teman2....

Thursday, December 22, 2011

bunga rahayu

as salam sume kwn2...

selamat batik day... korang msti perasan lama dh aku tak tayang hasil jahitan aku kn... yelah ko sejak pas bersalin mana ada aku menjahit kan... kalu ada pun kt tudung skit2... bt lps gian... tp utk 1st time nyer aku dpt customer... masa mule2 tu tkt gk lah..al maklum lama tak menjahit,skill pun mcm dh kureng... masa dpt baju tu aku mcm fenin nk bt camne yek... mcm kosong otak ko... itu baru 5-6bln tak memanik tu... huhuhu

customer aku tu adalah... kak ayu, tokey citarasa rinduan... meh la layan camne hasilnyer yek

ni gambar sebelum di manikkan

gambar selepas di manikkan... tak berapa jelas

highlite pd bunga2


tambahkan lace di bhg tangan serta di tambah tabur2

simple tak buat sarat2

p/s: sgt bersyukur sbb Kak Ayu suke dgn baju ini, juga tq utk ntry yg di buat khas utk aku...

http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/12/kreatifnya-beliau-tahniah-buat-beliau.html

19 comments:

mamasuri said...

cantik beb...
akhirnya ko asah balik skill ko yek..
hehehe..tahniah...

Kakzakie said...

Cantik Dana... kakak kalau buat kadang sampai kelabu mata dibuatnya.

norhidana said...

emy- mekasih2... skill yg dh tumpul dh uhuk2

norhidana said...

k zakie- mekasih kak... heheeh mule2 kelabu gk kak, tp ni dh lama tak menjht mmg agak blur.. dh 2-3hari baru ok semngat dtg semula

Qhaifa Nur said...

dah siap sangat cantik..adik saya pun tak kreatif ni huk3..

norhidana said...

k qhaifa- time kasih kak... alhamdulillah

Ibu Lala said...

cantiknya. memang ambik upah ek. nanti nak tempah jugak lah. akk pun tak tahu la nape dana x leh nak tgk gambo dalam blog akk. hu hu hu. Anyway thanks sebab sudi ziarah...

norhidana said...

ibu lala- mekasih kak... blh je insyallah, akak msg je kalu nk tempah yek...
itulah kak, dana nyer pc ke yg problem sbb tgk org lain nmpak je, dana dh try ngn mozila ngn google tak blh... ish2 tak syok tul nape ntah

Ibu Lala said...

Dana tinggal kat mana?

Ati Masrif said...

wah..cantiknya
kalau minat semua menjadi ye :)

norhidana said...

ibu lala- dana duk kt ukay perdana kak, tp keje kt jln semarak

ati masrif- time ksh, aah alhamdulillah.. mule2 agak tkt2 dh lama2 ok bile dh biasa

sahromnasrudin said...

mmg cantik....awk mmg berbakat besar tau...

Citarasa Rinduan said...

assalmualaikum dana..

syukur dapat kenal kamu.....
kamu sangat berbakat besar dik

dik... kak sangat2 suka.. nanti nak hantar lagi.. hehehhehe

wahida said...

aku dah tgk n3 ayu tu...
mmg cantik dan kemas la ko buat nok...bukan mengampu tau, tapi betul ni...

teruskan usaha ye...aku support ko dari belakang...

norhidana said...

en sahrom- time ksh... kembang bontot di puji

k ayu- ye kak, alhamdulillah...dana pun syukur kenal akak

k wahida- heheheh mekasih kak, baik2 kak dana berat tau nk support dr belakang tu...

Papa Mifz said...

bukan senang nak buat ni kan..

محمد رازيق said...

wah, cantiknya akak jahit.. susah tu nak jahit manik2 tu.. terbeliak mata saya kalau sy jahit.. huhu

Fatin Mraz said...

wow wowwee!! cantik cantik cantik!!

norhidana said...

papa mifz- masa mule2 dulu mmg payah beno skrg ni bile dh jd minat n dh biasa, kire senang gk... cume kadang idea tu yg agak kurang

mohd razik- mekasih dik, hehehhe mule2 je lama2 ok nyer

fatin- hehehe time kasih...