Monday, January 28, 2019

SEMINGGU DI RUMAH BARU, PENAT MENGEMAS

As salam semua kwn2,

Selamat hari isnin ya kwn2, takde lah lemau mood ni tp boss i takde, dia cuti panjang sampai CNY

Aku ni pun mood keje dh tak berapa ada mood balik kg je ni, insyallah jumaat ni nk balik johor sampai 7hb, lama tak balik johor... kebetulan ada kenduri kawin sepupu, terus kami cuti lama terus.

Lari tajuk lak... seminggu dh kami duduk umah ni, dh 2 hujung minggu dh tp ngemas tak abis lgi, semalam pun baru semua barang2 yg kt umah lama dpt dipindahkan ke rumah baru ngn jayanya. TP itu pun msh tertinggal periuk besar bwh singki kata si edy
Aku ni mmg ngemas superslow, balik keje dh penat kadang ngemas la sikit, kadang aku bt dek je... dasar malas kan. Tak tau lah bape lama siap, mau berbulan2 kot hehehhe

Sabtu malam aritu tlg edy kemaskan kt umah lama, pagi esoknya sakit badan hahhaha... dasar dh kertu


dh dpt sidai baju hari2 pun dh rasa seronok... 



sabtu mlm tu, ku korbankan lah semua manik2 labuci2 nih... nk bg org tak tau nk bg sapa..

selamat dh aku buang semua... kalau ada org jumpa nk amik rezeki mereka lah... 

bilik utama, plastik2 hitam tu baju2 semua, sikit aku dh susun... harapnya sebelum cuti ni dptlah semua habis di sangkut kt almari

bilik ke 3, tak abis kemas lagi... longok semua brg kt sini dulu sebelum ngemas semua

dapur pun tak abis kemas, semalam brg2 semua dh sampai baru nk mula ngemas

petang semalam selonggok ni baru sampai dr umah lama, ada lg separuh dlm bilik ke 3 

ni masa kt umah lama, sebelum di kemas pd sabtu malam... tu yg sampai sakit bdn ngerjekan, aku boh plastik hitam tebal n label je semua

kt umah lama gk, semua ni aku pilih2 msk dlm plastik hitam tebal pastu label... senang keje

petang semalam kerja2 ngangkut ke2, nsb la lori ni dia sewa ngn kwn dia... dpt murah je

19 comments:

ummipia.blogspot.com said...

memang penat kan kalau pindah rumah ni, nak kena kemas semula tu yg xtahan..buat slow2 dana,xpe dah duduk rumah sendiri ni xde dah nak pindah2.


bestnya nak balik kampung..saya cuti belum lulus..huhu.ramai sangat yang mohon cuti sminggu terus

norhidana miswan said...

Ummipia- tulah mmg slow2 sgt dh nih... tulah kita amik cuti 2 hari je bos ok je... maklum kite keje jaga dia je

Amie said...

Pelan2 kemas, memang memakan masa. Tapi seronok dan lega rasanya bila sudah siap.

ejulz said...

semoga dipermudahkan urusan perpindahan..

aizamia 3 said...

'Rumah' blog pun berwajah baru.. hehehe..

norhidana miswan said...

k Amie- tulah kak, mmg slow2 sgt

Ejulz- mekasih

k Aizamia- heeheh tukar sikit je kak, blog tak reti nk tukar sgt

aryan azra said...

bab mengemas rumah nak pindah ni memanglah sangat malas dibuatnya tapi nak taknak kena buat jugakkan, dah packing dekat rumah lama nak unpack lak dekat rumah baru,letih memang letih tapi rasa seronoklah sebab dah rumah sendiri

wahida said...

uiii mmg penat sangat ni dana...i feel u...
takpe, lama2 kang cantik la ni bila dah siap kemas...

anyway dana, mohon besarkan sikit font tulisan kat blog ni dana...kecik bebenau...aku ni dah la rabun dana oiiii...haha...

paridah said...

wah bestnya pindah rumah baru..xpe selerak sjp saja lama2 siap juga mngemasnya

Warisan Petani said...

Memang banyak keje kalau pindah rumah baru ni.
Kalau dapat, masuk rumah baru, semuanya nak baru

norhidana miswan said...

k Aryan Azra- tulah kak, bt slow2... tak tau bila siap... balik keje dh penat kadang tak usik pun barang2 tu

k Wahida- huhuh tulah kak,
rasa abis beso dh font aku ni kak hehehh nnti aku tebalkan yek

k Paridah- entah tak tau berapa lama selerak ni kak

wak WP- aduhai nk baru semua blh botak kepala wak hehehhe

nurbijen said...

Takpe Dana,.. pelan2 kayuh...
Tapi kira cepat juga tu dana mengemas...
Akak barang yg balik dari UK dulu pun byk2 lagi duk dlm kotak... huhuhu

Inani Hazwani said...

Bila pindah rumah ni memang penat nak pack lepas tu nak unpack pulak. Heheh.

Siti Yang Menaip said...

kemas2 barang tu mesti jumpa macam2 kan ? hehe..

mamapp said...

Aduh penat Kan nak memindah Semua the.. x sabar mama nk tgk deco umah baru

Mrs. A said...

Pelan-pelan kemas rumah tu tak lari ke mana lagipun raya lambat lagi hehehee...

adianiez AIDA said...

slow slow, Dana.
byk tu nak ngemas.
nak deko lagi.
jgn demam dah ler tau.
takpe, 2 bulan lagi before Ramadhan.
cukup masa :)

hungryworm__ said...

permisi min numpang share ya :)
DEWAPK^^ agen terpercaya, ayo segera bergabungan dengan kami
dicoba keberuntungan kalian bersama kami dengan memenangkan uang jutaan rupiah
ditunggu apa lagi segera buka link kami ya :)
:)

FHA Selemak Santan said...

Pindah rumah ke Dana.. Akak dulu berbulan jjuga nak kemas. Kemas sendiri puas hati walau pon lambat.