teman2....

Tuesday, December 27, 2011

kami balik kg...

as salam sume kwn2...

camne cuti hujung minggu+cuti kismes korang?mana je korang pg? msti ramai yg balik kg, gi cuti2 jln2.. tak pun gi supink brg2 anak nk sekolah kn... utk aku yg lum ada anak skolah ni kami plan balik kg... dh 4bln ko tak blik kg...rindu giles kt mak abah aku ngn adik2 kt kg.... akhirnya terubat juga rindu ini... gambar tak banyak sgt..lupe ko nk amik maklum dh syok2... jom lyn mana gambar yg ada yek

ni budak tdo je dlm pejalanan pergi tu...

aktiviti kegemaran dia kt kg nenek dia... tarik rambut paksu, tgh2 nngis bg rambut diam..

mak nyer peyek tak dpt bwk 1balang ni dpt lah separuh pun jd la

si bolat aku ngn makcik2 n pakcik nyer... 

seronok dia ramai melayan dia...sampai tak tdo2

tgk merah2 muke dia duk kg heheh... masa balik pun tdo je kalu bngu merengek sbb xbebas

jln yg agak jem gk lah... tp masa ni kt seremban sbb ada xcident hehe

ni lah antara hasil2 yg dpt dr kg... ada separuh dh msk dlm peti ais hehehe

p/s: blik kg kete agak kosong balik sgt2 penuh...kalu boleh semua benda mak ngn abah aku nk suh bwk balik

20 comments:

lieyalatif said...

dah telepas laa rindu dendam nenek kat aiyan yeak....mesti tak lepas nenek gomol aiyan kan dana...apesal ko tak amik gambar time tuuu heheeheheh....

senang la aiyan nak dok dlm car seat tu...aku silap laa tak ajar dayyan dok dlm car seat tu...so skrang die lagi suke dok kat riba aku sambil tak dok diam...pusing sane...pusing sini korek pintu...korek radio....adoiiiii letih aku wey!

tang bekalan dari kampung tu pun aku suke haahahaha...same laa cam aku...tak yah gi pasar seminggu le gamaknyer wakaakakakak

norhidana said...

lieya- lupe aku wei, nk amik gmbr time dia ngn neneknyer... heheheh senang tu senang gk lah dia duk dlm car seat tu tp time dia bosan, dia merengek gk ko, tak bebas...bile dh melalak aku riba gk lah dh layu mata masuk blik dlm car seat tuh...

heheheh itu pun nsb la mak aku tak bekal kan segala mcm syr2...dh tak muat wei,nsb la takde durian kalu tak mmg tak tau la mana nk ltak huhuhui

Papa Mifz said...

car seat Aiyan samo la dgn Mifz..hehe

norhidana said...

papa mifz- ye ek... heheheheh blh la mifz geng ngn aiyan

Citarasa Rinduan said...

dana

bestnya dana berpeluang balik kampung.. heheheheh kesian gak kat adik beradik kamu..
bukan depa yang usya2 rayyan rupanya depa yang kena buli


peeehhhhhhh.. baik hati ibuayah dana..
macam2 ditapaukan utk anak dan menantunya..
like2

norhidana said...

k ayu- hehehehehe lama tul tak blik kg kak,dh 4bln kak..rindu tul, pakcik ngn makcik aiyan kt kg sibuk duk ngusik2 gk kak... rindu kt anak buah nye yg sorang tu...

heheh mak abah tu mmg, selagi boleh nk suh bwk, apa yg ada nk di bekalkan kak... nsb dh penuh kalu tak mau ntah apa lg nk di suruh bwk kl... heheh lg lah kami kt umah ramai kn.. itu yg mak suh bwk itu ini

Kakzakie said...

Kakak yg 2 minggu sekali balik pun penuh bonet apa lagi Dana yg dah 4 bulan...

Comel je dia tidur...

norhidana said...

kak zakie- heheheheh... itulah yek kak, sume benda rasa nk bwk kan... sume benda nk di kirim.. hehheeh

mmg comel bile dia tdo kak, aman la kami2,kalu tak bile dia mengamuk sbb tak bebas bising 1 kete sampai papa dia pun tak concentrate nk drive heheh

Qhaifa Nur said...

ni kat rumah pun penuh dengan buah2, tak larat nak makan...memang best dapat balik kg...

wahida said...

suka tgk gambar anak ko tdo dlm car seat tu...rasa nak cium masa dia tgh tdo tu...

norhidana said...

k qhaifa- hehehhe itulah bestnyer kan kak... mcm2 dpt

k wahida- heheheh masa tgh nyenyak bt pe pun takpe kak, dia tak sedar, tp jgn usik idung dia msti sdr nyer heheh

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X balikkampongg uhuuuu2..., eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

norhidana said...

wak gelas- wak asik berjalan je itu yg lama tak balik kg tu...

sahromnasrudin said...

awak lalu hiway maa jem tue sabtu tghari erk?? saya pun lalu tyime tue..mmg jem gile2 kans...nak patah kaki dibuatnya huhuhuhhh

norhidana said...

en sahrom- heheheh masa balik kg sabtu pg tak jem line clear je, balik kl isnin tu yg jem skit kt seremban... nsb lah dkt2 nilai dh ok dh...

Ayen... said...

Mak ngan ayah jgn dilupakan tp sy x kemane2 pun sbb nk rehatkn badan sesambil rehatkn poket,huhuhu....

a.samad jaafar said...

suka tengok baby tido.. rasa nak cium je !

norhidana said...

ayen- tak penah lupa pd mereka...

a samad- saya pun... geram sgt, kadang2 tgk sambil tidor blh lg ketawa...

mamasuri said...

wah ...bukan main syok aiyan tidur dlm car seat..kan senang bila ada car seat...hehehe...byk bekalan ko dr kampung..aku non ado pun ni...hehehe

Dee said...

baby ni mmg orang suka kerumun..bila nangis pass kat kita..hahaha..