teman2....

Monday, December 19, 2011

santan kelapa sawit

as salam sume kwn2,

selamat hari isnin, mari rajin2 keje walaupun arini agak serabut setelkan meeting esok yg kene tunda... ngn mesin fax gile..ngn nombor2 diaorang yg tak betul,cari kt tenet pun tak jumpa, aku call tm pun dia bg no lama... ampeh se ampeh nyer...

oklah ni nk cite psl santan kelapa sawit, korang pnh dgr?
aku baru je kenal ahak2... ni pun lps kwn ku kak nani yg cite, kalu tak sampai ke tua tak tau heheeh
jakun je kan, yelah ko nama je duduk kg dikelilingi ngn kelapa swt tp tak tau blh bt santan heheheh

aku dh try n rasa nyer ok lah lemak tp lain skit la ngn santan kelapa biasa, tp dia tahan lama,tak cpt basi n walaupun korang pnskan ngn api kuat dia tak pecah santan pun,pastu dia lebih sihat la dibandingkan ngn santan kelapa,... hahhaha itu kelebihan nyer la yg aku dh cube... hehehe

meh tgk camne rupenyer yek...

ni lah dia nyer.... 

7 comments:

mamasuri said...

wah...rendah lemak gitu....

wahida said...

la...aku pun baru tau ni...sungguh aku jakun weh...boleh buat masak lemak atau buat puding jugak ke mcm santan kelapa tu?

norhidana said...

emy- tu lah pasal.... rendah lemak rasa dia ala2 cam susu cair tuh tp dia tak manis gitu...

k wahida- heheheh sama lah kite ek kak, blh2... fungsi dia sama je cam santan kelapa biasa tu kak tp dia lbh tahan lama..blh simpan lama dlm peti ais tak mcm santan kelapa

lieyalatif said...

pes time aku tau ni dana...tu pun ko le bagitau ekeekekekek....

nak jugak cube....lagi2 ko ckp leh tahan lame kan...bagus gak kan.....tak lame lagi sure produk ni akan dikomerselkan.....lagi pun santan kelapa tu kalo masak ari2 tak baik tu kesihatan....

norhidana said...

lieya- ahak2... itulah dia... mmg tahan lama... mak aku yg kt kg pun ckp bgs tp dia tgk kt tv jelah ada cite heheheh... aku cari kt giant cube ko cari

Kakzakie said...

Kakak pun tak pernah guna santan kelapa sawit...

Qhaifa Nur said...

baru tengok...
lebih kurang santan yag ada kot..pandai je hee..