidana said...

en sahrom- hehehehe... ada gk pkok kunyit ngn cekur tau...

k dee- hehehe sorry lah kak masa amik gambar ni salah angel... aah dia kalu tnm apa2 msti jd nyer...

k amy- itulah, tak sbr nk tunggu pokok lada tu tumbuh besar... camne lah agaknyer

Alin's In D House said...

wah subur yer pokok kat atas tue! gewam tgk. alin ader tanam pokok lada ngan pandan. heheheh pokok pandan tue belum besar lagi alin dah tarah tuk masak nasi hari2. kuwus terus jadinyer! hehehhe

norhidana said...

alin- alin duk kt umah teres blh la tnm pandan... sian pandan tu ek mmg betul2 berbakti dia... adik akak nih mmg tgn dia sejuk...tnm selalu menjadi..

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini
betullah sapa yg berbudi pada tanah x kan rugi.. bukan je sonang bila nak masak, dapat merasa hasilnya dan x payah susah2 nak tukar baju keluar ke pasar dan yg penting x payah nak seluk poket... jimat...

Citarasa Rinduan said...

selamat pagi sayangku dana..
kalau berbudi pada tanah mmg banyak hikmahnya tau

lepas nie dah senang, tak perlu pening2 kepala...

masak sop dah ada daun sop.. hehehhe

norhidana said...

aimaniman- ye, time ksh sbb follow blog saya,nnti saya ke sana pulak.. betul2 mmg tak ruti berbudi ngn tanah...untung adik saya suke menanam

k ayu- pagi kak....betul kak...nsb lah dana duk apatment kalu duk teres mcm2 blh tnm lg kn...tp daun sup itu mmg untung...

JaSSNaNi said...

wahhh.. rajinnya.. menjadi lak tu tanamannya.. subur2 gitu kalau akak lah, tanam ape pun tak idop.. camne tu? kiranya adik dana ni bleh jadi peladang yg berjaya lah.. teruskan usaha.. :D

norhidana said...

k nani- heheh itulah kak...hari2 dana duk belek2 je... kt kg mmg dia rajin tnm mcm2 pokok kak... msti menjadi nyer... dh kt sini duk aptment terbts skit lah...tp blh gk

Fatin Mraz said...

saya selalu konpius daun sup daun ketumbar.. heh heh...