teman2....

Thursday, December 29, 2011

kek coklat kukus + ice krim

as salam kwn2,

cepatnyer dh khamis kan, esok jumaat pastu cuti yeyeh... smlm sory la kwn2 takde entry baru maklum dr pg sampai ke ptg bz bz menguruskan opsyen sbpa opis aku.... nk cite psl aku yg ada skit rajin membt kek coklat... bt kek kukus je simple2 je ko... tibe2 tingin nk mkn kek coklat kukus ni,trus mlm smlm cari brg n bt... sedap tul...pastu adik aku bt pemintaan nk mkn ngn ice krim lak... si abg nyer pun cari lah
cari ice krim vanila ke sana sini tak dpt, dpt yg rainbow pun jd lah kan... mmg heaven lah...
mkn tak ingat heheheh....

aku mskkan dlm tupperware je siap2 senang...

sedang dlm proses pengukusan

mudah mkn ngn sudu je... pns2 lg... nyummmy

ini lah ice krimnyer.... best2

mkn beramai2 mmg best....share ber3

ni lak edy nyer... konon2 amik kek yg kt bekas kecik tp bertambah2

p/s: sesekali baking2 gini best gk....

11 comments:

Kakzakie said...

Kek kukus kakak suka Dana... Ayyan dah boleh makan kek belum? Ice-cream belum lagi kot...

norhidana said...

k zakie- senang nk bt pun kak, kejap je nk msk nyer tak rencah sgt hehehe... blum blh lg mkn kak... dia blh tgk je ehheheh

sahromnasrudin said...

dpt tgn org yg rajin mcm awk..apa pun akan jadi kan..syabas....

mamasuri said...

bagus kawan ku skrang..sudah manyak rajin...sedap kek ko...rajin berkukus2 yek..

ataicha said...

rajinnya.. nasib baik rayyan xleh nak makan lagi.. hehehe

Citarasa Rinduan said...

selain pandai buat kek..
selain mahir pasang manic

hah@@
pandai apa lagi?

ady bertuah ada isteri seperti kamu sayang

Papa Mifz said...

wah nak sikit..!!

norhidana said...

en sahrom- time ksh, sesekali je rajin nyer pun... heheh

emy- sesekali wei, kalu dh rajin jgn kan nasi air pun aku mls nk msk heheheh

ataicha- mekasih, aah kalu dh blh mkn senang skit

norhidana said...

k ayu- pandai mkn kak heheheh... ala skit2 je pandainyer pun kak...

papa mifz- blh2 sile dtg ke umah msh ada lg

wahida said...

aku pun suka buat kek coklat kukus...tapi minggu lepas buat puding karamel pulak..tukar selera..hehe..

mkn kek coklat dan eskem adalah sgt heaven!!

norhidana said...

k wahida- hehehe sbb kek coklat kukus sgt senang, kek lain mcm susah je kak... senang tak bt puding karamel tu kak...
mmg sgt2 heaven... heheheh